Mat-idé-torka

Som vanligt då..

Korvpanna i italiensk sås

Thaistroganoff

Makaronipudding med korv

Heta grytan

Skumt väder

Ena sidan av himlen är blå med vita moln. Tittar man ut genom andra fönstret är det svart som graven. Blåser gör det också. Verkar som om min promenad kommer att sluta med lite bokläsning i sängen medan C sover. Ja så får det bli!

Caesar har fått blodpuddig till lunch och tittar just nu på Teletubbies. Som förälder blir man hjärntvättad, men de små verkar gilla det!

Han har även börjat le/flina så tänderna syns. Samtidigt rynkar han näsan och ser ut som värsta skitungen. Ska se om jag har nån bild på det annars måste jag nästan skaffa det ;)..


image356
Foto vnikka. Caesar kollar på teletubbies i 5 min ;)

My morning

Välling, bajsblöja, bläckstreck på skrivbordet. Nu har karln börjat jobba igen. Snott bilen har han även gjort dagen till ära. Vi får gå på promenad. Kanske ska dra en sväng förbi lekparken?!

Min lilla Byggare Bob slickar just nu på TV-högtalaren. Gott?

Parken Zoo

Vi fick ett infall och drog till Eskilstuna djurpark igår. Mkt trevligt!
Idag ska vi öppna gemensamt bankkonto!

Efter en lite halvseg morgon fick vi ett infall av att åka till Parken Zoo i Eskilstuna. Så drygt kl 12 var vi i bilen på väg!
C var som vanligt segsomnad i bilen och somnade endast några sekunder efter att vi svängt av mot till Eskilstuna... Så med en supertrött bebis, snålparkerade vi vid Tuna Park och gick resten.

C fick lite mellis och fick sen sova undertiden vi käkade lite. Måste säga att matstället var väldigt kasst. Det fanns Tacobuffé och hamburgare på det stället. Buffén var det ofräschaste jag sett och vi fick nog vänta 20 min i kö för att få hamburgare som redan var klara (det var en person före mig). Kaffemaskinen gick visst sönder och de stod med händerna i sidorna och såg allmänt ointresserade ut. Sommarjobbande ungdomar som jobbar för skitlön.

C vaknade kort efteråt och vi gick runt och tittade på alla djuren. De som var långt borta såg han inte, men de nära tittade han på. Han verkade tycka det var skoj. Roligare än att vara hemma i alla fall ;).

När vi tittat på alla djuren gick vi till Fantomens grotta. Han var inte där då, men det gick bra ändå. För då fick C sitta i hans tron ;). På slutet var det ganska öde i parken eftersom Nanne Grönwall sjöng på scenen vid ingången. Så vi fick även titta lite på henne.

Det var en lyckad dag, trots lite regn då och då.

Semester

Den här bloggen har visst fått lite semester. Karln har ju semester och det blir liksom inte att man sitter vid datorn så ofta. Men han börjar igen på tisdag och då är Caesar och jag åter själva hemma. Ganska trist faktiskt. Men vi hinner ha en vecka till i alla fall. Han ska jobba hemifrån sista veckan jag är mammaledig.

Jag har haft 2½ mkt trevliga dagar som gått alldeles för snabbt. Kändes helt tomt här hemma när de åkt. Karln ville vila eftersom han sovit så dåligt i några nätter. Även i natt. Kanske blir bättre om man inte sover så mycket under dagen så man har lättare att somna till kvällen ;). Ska nog ta med honom ut på lite äventyr så han blir trött till kvällen hehe..

image355
Foto vnikka. Två barn som helst inte vill sitta stilla ;)

Fint besök

Nu har vi finbesök från norrland. Vi har även en inhärdigt vaken liten Pullitsch. V.V.S (våga vägra sova).

Kan inte beskriva hur kul jag tycker att det är, att de masat sig ända till storstan!!

Mammamiddag

Det var skönt att ta en paus från allt monopolspelande och gå ut och käka med mammorna i mammagruppen igår.. När unnade man sig nåt sånt senast. Tog dessutom precis det jag ville ha istället för det som inte var såå dyrt, som jag brukar. Det var det värt!

