Jobb

Dagarna går så fort så man hinner ju knappt fisa morgonfisen!! Idag har jag i alla fall varit och jobbat under dagen. När jag kom hem låg min lilla bebis och sov och pappan /min sambo/ gick och la sig när jag kom hem ;). Så trevlig var visst jag haha. Jaja, jag har gjort lite nytta här hemma under tiden de har snart vilat i 1½ timme. När man kommer hem från jobbet sådär har man liksom ångan uppe. Speciellt när man jobbar så korta dagar (7.45-14.15). Guud vad jag längtade efter min bebis idag då!! Skickade ett SMS till mina killar under dagen och fick ett MMS tillbaka. Min sötaste och gladaste bebis. <3 Nu får han snart ta och vakna alltså ;).

Igår (fredag) drog vi söder över stan och hälsade på Linda och Emilia!! Vi åkte dit ganska tidigt eftersom vägen dit inte är den allra smidigare. Man får köra rakt genom stan ;).

Oj nu hörde jag att min bebis vaknade :D

Möte

(han) Åhh vad vacker du är, du ser ut som en vårblomma. (hon) Åh vilken då? (han) En fetknopp! Hörde nåt liknande på Rix FM för en stund sen haha.

Jobbmötet gick bra. Caesar var jättesnäll de drygt två timmarna det var. Trots att han var jättetrött på slutet. Nu ligger han och ska sova. Blir lite senare nu när det är sommartid, vilket är bra.. För då vaknar han ju senare på morgonen. Natten var såå lyxig alltså! Hoppas att denna natt blir minst lika bra. Inte så kul för C att vakna och vara ledsen stup i kvarten. Kände mig nog även något piggare än övriga mornar. Inte så kooonstigt kaaanske.!

Ikväll blev det enkelt, en burk köttfärsås och varmamackor till oss. Ska röja lite här hemma ikväll tänkte jag. Få iordning på hyllorna och så. Onödigt att vi har väldens största hög med grejer i hallen när det står en hylla och ekar i vardagsrummet. Iofs ska nästan inget av det in i hyllan. Suck, blir trött bara jag tänker på det. Fan skulle behöva pigga på mig lite! Är så trött på kvällarna efter att man lagt C.

Blir man trött eller. Ikväll var det baddags för C och vi hade honom lite nakenfis både innan och efter. Totalt kissade han 4 ggr på knappt en timme. En på filten innan badet (vilket vi såg sen), en gång i våran säng (kanske kissade även i badet det vet jag inte), en till gång på filten och tillsist en gång på golvet. Efter varje gång trodde vi att han inte skulle kissa mer eftersom han redan kissat!!! Men nej.
Sista gången tyckte jag han betedde sig så märkligt, ryckiga rörelser liksom. Men han hade ju då kissat på golvet och det blev ju såklart halt. Knäppis bebis. hehehe
Behöver jag nämna att vi var tvugna att snabb-bada honom igen sen ;)

Normal bebis igen?

Hallelulja!! Inatt vaknade han bara 2-3 gånger. Det är iiinte ofta om man jämför med de senaste nätterna. Kanske har fått tillbaka min snälla bebis nu :D. Jag hoppas verkligen det! Dock hände något hemskt imorse :((..
När han vaknar för dagen så ligger han och grejar i sängen och vaknar inte vi blir han lite mer högljudd för att vi ska förstå att han är vaken ;)... Vaknade i alla fall och tog upp honom och lade honom i våran säng. Har för vana att ta upp honom och byta blöja i sängen och sedan amma honom en stund. Men idag när jag vända mig om för att hämta en blöja så /rullade/ramlade min lilla älskade bebis ner från sängen :(. Tur att vi har en ganska låg säng, otur att det stod en liten lampa nedanför som han slog huvudet i lampfoten på.. Han blev sååååå ledsen och fick ett blåmärke på sidan strax bakom ögat. Tuuur att han inte slog sig i ansiktet..

Typiskt att det skulle hända i dag också för jag ska på möte på jobbet senare. Caesar ska följa med och hur kul är det att komma med en blåslagen bebis :S. Jaja bästa var i alla fall att han inte slog sig ännu värre. Älsklingen!

Caesar provade förresten på pannkakor för första gången igår. Det tyckte han var jättegott :). Fick med lite mosad frukt (i sån där yoghurtförpackning från nestlé..), fast det gick bra utan det också! Satt och stoppade i munnen själv!!

Imorse skulle han prompt ha det som jag åt till frukost (fil med branflakes och sylt). Så han fick lite mjölk från min tallrik mellan grötskedarna. Börjar bli lite väääl medveten nu ;)

Bebiskäk - Laxgryta med potatis, ärtor och morötter (fr. 8 mån)

41443-166


ca 5 portioner
1 laxfilé
3-4 potatisar
1-2 morötter
1/4 purjolök
ca 1 dl ärtor
1 msk pressad citron
1 dl vispgrädde
peppar
persilja
dill


Skär grönsakerna i bitar. Koka först potatisen i lite vatten i en stor gryta. Släng efterhand ner morötter, purjo, ärtor och lax. Peppra något. Häll över grädden och koka tills alla grönsaker är mjuka och laxen är genomkokt. Strö över persilja och dill. Mixa till lagom konsistens.
(källa: http://www.magdis.se/?p=220)


Fullspäckade dagar

Det var längesen man har haft så mkt att göra på en vecka!!

Måndag: Promenad med mammagrupp, handla, träna
Tisdag: Fika hos Anne i mammagruppen

Onsdag: Tvätta, jobba under lunchen, träna (är trött nu, så hoppas jag kommer att orka träna)
Torsdag: Personalmöte på jobbet
Fredag: Date med Linda och Emilia
Lördag: Jobba dag
Söndag: Lunch hos svärmor

Annars brukar det inte stå så mkt i min almanacka nu för tiden.. Behöver ha lite lugna dagar då jag bara kan skrutta runt. Så nästa vecka blir nog ganska lugn! Man blir ju liksom lite sliten när man inte får sova så mkt på nätterna! Inatt var det dock bättre än de föregående nätterna - thank god!!

Fika med mammagruppen

Japps var iväg på fika en sväng. Det var faktiskt mycket trevligt och alla från mammgruppen kom, 6 st totalt.. Caesar sov väldigt länge så vi kom lite sent.. Men C var snäll heeela tiden och sa inte ett knyst nästan. Duktig pojke :)...

C sover fortfarande dålig på nätterna. Vaknar jätteofta och är ledsen! Jobbigt som fan måste jag erkänna. Han käkar dock som en häst nu.. Tycker att han ser lite tjockare ut redan nu ;). Han har en riktig direktörskula.. Söt-nöt! Får se hur det blir inatt. Orkar inte vakna flera gånger i timmen! Han är verkligen extrem alltså!!! Men det slutar nog. Han har faktiskt alltid sovit bra på nätterna och nästan aldrig legat vaken nån längre stund. Har hänt att han legat och jollrat nån timme nån enstaka gång. Verkligen skönt!!

Jag är ömsom glad och ömsom deprimerad. Tänker på alla pengar jag INTE har!! Måste fixa dator, glasögon, tandläkare, CSN, betala tillbaka till försäkringskassan (jävla rövar) osv osv (.. i all oändlighet). För att inte tala om att C behöver nya kläder!!! Han har jättedåligt. Kan inte nån skänka mig en miljon.. Snälla!

Sovvägran och matvägran..

Känner mig lite trött. Har fått vakna minst 10 ggr i natt. Min lille gosse sover oerhört oroligt nu. Han är rätt lätt att få att somna om, men det är såå jobbigt. Inatt var det nog både mage och mun. Han håller ju på och få gaddar!! De har inte kommit upp än, men man kan se den under tandköttet. Han fick alvedon i går eftermiddag och inatt. Efter det sover han mkt bättre. Eller i alla fall några timmar. Men det går verkligen upp och ner. Magen var väldigt uppspänd också och hans fisar stank döden igår och det som kom imorse luktade rutten likhög. Förresten så gör alla hans lass det. Måste ordna fram en privat bajs-papperskorg. Man håller på att avlida så fort man öppnar tunnan. :P

Han har i några dagar i stort sett vägrat att äta. Frukostgröten har funkat ganska bra, vid mellanmålet ges ju oftast nåt gott så det har också gått rätt bra. Men lunch och middag, för att inte tala om vällingen. Han började dock äta igår. Hade ätit med STOR aptit hela dagen (200 ml välling, 2 portioner gröt, en stor burk "burkmat", 125 ml välling + 1 macka med ost och nästan 3 dl potatis med stuvade grönsaker och falukorv + efterätt). Men bara sovit 15 min. Så när jag kom hem från jobbet igår var det bara att ge mellanmål och busa lite i sängen för att sedan vila tillsammans. R hade haft en extremt gnällig bebis, men som dock ätit bra :D, så han var rätt trött i huvudet. C fick även lite alvedon för han var gnällig i alla bemärkelser. Inte så ofta han har fått det. Bara en eller två gånger tidigare. Han hade svårt att somna och låg och vred och vände sig, små klagade lite ibland och låg en stund och ryckte mig i ögonfransen samtidigt som han skrattade. Knäppo bebo! Han gned sig sen väldigt länge i ögonen innan han somade. Vilade en stund jag med men gick upp efter han somnat till ordentligt. Verkade lite uppstressad över något och kunde inte komma till ro riktigt. Lilla älskade bebis.