Våran bäby har ju som sagt blivit väldigt mammig, men det hade gått bra att lägga honom. Skönt att höra.

Vad det gäller Monopolspelandet så har vi ju köpt ett sådant nyligen. Istället för kontanter har man dock VISA kort. Tycker ju jag är väldigt läckert såklart ;)!

MAMMA: Medan jag kommer ihåg det vill jag fråga om du kan vara barnvakt lördagen den 25 augusti, från kl 18 och framåt typ??!?! Han glömt det och skriver när jag ändå kom ihåg det nu ;)

Mammig och lägger saker "över" huvudet

Guud vilken m a m m i g bebis jag har fått plösligt. Man kan inte gå en meter utan att han gnäller. Igår när jag dragit till jobbet skrek/gnällde han tills han somnade. Sov 30 min, sen gnällde han tills han kom i vagnen och de gick ut.

Vi skulle nämligen på en lägenhetsvisning och jag hade en lucka i jobbet så vi åkte dit (jobbade ju som sagt i går kväll). Det hade tydligen gått bättre sen!

Nu i morse kunde jag knappt lägga honom. Så fort jag gick ut från rummet så skrek han hysteriskt. Jag sprang in och grejsade först, men sedan lät jag honom vara och då slutade han. Ligger/sitter nu därinne och högfärdshostar och jollrar. Somnar nog snart.

En annan sak han har börjat med är att försöka lägga saker över huvudet! Han liksom tar handen över och bakom huvudet och släpper. Helst med muggen vid matbordet ;). Karln brukar säga att han lägger saker i sin osynliga ryggsäck. Rätt sött är det i alla fall :)

Jobbdags och bok

Nu har jag varit ledig hela helgen så det är dags att börja jobba ikväll istället! Hade varit skönare att vara ledig, men det går bra att jobba också!

Jag "fick" sovmorgon idag. Var så skönt. Min nya Harry Potter bok kanske kommer idag också. I väntan på den ska jag lägga mig och läsa Steig Larssons första!

Caesars kalas

Ja, Caesars ettårskalas gick av stapeln igår. Det var några som trotsade semesterplanerna och kom till Caesars ära. Jättekul och tur med vädret hade vi. Lite bilder får vi ta sen, för den här datorn är så full så man knappt får in en bild ;).



Bio och barnvakt

Vi var på barnfri bio ikväll.
Dispyt: Jag lämnar kvar mobilen i bilen (det är ju onödigt att ha två med sig på en bio). Räknar med att karln ska ha sin påslagen men ljudlös ifall barnvakten ringer. Men nej, åter ett nej efter lite tjat. "Man kan ju i alla fall inte prata på en bio". Nä, men man kan gå ut och ringa upp!!!

Fine, vi såg filmen. Harry Potter och fenixorden btw. När jag kommer till bilen ser jag två missade samtal från dolt nummer. Svärmor har dolt nummer. :/

Lyssnar på mitt mobilsvar och hör en gråtande - vaken - bebis i bakrunden. Ringer upp direkt. Var väl ca en timme sedan jag fick meddelandet. Svärmor meddelar att det är lugnt nu och att han sover.

Han hade vaknat och letat efter mamma och pappa. Men till slut gick det som tur var över. Jag får ont i hjärtat och vill bara ta upp honom och gosa! Men han får sova vidare!

Min lilla fisrumpa..

Ettårsdagen

Självklart börjades dagen med paketöppning. Av oss fick han en badleksak, en batmansoffa och ett piratskepp från MEGA BLOCKS. Farmor hade även varit och lämnat lite presenter. En badanka (pirat), böcker (teletubbies och en bok med olika texturer att känna på), övningsgår-tröja, födelsedagståg att ha ljus i (har jag glömt nåt). Och av farfar fick han ett regnställ strl 100. Jättefina saker alltihopa!!

Själv fattade han inte riktigt den här paketöppnargrejen och det verkade som om det inte var pappret som var intressant denna gång?! Han tittade snällt på när vi öppnade sakerna och tog sedan prylen och stoppade direkt i munnen ;).