.. Var just inne och kollade till honom där han ligger och sover. Han har sovit i snart en timme. Smög dit och påvägen till datorn sparkade jag såklart till en leksak rätt hårt, men han vaknade inte. :) Det är standard på kvällen när vi lägger oss. R och jag fnissar alltid för oss själva. C har även en liten speldose-gosedjur som jag drar igång när han ska sova. Brukar lägga den på sängen och den börjar även också alltid - såklart - spela. Att man aldrig kommer ihåg?!

Tänkte ge honom mellis när han vaknar och sedan dra till willys och handla lite. Måste köpa lite nödvändiga prylar som jag just nu glömt. Hm. Måste använda upp alla creme fraiche jag köpt. Har 5 dl + 2,5 dl + 2,5 dl. Kanske även en 2,5:dl-are till. Måste hitta nåt lämpligt recept!

Just det i torsdags kom
Linda och Emilia hit en sväng och vi gick till öppna förskolan bl.a. Mammorna berömde Emilia för sin fina hy och sina fina ögon och tyckte att hon var en stor tjej :). Men vi vet ju redan att hon är hur söt som helst :)... Nu ringde just svärmor och bjöd in oss på lunch 1 april. Trevligt :). Ska ta och göra iordning lite här hemma nu!!

Nä just det. Måste ju berätta att han har tagit sina första krypsteg! Såklart när jag var på jobbet. Man sätter sig upp själv med lätthet och har blivit jätterörlig så nu är det dags att sänka sängen det sista steget. Får pappa göra ikväll tror jag minsann ;)..

41443-165 

Foto: vnikka


Jobb och helgen

Har inte hunnit nåt känns det som. Fast det har jag nog! Har jobbat fre, lör, sön och R har haft skolarbete så jag har inte ens rört en dator i helgen. Min ligger ju som bekant fortfarande i koma. När ska man få arslet ur och fixa den??
Suck har så mkt jag behöver/behöver göra. Behöver glasögon, handla kläder (har INGET att ha på mig), klippa mig eller i alla fall göra nåt åt håret!!! Vi behöver rensa i förrådet, byta till sommardäck, fixa småfel på bilen, koppla in diskmaskinen. Den vill jag lova lyser med sin frånvaro och står och hånar mig då jag diskar - FÖR HAND då! Sa jag att jag behövde fixa min dator - suuuck!

Ska träna ikväll! Har märkt att jag får hemskt ont i smalbenen om jag kör för hårt! Har jag väl aldrig fått förut?! Jag börjar bli gammal!!! :P Tränar ju med en brutta från mammagruppen och vi har nu börjat gå på medlepass. Sist hamnade vi på medel PULS. Å ni kan ju gissa vilken puls det handlar om. Har förut kört Bas, men det var lika bra att köra på lite när man väl är där. Tur att jag tränar med nån, annars hade jag nog kommit iväg mer sällan!
Jag fattar inte hur en del orkar. Jobba, träna, aldrig ses! Blir bättre sen när älskling är pappaledig!! Då kommer jag hem tidigare om dagarna och vi kommer då ses mer. Tänk min bebis är då över 1 ÅR. Min lilla bebis som var alldeles nyfödd och låg i sin mammas famn. Mamman låg med benen spretandes och var helt knallröd i ansiktet av all kraftansträngning. Blev helt rödprickig i ansiktet efter förlossningen. Man var då botten på sin fysiska kondition! Sen att ligga och spänna sig (nä, jag vet man ska inte spänna sig, men efter 10 timmar är man rätt trött) i mer eller mindre 18 timmar. Hade träningsvärk i flera dagar efteråt! Åh jag vill ha en gravidmage och gå och längta efter den lilla bebisen. Gå och undra. Man var helt euforisk!! Nu sitter man här med en mage som är en storlek större än själva kroppen och en bebis som väger lika mkt som den extra tyngd man bar på som höggravid. Nästan 10 kg. Missta mig inte, han är såklart den finaste, sötaste, gosigaste, smartaste bebis som finns!

Konstigt! Brukar försöka skilja på bebissnack och skitsnack, men skitsnacket hamnar alltid i bebisträsket! Jag erkänner. 90 % av min tankeverksamhet tillfaller min bebis!

Sitter och glor ut genom fönstret och lyssnar på nåt melodifestivalbidrag. Tror att det är Sebastian! Skatorna går här ute och rotar runt i gräset. Undra vad de hittar! (De sa just nu att det var Sebastian med "when the night comes falling" eller nåt liknande). Det är verkligen stålande sol idag. Var ute på promenad 2 h på förmiddagen. Vi har bestämt en tid och plats för promenad på måndagar kl 10. Alla utom en kom, det var kul :). Alltså, det var kul att så många kom och inte att de stannade hemma ;). Imorgon blir det fika/lunch hemma hos Sofias mamma i gruppen. Kul att vi har sparkat oss i arslet och äntligen hittar på lite. De är så gulliga allihopa! Verkligen!!!

Min utsikt:

När får man sova?

Två-tre nätter i rad nu har C vaknat extremt många gånger. En gång i timmen skulle jag tro! Han är ju dock ganska lätt att få att somna om, men det är sååå jobbigt att behöva kliva upp varje gång. Kolla/lägga på täcket, ge lite vatten. Kan ju meddela att man inte är världens gladaste mamma då. Men på morgonen är han så glad och kvittrar så då har man glömt allt!

Han har ju ätit ganska bra i alla fall. Ja förutom vid lunchen igår. Då såg munnen mest ut som ett arselhål, och tänk dig att stoppa in skeden där! Då var det verkligen tålamod som gällde. Vid middagen sen gick det lite bättre (mellanmålet behöver man inte ens nämna, där får han ju oftast yoghurt och det går ALLTID ner), förutom några incidenter. Jag hade gjort iordning en burk mat (HIPPs pasta med tomat och zuccini om jag inte minns fel), sån där som ger extra resistenta fläckar om man spiller en endaste liten droppe.... Hade visst stallt tallriken liiite för nära min klåfingriga bebis, för vips så låg den i knät på en något förvånad bebis. Han som tur var redan tagit på haklappen, men hör och häpna. Han fick inte en droppe på kläderna. Han hade iofs bara en tröja på sig som tur var. Tallriken hade fastnat mellan honom och stolen, men matsidan utåt så det hade "bara" runnit ut över benen och lite ner på golvet. Ung. mer än hälften gick faktiskt att rädda...

41443-161
Foto: vnikka - Hjälper mamma att bära ;)

Ligger just nu och sover PÅ MAGE. Det var riktigt längesen han sov på mage. Han är ju kal i bakhuvudet eftersom han alltid sover på rygg, men tänkte prova idag. Han brukar bara bli busig/irriterad då han ligger på mage i sängen. Tänkte jag skulle prova idag för han somar rätt bra på förmiddagen, så det blev väldigt få klagomål. Somnade nästan med näsan rätt ner i kudden.

21 mars 2007
Foto: vnikka - Sover på mage!!!

8-månaders kontroll

Dagen börjades med en sovmorgon till halv 9. Mm men det är inte så glamoröst som man kan tro ;)!! Var uppe och gjorde välling vid 6-tiden ;).... Vi hade tid till kontrollen på BVC kl 10 (eller?). Strax innan nio ringer R och undrar om jag undrar var bilnyckeln är... Nää?! Han hade fått med sig den till jobbet och sa att han var påväg hem. Ah tur det. Hade absolut inte hunnit dit.
Jag kastade i C lite gröt och tog på kläderna. R kom hem med nycklen och vi åkte iväg, jag och Caesar till BVC och pappan till pendeltåget. Jag kom dit i tid trots att jag fick snurra lite efter parkering.
Satt där i väntrummet och det kom förvånadsvärt många mammor och barn dit. Efter 15-20 min (efter bestämd tid) kikar min BVC sköterska in i rummet och jag frågar då om nån säger till mig, eller om jag ska vänta nån annanstans. Har ju inte haft samma BVC hela tiden, eftersom vi flyttade för ett tag sen. Hmm nää, det måste blivit nåt fel sa hon då, men kom in så tittar vi. Hmm tänker jag. Jag är helt säker på att hon skrivit 19/3 kl 10.00. Hon skriver alltid en lapp och sätter in det med hälsokortet. Så jag vet att hon har skrivit - jag visar lappen. Hon kollar i datorn och ser att tiden var kl 13 istället. Att hon måste ha skrivit fel på lappen. Men hon går med på att ta undersökningen direkt. Det var ju öppen mottagning just vid den här tiden. 8-mån kontrollen tar ju inte så lång tid tydligen.