Efter lunchen gav vi oss iväg till Barnens Värld i Järfälla. Där fick han krypa runt och leka lite. Vi provade ett nytt ställe idag, men vi gillar nog Nickis äventyrslek lite mer :). Efter bus och lek drog vi in till stan och letade fik med lämpliga tårtor till våran fis. Men vi knallade bara runt lite och stannade sen till vid Täby C på vägen hem där vi köpte en liten tårta.

Hemma blev det sen köttfärsås och tårta. Självklart sjöng vi och hade ljus i tårtan och det roligaste var nog att få demolera sin tårtbit för att äta den stod mest vi föräldrarna för. Dagen avslutades sedan med ett välbehövligt bad och bus i sängen.

En perfekt dag för Caesar. Med massa bus och skoj

image341

image342

image343

image344

image345

image346

Ettårskontroll

I går var vi på ettårskontrollen och Caesar fick sitt 3:e och sista pentavaccin. Han såg lite skeptisk ut när han tittade på sköterskan och gnällde till och blev lite ledsen när hon stack honom. Men det gick över rätt fort. Han har annars en rätt bra förmåga att bli lite långsint när han slår sig. Det är sååå synd om honom ;)..

Han vägde 10 440 g och var 80 cm lång. Normal bebis. Han var ju så väldigt stor i början där ett tag, men nu har han rätat in sig på kurvan. :).

image340
Foto vnikka. Caesar på äventyrslek på sin ettårsdag  :)

Caesar 1 år idag

Idag fyller våran skrutt 1 år!

image339
Foto vnikka. Caesar nyfödd 17 juli 2006 (kl 11.18)


Tack så mycket allihopa!! :D


Födelsedag snart...

Imorgon fyller våran stjärna 1 år. Och vi har inte handlat några presenter förutom kläder :/. Vi tänkte sticka iväg idag och shoppa lite. Fattar inte hur vi ska hinna allt idag :O.

Vi ska klippa älsklingen både stora och den lillas polisonger (han ser ut som farbror Joakim). Städa, får besök av Caesars farfar. Planera middag till oss+dom. Köpa bebispresenter. Färga håret ?. Idag är det sista dagen folk ska svara om de vill komma på kalaset. Hittills är det 16 st. Inte såå många, men det blir skönt att det blir lugnt! Många av mina kompisar kan komma, vilket är jättekul!!

Nä nu har älsklingen vaknat, så det blir lite frukost och sen kanske vi sticker iväg, eller är hemma och städar så lillen får sova!

Joakim von Ankaimage334
Lika som bär ;). Fast Tofsarna på huvudet och bakom öronen syns inte så mkt på detta kortet ;)

Barkarby Outlet & segsomnat barn

Ja, nämde jag att jag var på Barkarby Outlet. Tror minsann att jag gjorde det! Spårade faktiskt inte ur så mycket denna gången. Blev en skjorta och en liten jacka på Mexx åt lillen och en jacka åt karln. Hittade även en lämplig tröja på Arctic Kid. Bild kanske kommer.

Givetvis fräste vi dit i våran fräscha lånebil!

Äsch ska göra klart här, sen ska jag börja fundera på sänggåendet. Caesar har nyligen just somnat och så sent har han inte somnat på fleeeeera månader. Ska ju jobba imorgon. Sen blir det nog IKEA. Eller jag har inte riktigt bestämt mig ännu!

Bilen då...

Ja vi trodde ju att vi skulle få tillbaka bilen, eftersom de lovat att den skulle bli klar på torsdag.. Men när vi ringde dit, skulle den bli klar senast dagen efter på lunchen. A ja, det var en lång historia och vi blev i alla fall lovade en lånebil om den inte var klar. Så vi packade vagnen full och tog bussen. Det var första gången Caesar åkte buss! Snacka om stora ögon! Vi kom fram och fick veta att bilen inte skulle vara klar förrän måndag-tisdag nästa vecka. Jag var ju tvungen att ha en bil i helgen eftersom jag ska/skulle jobba.