Hon började med att kolla hur han reagerar på leksaker och hur synen är. Hon för en pinne fram och tillbaka som ett kors. Caesar kollar efter den och sträcker sig efter den såklart ;). När hon håller den framför, tar han den och stoppar den i munnen ;)... Var annars. Har inte den här bebisen alltid nåt i munnen?!?! Hon säger att han gör precis som han ska. Tittar till och med rakt upp på leksaken, vilket annars var den vinkeln bebisarna slutar titta. Vi mäter, väger och tar sedan "hattmåttet". Han är 75 cm lång, väger 9585 g och har huvudmåttet 46,2 cm.
Han hade inte gått upp så mycket som jag tänkt mig, men han är ju heller aldrig still. Förutom när han sitter och grejar med nån leksak. Men han sitter ju alltid på golvet så det går nog åt nån kalori då med ;).

Jaja nog om det. Svängde förbi jobbet för att se om chefen var där. Har planer på att jobba i påsk och tänkte kolla när det behövdes. För behövs vet jag att det gör ;). Men hon var inte där, så det får vänta. Trist att jobba, men vi har inga planer och vi behöver pengarna.

Caesar har därmed fått allt förskjutet idag så han somnade sent på förmiddagen vilket ledde till försenad lunch och tidigt mellanmål. Sen på eftermiddagen ville han inte alls sova :/. Så han ligger och sover nu. Det hade varit rent utsagt taskigt att hålla honom vaken ända till 19-19.30. Han kan inte somna för tidigt för då blir det en vääldigt tidig morgon imorgon. Och det orkar inte mammor och pappor med!!
Hemmafrun har varit duktig och stallt in en lasagne i ungen nu. Direkt från frysen! Ja vem sa att standarden var hög ;).

Nu ska jag gå in och skaka liv i min bebis.

Promenad till lekparken

Verkar som om den blev inställd just nu. Haglar nämligen, var snabb att ta in mattorna nu iaf.. Puh!

Caesar 8 månader

Idag blir min lilla älskling 8 månader. Har lagt upp bilder under utveckling.. Se bilder här.

Som 8 månader "kan" han

Sitta stadigt, sätta sig själv, ställa sig i knästående, rulla runt åt båda hållen, ta mig bakåt och lite framåt,
trycker fumligt på knapparna på leksakerna, griper med pekfinger/tumme, trummar på trumman,
dricka ur nappflaskan själv, stoppa in mat i munnen,
lyssnar till mitt namn, har slutledningsförmåga, sträcker ut armarna när man klär honom i tröja

Ska iväg på 8-mån kontroll på måndag så då får vi se hur mycket han väger och hur lång han är!


Inspirerande betraktelse - eller?!

Idag har jag:

Vaknat (blivit väckt av barnet)
Gosat med barnet i sängen (orkade inte gå upp)
Gett mitt barn gröt (Ett måste, no comments)
Själv ätit gröt (Gillar man mat så gör man)
Diskat lite och röjt upp i köket (orkade inte ta tag i det igår + orka diska Cs tallrik precis innan han ska ha den)
Bytt blöja på min lilla baby några gånger (nödvändigt!)
Tvättat av babyn (Fint när filten sitter fast på låret - nä)
Lagt min baby för sin tupplur (Söt när han sover)
Röjt upp leksaker/kläder/annat grejs (Orkade inte igår :-O)
Snackat i telefon (eller har jag det?? Nu kommer jag inte ihåg. Hur var det Puman?)

Reality check!!!! Diggar just nu till Scissor sisters (tror jag) med "I don't feel like dancing". Kan ha fel i alla bemärkelser.. Men jag diggar låten. Återgår till min lista nu..

Suttit vid datorn och grejat (kollat in bloggar, bilddagboken, aftonbladet, mailen, msn (dött som graven där).
Vattnat blommora (Kan blommor ta självmord?)

Glömde visst hänga in mattorna igårkväll. Gissa vad?! Jo, det regnade inatt. :D......... Morr.. Men nu skiner solen så de får helt enkelt hänga kvar. Kanske blev en billig kemtvätt? Nä, förmdligen inte!