Slutet gott allting gott i alla fall. Vi fick nämligen låna en Audi A4 1,8 TQ, 2007:a. Det var faan inte illa. Snacka om att vi glider runt som tokar nu. Kostar inget förutom bensinen! Lyx säger jag bara!


image337
Foto vnikka.

Jag visste faktiskt inte att det fanns automatiska vindrutetorkare som börjar torka när det regnar!!!! :O

Antagningsbesked

Då har man fått domen. Är antagen till 3 och har reservplats 1 på en kurs. Har inte bestämt mig för vilka jag ska gå ännu! Har sökt ytterligare en kurs som är lokal antagning och verkar som det strular med antagningsbeskedet, för det har inte kommit ännu. Kan tänkas att det har skickats till min gamla adress (flyttade ju för ett halvår sen). Jaja, har mailat dem om det så vi får se när det dyker upp då!

Nu ska man bara bestämma sig för vilka kurser man ska tacka ja till. Svaret ska vara inne senast den 27 juli!!

image336

Skräpmat

Hurtigbullen har käkat en skräpig pizza och får inte se socker på månader nu ;).

Imorgon blir det hämtning av bilen och tur till Barkarby outlet. De hade visst massa rea där nu. Yeah!

Kyckling Italiano

Hemligheten med såsen är balsamvinägern. Med reducerad kryddning tyckte även min lilla ettåring att det var smaskens!

image335

4 kycklingfilléer
2 tsk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 msk vetemjöl
2.5 dl Kelda lagalätt
1 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
2 vitlöksklyftor
3 tomater
2 msk basilikablad

Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Vispa ut mjölet i lite vatten. Vispa i gräddmjölk, balsamvinäger och kycklingfond. Häll i pannan. Låt sjuda ca 10 min. Skala och skiva vitlöken, skär tomaterna i bitar. Fräs i smör i en stekpanna och lägg över till kycklingen. Strö över basilikan och servera med potatisklyftor, ris eller pasta.

Skallebank

Är tung i huvudet... och trött. Maten och disken är i alla fall avklarade. Älskling och fis busar inne i sovrummet. Hör hur min lille fis skrattar. Älskling jobbar sin sista dag imorgon, sen har han semester. Vi ska på efterskottskalas imorgon. Bilen ska bli klar.

Det gick nästan bra att knalla till Nickis idag. ;)

Duty calls. In och busa med grabbarna! Det är såna här dagar man vill ta ledigt från mammajobbet.


Soligt

Idag blev det visst soligt! Såg nyss nyheterna och det verkar inte som om det är värst fint i övriga landet! Tänkte sticka ut till lekparken efter att C sovit sin förmiddagslur. Sen ska vi träffa Oliver vid äventyrsleken. Olivers mamma nappade direkt på att åka till äventyrsleken ;). Vi har ju ingen bil, så jag får gå dit. Eller om jag tar en buss. Ev. tar jag bussen hem. Tänkte det skulle vara lite nyttigt att gå nu när jag fått igång viktnedgången. Har gått ner några kilo och då känns det lite lättare (hoho).

Nu blev min fis visst väldigt mammig här....

image334
Foto vnikka. Caesar har just vaknat från f-middagstuppluren.

Bilen på lagning

Jag är utan bil. Självklart känner jag direkt ett behov av att åka nånstans långt bort, så man måste ha bil!

R säger:

hej

v säger:

hej

R säger:

ska vi leka gissa priset eller ska jag säga det direkt?

v säger:

Gick det bra imorse

v säger:

Säg det direkt

v säger:
;-)

R säger:

de sa att det kostar mellan 500 och 15000kr beroende på vad felet är. Sedan ringde de och sa att det var styrlänkarna vilket kostade 5700

R säger:

de fixar det på torsdag... inga delar innan dess

R säger:

så frågan är om jag ska hämta bilen eller låta den vara kvar

.. Den får stå där!

Varför somnar inte min bebis??