Lägger in en gammal goding på min älskade Caesar! Man ska inte lämna ett barn som dricker välling ensam längre stunder.. Då kan det se ut såhär.... Behöver jag förklara att han dricker själv och är alldeles särskilt duktig på att skaka flaskan lite då och då..... ;)
image151
Foto: vnikka

Fredag och strålande sol

Nu ligger min lilla älskling och sover och jag är helt slut i huvudet! Är så trött - som vanligt! Skulle vilja lägga mig och läsa lite.. Men han sover ju i samma rum. Vet inte vilken bok jag skulle ge mig in på heller. Har nån av Dan Brown som jag inte läst ännu (här hemma alltså).

41443-150
Foto: vnikka - Caesar har blodpuddingsskägg ;)

Utmaning 2:or och 7:or.

Ny utmaning. Se tillbaka på ditt liv genom att stanna upp på årtal som slutar på 2 och 7. Hittade utmaningen hos Maddepladder.

1982 - Hmm, kommer inte ihåg så mkt som tvååring ;)

1987 - Sju år! Började ettan på Transtenskolan i Hallsberg.

1992 - Hmm ja, gick väl på mellanstadiet på ovannämnda skola. Har nyss fått upp intresset för hästar och börjat på ridskola!!

1997 - Ska börja tvåan på gymasiet. Är inte speciellt intresserad av skolan och är där och gör det jag "ska". Är ihop med en kille vid namn Stefan. Umgås mest med honom och är i stallet - varje dag.  

2002 - Har gått ut gymnasiet med slut betyg. Med lite ströjobb stack jag sen till Island och var barnflicka 2000-2002. "Importerade" sedan en islänning vid namn Agnar som sedan flyttade tillbaka. Tur var väl det ;). Jag jobbar lite på dagis och får sen sommarjobb på en nöjespark med western tema. Pluggar sedan upp och till lite ämnen (religion A, Matte B, C, D & E, Kemi A & B, Biologi A & B, Fysik A & B... på ETT år) på komvux, naturvetenskapligt basår. Sparkar mig samtidigt i arslet och går ner asmycket i vikt. Att man orkade med flera prov i månaden. Pust!!

2007 - Pluggade vidare på universitetet och träffade mannen i mitt liv (2004) som jag nu bor med i Stockholm. Med oss bor våran bebis som föddes 17 juli 2006. Är nu mammaledig men börjar plugga till hösten.

Framtiden 2012 - Fädig med skolan, klämt ut en unge till? Flyttat till större.. ;)

Utmaningen skickar jag vidare till ALLA som läser detta!! Om ni orkar kan ni skriva ett meddelande till mig om att ni har gjort den :)


Torsdagsmorgon..

Att man blir så glad och lycklig bara solen skiner. Undra ifall det sätter igång en hormonreaktion, eller om solen framkallar upplevda minnen. Hur skönt det faktiskt är att känna värmen på huden vid stranden. Att åka med fönsterrutorna nere i bilen. Ska bli så gulligt att ta på Caesar sandaler och shorts. Kanske kan han gå till sommaren. Han blir ju 1 år i juli. Får träna lite med honom. Han har kunnat stå med balanshjälp sen han var väldigt liten, ca 5-6 veckor (se bild här)! Har inte bilivit så mkt ståträning sen han började kunna sitta själv. Åh ska nog surfa runt lite efter coola shorts på nätet nu.. Äh, hittade inga coola shorts. Får nog kolla runt lite bättre!

Näpp nu ska vi snart till öppna förskolan. C är säkert vaken därinne nu. Ska in o kolla lite :)



41443-149
Foto: vnikka

Besök från mammagruppen

Idag hade Caesar och jag besök av Jakob och Oliver + mammor. Det var mycket trevligt! Rätt bra också för då fick vi städat här hemma. Som sagt.. Gör allt i sista minuten ;). Caesar sitter i sin stol här bredvid och funderar på om man skulle ta och laga lite mat snart. Pappan kommer hem om en halvtimme men ska åka direkt. Ska hämta en hylla hos brorsan. C har ätit lite bättre i dag, men inte överdrivet bättre!

Äh, ska göra lite mat nu.

Puss och kram!

Gungar för första gången

Visst är det vackert vårväder ute!! Helt underbart är det. Caesar och jag tog en tur till lekparken där han fick prova på att gunga. :). Det tyckte han var jätteskoj.!!

Han har nu sovit och ätit dåligt i några dagar. Tror att han är i en sån där fas nu igen. Vaknar rätt ofta på natten. Men vi överlever ;)


41443-149
Foto: vnikka

Tjejsnack v. 11

image148

Tant eller fjortis
(Veckans frågor kommer från Madde)

41443-41 Lördagskväll mysandes framför tv:n eller partaj natten lång?
Mys framför TVn nu för tiden ;)

41443-41 Hemmafest med vänner eller köandes till stans hetaste krog?
Hemmafest, kanske till nån krog men inte nödvändigtvis den hetaste ;).