Lövbiffspanna

image332
Foto: vnikka

500 g lövbiff
1 liten röd paprika
Arla smör-&rapsolja
310 g Arla Köket skogssvamppanna
2 msk hackad gräslök

Skär köttet i strimlor. Kärna ur och strimla paprikan. Bryn köttet i smör-&rapsolja i en panna tills det får färg. Tillsätt paprikan, 'grädden och smakpastan',  rör om och koka ca 2 min. Rör i gräslöken. Servera med fullkornsris och en sallad. Gott och enkelt!

Simpsons

Skapa din egen Simpsonsfigur här

Lek och shopping

Var till Nickis äventyrslek idag igen. Caesar tyckte det var så kul så jag ville passa på att åka dit innan vi lämnar in bilen på lagning. Det ska in imorgon, och enligt dem ska vi få tillbaka den innan helgen. Hoppas det, för jag ska jobba :/.

Caesar var glad och kröp runt idag med, men han var rätt trött så vi var inte där så länge. Var även mkt mer folk idag, då det regnade. Efteråt hade jag planerat in en liten shoppingrunda i Täby C. Först fikade vi lite. Eller jag tog en Cola light och Caesar fick mellanmål. Sedan fick C pumsa lite medan jag sprang runt och shoppade lite. Vi har inte så jättemycket pengar, men man måste ju ha lite kläder då och då. Shoppade lite diverse åt C och även lite till mig!!



Foto: vnikka - Caesars kläder


Foto: vnikka - Ser inte så läckert ut när det hänger sådär ;)

Måndag igen

Måndagen bjuder på: En klåfingrig Fisrumpa, tvätt, trött mamma, frukost.

Caesar har lärt sig att både tända och släcka våran lilla spotlight. Precis det gör han nu. Känner tyvärr en illaluktande odör från den lilla marodören! Dags att byta pust!


Lista - känner du mig?

FOLKÖL I KYLEN: Näpp, ingen sprit allts faktiskt!
NÅGOT HUSDJUR: Inget frivillig husdjur
NÅGON FAVORITRÄTT: Åh, kan inte välja, gillar så mkt. mexicanskt, italienskt, husmanskost osv osv
NÅGON FLICK/POJKVÄN: Jäpp
PUDER PÅ DIG: Oftast, men nu har det nog gnuggats bort ;)
NÅGRA FRAMTIDSPLANER: Hmm, gå klart skolan!
EN LEVANDE TRO: Nej
NÅGON SJUKDOM: Ingen alls
GYMKORT: Det har nog gått ut nu
NÅGRA KÄRLEKSPROBLEM: Nej min hunnybunny är lika söt som vanligt
EN HOMOSEXUELL KOMPIS: Inte vad jag vet ;)
NÅGON FAVORITLÅT: Oj, hmm. Kanske Chewing gum men Annie
OM JA; Redan skvallrat ;)
DUSCHAT IDAG: Ja, imorse innan jobbet
NÅGON KOMPIS SOM SNARKAR: Nej inte vad jag har hört faktiskt
NÅGON VÄN SOM SPELAR I ETT BAND: Nej, men bror och far
NÅGRA MVG: Ja, biologi och kemi
NÅGON SOM FÖRSTÅR DIG: Ja, min sambo. Puman förstår mig nog bäst efter honom. Plust några få till.
TUFF KOMPIS SOM KAN FÖRSVARA DIG: Alla kan nog försvara mig, men de är inte såna som slåss. Men Marie skulle nog ställa upp om det behövdes. Suss är nog bra på att retas ;)
NÅGOT BEROENDE: Databeroende!
FIKAT IDAG: Njae, nästan!
NÅGOT FAVORITMÄRKE: Audi ;)
NAGELLACK: Alltid, men nu har jag nyss skaffat nagellackborttagningsmedel och gnuggat bort det. Har altid tånaglarna målade
NÅGON VÄN SOM BOR I ETT ANNAT LAND: Nej

VEM..

AVSKYR DU: Ingen jag kommer på!
DELAR DU MEST MINNEN MED: Min mamma och bror
LÄNGTAR DU MEST EFTER: Någon att gå ut och roa sig med och snacka skit!
STÖR DU DIG PÅ: Ungarna som kör sina mopeder som galningar utanför
GOSAR DU MED: Min beeeebis.
LAGAR MAT: Oftast jag i hemmet.
DISKAR: Min sambo, just nu! Annars båda
STÄDAR DITT RUM: Jag städar mest
TROR ATT DEN ÄR NÅGON: Den som inte umgås med mig ;)

VILKEN..

TIDNING LÄSER DU: Aftonbladet och Expresen på nätet. Får några nummer av tidningen MAMA nu också. Annars typ medlemstidningar och annat skräp
BUSS ÅKER DU OFTAST: Åker inte buss nu, sist var det 601 från Danderyds sjukhus
FRISYR HAR DU: Långt ostyrligt hår. Nästan alltid uppsatt
DAG FYLLER DU ÅR: 17:e november
ÅRSTID FÖREDRAR DU: Sommar
STAD ÄR DU UPPVÄXT I: Hallsberg

VAD..

GÖR DU NU: Funderar på att kolla på filmen som går på tvn. Lyssnigar på rinnande vatten. Bloggar ;)
GÖR DIG TILL EN BRA MÄNNISKA: Jag är ödmjuk och har empati
GÖR DIG TILL EN DÅLIG MÄNNISKA: Jag är lat ;)
VILL DU ARBETA MED: Forskning inom naturvetenskap
ÄR ROLIGAST JUST NU: Att jag inte ska jobba imorgon :)
HAR DU PÅ DIG NU: Underkläder och linne ;)
HAR DU FÖR SMINK: Maskara (LÓreal) och det där pudret (foundation) som förmodligen är borta nu ;)
ÄGER DU FÖR SKOR: För många sommarskor
HAR DU FÖR STORLEK I SKOR: 38-39
LÄSER DU FÖR BOK: Segar mig igenom "I cirkelns mitt" av Dan Brown.
SKA DU GÖRA NU: Skriva klart detta!
HUR SKA DIN DRÖMKILLE/TJEJ VARA/SE UT: Som min sambo tydligen ;)
KALLT UTE?: Ja, för att vara sommar är det kallt.
IDROTTAR DU?: Gör Abslides när jag kommer ihåg ;)
ELITNIVÅ?: Hehe, inte direkt
SISTA DU ÅT?: Pizza faktikst. En halv Mozzarella-pizza
HAR DU EN GITARR?: Näpp
VILKET LAND VILL DU HELST BESÖKA? : Indien
MARIO ELLER SONIC?: Mario!
HAR DU BRA HÖRSEL?: Ja
TYCKER DU OM SÅNT HÄR?: Självklart!
HAR DU NÅGRA TRUMMOR?: Nej. Eller Caesar har en leksakstrumma ;)
TITTAR DU MYCKET PÅ TV?: Sitter mest vid datorn ;). Kollar om det är ngt intressant!
NÄR SPYDDE DU SIST?: På mammagruppens tjejmiddag. Eller efteråt på natten ;)
VARFÖR?: För att jag drack och satt still ;)
SENAST SPELADE DATASPEL?: Hmm, säkert Mahjogg
HAR DU NÅGON PIERCING?: Nej. Räknas öronen tro?
HAR DU NÅGON TATUERING?: Ja en.
ÄR DU RIK?: Verkligen INTE
TYCKER DU OM INDIEPOPARE?: Tjjjaa, gör jag säkert!
ÄR DU ARBETARKLASS?: Ja
HAR DU BRA BETYG? : Blandade. Beror på om jag är intresserad.
VAD HAR DU FÖR MATTEBETYG?: Tyvärr bara VG i matte B - E.

Börjar bli tjatigt, men jag har jobbat i helgen ;)

Ja, som vanligt då. Jobbar nästa helg också, men sen är jag faktikst ledig två helger i rad efter det (minst). Måste kolla hur många helger i rad jag jobbat nu...   Det var visst bara fyra helger i rad. Blir fem då med nästa helg. Hinner aldrig sitta och surfa på helgen..