41443-41 Radio/tv/stereo på lagom volym (så det inte gör ont i öronen) eller fullt ös så ljudet känns i hela kroppen?
Fullt ös, men nu för tiden blir det lite lugnare!

41443-41 Varm mössa för att värma huvudknoppen eller kallt om öronen för att inte förstöra frisyren?
Varm mössa. Beror ju på var man ska. Har man fixat sig vill man ju inte förstöra en timmes jobb genom att dra på sig mössa ;)

41443-41 Uppe med tuppen för att få så mycket som möjligt gjort eller ta sovmorgon så länge det går på en ledig dag?
Sovmorgon!! Men det får jag aldrig nu ;(

Utmaning

Hittade den här utmaningen hos www.magdis.se.  
Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir utmanade ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Bloggaren väljer sex nya bloggare och gör en lista av deras namn.Efter att det är gjort skriver bloggaren en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

  1. Får rysningar av att bita i trä, tyg, papper, aluminiumfolie och liknande. Brrr ;) 
  2. Är inte speciellt kräkmagad, meen... När jag ser någon äta snor, eller en snorloska blir jag spyfärdig. Speciellt barn som stoppar kråkor i munnen *bläk*. 
  3. Är en extrem tidsoptimist och gör allt i sista minuten, såsom tentor, lämna in deklaration. Behöver jag säga att jag oftast får springa om jag ska hinna med bussen ;).
  4. Är extremt slarvig. Får nästan alltid leta efter mobiltelefon och nycklar när jag ska iväg nånstans.
  5. Gillar inte sjöar så mkt. Det skulle nog vara vääldigt varmt för att jag skulle hoppa i vattnet från en båt mitt på sjön. ;) Gillar verkligen inte slemmiga sjöbottnar med alger. Tror alltid att nåt ska komma och bita mig i tårna ;).
  6. Kan prata om allt, och skäms nästan inte för något. Inget kan chocka mig hehe. 

Eftersom jag inte känner så många som bloggar utmanar jag: Linda, Lina, Jennie.


Helgen som varit

Har jobbat i helgen! Gick rätt bra faktiskt! Skönt att tjäna lite stålar! Snacka om att det var varit strålande väder också! Tur att man är lite ute och jobbar. Inte för att man hinner få sååå mkt sol på sig ;). Det hade gått bra för R att ha honom. Han har ju inte varit med honom så länge utan mig. Trodde iofs inget annat heller ;).

Nu ligger C i min säng och sover, under mitt täcke, på min kudde. Gosegris. Han vaknade redan vid 6.15 trots att han la sig relativt sent!! Både åt och sov dåligt igår. Så det var ingen överraskning. Får se hur han är idag. Han fick sen 200 ml välling och somnade sen om. Han vaknade bara 2 gånger i natt. Så man behövde gå upp alltså. Gav lite vatten och stoppade om så vände han sig och slumrade igen. Vill nog bara kolla att mamma och pappa är där.

Jag tror att jag är i social chock. ;) Finns det nåt som heter så? Träffar inte så många i veckorna och i helgen blev det fullt upp. Jobbade ju i lördags, sen hade vi besök av några kompisar. Bjöd på mat och glodde på film. Så trevlig som jag är så somnade jag. Men jag var visst inte den enda för V somnade också ;). Gick och la mig innan filmen var slut haha. Förlåt! Jobbade sen på söndagen och sen var det hem och greja och göra sig och babyn iordning för att åka till Linda, J och E. Vi var dit bjudna på lite mat. Trevligt!!! (Ska hälsa från R och tacka för igår!!!) Jag var jättetrött och kan inte ha varit särsklit rolig (hähä) och C hade sovit dåligt, och ätit dåligt och var mest gnällig hela tiden :/. Men det gick rätt bra i alla fall. Många höga bebistoner ekade hemma hos Linda hehe. Var riktigt trött sen när jag kom hem. C somnade i bilen efter en stund. Vi lyckades föra över honom till vagnen utan att han vaknade. Men sen när vi kom in vaknade han. Vilket inte gjorde nåt, för då skulle han ju få på sig pyjamas och bytas på. Ja lade honom och han bara vände sig och somnade rätt snabbt... Med vände sig menar jag att han lägger sig på sidan och borrar in huvudet i filten (eller det som finns tillgängligt ;) ).
R och jag hade tänkt att kolla på en film och medan R kopplade om så vi kunde se datorn från TVn så somnade jag. Somnade redan INNAN filmen började. Har nog aldrig hänt. Men var ju rätt trött som jag sa ;).