Var ju på nickis äventyrslek i fredags. Caesar var i extas. Han älskar att krypa och han älskar leksaker, så det var ett perfekt ställe för honom. Det första han gjorde var att krypa runt som en tok och skratta. Han skaffade även en liten kompis där (på ca 2-3 år). På slutet var han rätt trött, men trots detta visade han prov på sin kaxighet, genom att släppa taget och stå flera sekunder!!! Nämnde ju i inlägget nedan att han börjat släppa lite, men nu hade han verkligen lite balas. Det var så kul att se. Han släppte och tog sedan tag när han började vingla.
Provar gärna fler sådana ställen!! Lekparken är ju lite tråkig när det regnar ;).

image319

image321

image322
foto: vnikka


Macho bebis

image318
Foto: vnikka

Ja han har blivit lite tuffare nu. Släpper lite när han står upp, men balansen är inte så bra ännu så han står inte mer än några sekunder ;). Han går hej vilt runt varadagsrumsbordet och soffan (självklart även mikron, skåpluckor, ugn mm.). Kan släppa en sak och ta tag i en annan längre bort när han vill ta sig nånstans. Dock går eller står han inte ännu på långa vägar ;). Gillar däremot inte att gå med gåvagnen och helst inte när vi håller i honom ;). Det är som "kan själv"-stadiet redan har tjuvstartat. Han har aktivt börja rota i lådorna nu också. Drar ut dem och kastar ut vad som finns i. Vi kan inte säkra dem på något smidigt sätt så jag har möblerat om lite, så det ligger grejer som han inte kan skada sig på i lådorna som han når. Lilla mr Klåfinger.. ;)



Jo och angående sovandet så är det kanon nu igen. Han sover hela nätterna. Så har jag märkt att han får svårt att somna själv i sin säng på eftermiddagen, om han vilar med mig i våran säng på förmiddagen. Skumt, men så är det. Det går dock bra om jag sover i min säng och han i sin (de står knappt en meter ifrån varandra).
Han vilar just nu, men jag tog ingen förmiddastupplur. Tänkte hinna göra något också ;).

Vi tänkte faktiskt testa
Nickis äventyrslek idag. Det ligger inte alls lång bort och det kostar inget för C eftersom han inte kan gå ännu. Annars skulle det kosta 50 spänn för barn under 95 cm i 1½ timme.

Inomhusskoj för barn i Stockholm

Eliott & Susan m.fl hade varit iväg och skojat på Busfabriken. Linda nappade snabbt på idén att det kanske kunde finnas liknande ställen här i Stockholm. Självklart finns det ju det. Själv hade jag inte en tanke på att det fanns såna här också! :O. Smarto. Här kommer i alla fall en lista. :)

http://www.alltforbarn.se/article.php?id=216
Södertjälje

http://www.barnadiset.se/
Högdalen

http://www.barnensvarld.nu/
Järfälla

http://www.lekiz.se/index.htm
Åkersberga

http://www.lekplatsen.nu/index.shtml
Bromma

http://www.lekslottet.se/
Tullinge

http://www.nickis.se/
Täby, Uppsala

http://www.kulturhuset.se/default.asp?id=1549&ptid=12253&Category=Barn
Stockholm city

http://www.andyslekland.se/stockholm/index.asp
Sickla köpkvarter

http://www.skojlandet.se/
Örebro

Bio

Japp, då har man bokat barnvakt och bio till den 19 juli. Gäller att vara ute i god tid när man har barn..... Vi ska gå och se den nya Harry Potter filmen. Jag är ju såld på dom böckerna!

image317
Bild: http://www.biotider.se/?film=31539

Köttfärs- och potatismosgratäng (Herdepaj)

image316
Foto: vnikka


500 g nötfärs eller blandfärs
1 hackad gul lök
200 g skivade champinjoner
1 tsk salt
peppar och/eller pepparmix
2 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
ca 2 dl vatten
4 port potatismos
riven ost

Bryn färsen. Lägg i lök och champinjoner och låt bryna med en stund. Salta, peppra och rör i tomatpurén. Strö på mjölet och späd med vattnet. Låt röran puttra några min. Tillsätt ev. mer kryddor. Häll färsen i botten på en smord ugnsform. Bred på moset och strö på osten. Gratinera i 250 grader i ca 15 min. Servera t.ex. vitlöksfrästa brytbönor och tomater till. gott! 

GoBoken 13 mån

image315
Foto: vnikka

Lite uppdatering

Har faktiskt fått (/snott) lite mer tips till min boklista. Kul som fan!

Vill så gärna göra om layouten på bloggen, men har inget photoshop på den här datorn. Ska försöka Leta på lite roliga bakgrunder och kanske snygga till den lite på det sättet sålänge. Får nog snällt vänta tills jag köper ny dator. Tror inte att karln är så intresserad av att ha photoshop på sin dator. Jag ju nämna att den går trögt redan nu.

Var och hämtade Caesars nya shoppingvagn idag. Den ligger fortfarande i kartongen, men ska väl packa upp den snart. Eller om jag väntar tills karln kommer hem och skruvar ihop den ;). Ni ska få se vilken grymt kap vi har gjort!!! Eller det är ju en födlesedagspresent till C efter tips från oss ;).

C sover, jag måste till t-stugan. Får skriva mer sen!

Alice Timander

Alice Timander är död och jag ska snart på synundersökning. C sover ännu.


Läkarbesök

Läkarbesöket gick bra. Men vi har fått remiss till Astrid Lindgrens barnsjukhus så det ska undersökas och se ifall han behöver operation eller ej. Känns bättre nu när jag vet att det inte är något allvarligt. Han har inte ont så det är ingen fara. Skulle han få ont skulle vi åka in till barnakuten på momangen. Bäst att hålla koll då! Info om åkomman läser ni här.

Vill inte sova

Caesar har börjat med nåt nytt nu. Att inte vilja sova sina tupplurer. Han vaknar tidigt och tar sin första tupplur bara nån timme efter att han vaknat. Men sen vill han inte sova, eller snarare somna. Idag lade jag honom efter att han hade ätit lunch men han låg/satt/stod bara och grejade därinne. Han var jättetrött och höll på att somna i min famn när jag lade ner honom. Men så fort han kommer ner i sängen blir han en baby-on-speed. Trodde verkligen att han skulle somna.

Men jag fick ta upp honom och först låg jag med honom i sängen, men då gnällde och slingrade han sig bara. Och när jag tog upp honom i famnen sprattlade han, men jag höll i honom och gungade lite så tillslut somnade han. Hoppas att han sover en timme nu. Mer får han inte sova för vi ska ju till BVC sen. Blir mellis i flaska på vägen dit. Alltid fuckar det ihop sig med mattiderna!


BVC

Idag har vi bara sovit. Caesar vaknade förstås och åt lite välling först. Var även till BVC idag. Ska tillbaka för läkartid i eftermiddag. Då får vi se ifall det är det vi misstänkt!
image314
Foto: vnikka

Jobbelijobbjobb

Ja som vanligt. då. Och lite kalas för Emilia såklart :)
Men nu är det Jamies Kock!

Lite senare...

Grabbarna sover! En i soffan en i spjälsängen, gissa vem som sover var ;)... Har haft mycket i helgen och har inte ens hunnit fira Emilia här på bloggen. Hon fyllde ju 1 år i fredags! Så nu har C varit på sitt första 1-årskalas. Dock så sov stjärnan under den första delen av besöket. Jag jobbade ju idag så vi kom iväg sent. Nu är förresten Linda mammaledig igen så vi ska se till att umgås riktigt mycket nu (eller så mycket hon orkar)! Ta vara på tiden liksom!

Fick även höra att jag var saknad. Min knasiga och kära väninna Marie hade dragit till High Chaparral och festat järnet. Inget var visst sig likt utan mig och jag var visst tvungen att hänga med nästa gång. Kanske sluthelgen? Vem vet! Vi får se hur det ser ut då. Men det låter som en plan. Det vore trevligt minsann!!

Usch har så mkt tankar i huvudet nu. Det känns som svåruppnåeliga mål!


.. Och jag saknar min fis som ligger och snosar i sängen..