Det blir mkt snack om sova här, trots att man aldrig gör det ;).
Sitter och glor ut lite här. Nu är all snö borta - hux flux. Snacka om att det var vårväder i helgen!! Saknar min karl också. Har ju knappt hunnit träffas!! Eller umgås ;).

Äh, ska göra nåt läckert nu.. Kanske boka tvättid, måste verkligen tvätta nu!! Fan känns som om det inte var längesen man tvättade..

IKEA och orolig natt

Igår strosade vi runt på IKEA med Linda och Emilia! Det var trevligt värre! Blev en heldag.

Natten var nästan lika orolig som igår natt. Han vaknar rätt ofta!! Somnade redan vid 22 igår. i soffan såkalrt. Blir hur ilsken som helst när jag gör det, och sedan inser att jag måste gå och lägga mig. Ta ut linserna, borta tänderna och sånt där jobbigt!!

Lade min lilla gosse i sängen strax efter nio. Han var så frän att han hade vänt sig och låt och kikade ut och upp över spjälsängsskyddet. Blev visst väldigt busig när han kom  i sängen. Var väldigt trött innan, ska jag meddela.! Han somnade efter en stund, och han sover än och klockan är 11.17. Måste inte och kolla på honom. Måste ha vaknat nu..... Nä han sov! Snart sovit i två timmar. Jättebra, men ovanligt! Konstigt det där. Pumans bebis som är känd för att vara en törnrosa sover dock typ 20-30 min i stöten. Precis som C gjorde ett tag! Jobbigt kommer jag ihåg.

Lite senare!
Nu är han i alla fall vaken och har ätit lite köttfärsås och spagetti. Snackade i tele med chefen i en timme med. Hon är rätt pratglad precis som mig hehe ;)... Caesar är vaken, men ska nog snart lägga sig! Sitter och leker med sin trumma ;)

Orolig natt

Jaa, inatt har man inte fått sova mycket. Han har vaknat huur många gånger som helst. Slutade med att han fick komma över till oss runt 5-6. Var inte mkt bättre det. Han fick tutta lite på mina tubsockor till bröst, inte mkt kvar i dem ska jag säga! Han slumrade i alla fall om en liten stund och skulle upp kvar över sju. Gjorde iordning lite välling som han kunde slurka i sig. Var och shoppade igår och passade på att köpa en ny, större nappflaska. Mkt behövligt!

Har inte skrivit på ett tag, men det har väl inte hänt såå mkt. Var och hälsade på Linda och Emilia i tisdags. Det var trevligt såklart! Annars är det mest Puman som förgyllt mina dagar.

Funderade på att dra till IKEA, bara för att liksom. Men känner mig trött! Får se hur det blir. Verkar som om jag inte kommer in på bilddagboken heller! Rövigt som fan! Världens dimma är det ute med! Tur att C är snäll än så länge.
41443-146
Foto: vnikka

TV

Det var väl inte bara jag som märkte att "House" har förändrats! Det var mycket mer färg och han var otrevligare än vanligt! Cynisk till tusen! Det är egentligen det enda programmet jag följer i veckorna. Sen kan jag ju gilla att kolla på andra program.

Det är väl inte bara jag som tycker att de är helt knäppa i huvudet på "från koja till slott". Hur flängt är det inte att Stå och riva ut och kasta massa möbler och saker man skulle kunna återanända. Annars är ju programmet i övrigt bra!

Och är det nån som såg outsiders och den elkänsliga kvinnan som bodde i ett kyffe i skogen? Hon hade bett dem att sätta på telefonen någongång under tiden. Och hon satt och sa att hon kände sig dålig! När hon sedan berättade att hon hade satt på telefonen, föll hon bara till marken! Snacka om att fejka! Man såg ju på henne att hon fejkade. Snacka om hypokondriker om inte ens bara hycklare! Outsiders visade även ett program om fat-admireres. Killar som gillar feta kvinnor. Var inte han som höll i festen något creepy. Den andra verkade vara rätt normal i alla fall! Det var en tjej som fotade sig och la ut bilderna på nätet. Hon sa att hon hade superbra självförtroende och ofta fick höra kommentarer om att hon var snygg och sexig. Själv tyckte jag hon såg ut som en tant och var inte alls läcker. Jag menar man kan ju ha utstrålning, men det hade inte hon. Måste få tag på hennes hemsida hehe!

nya bloggen

Gillar de nya funktionerna på bloggen, men kom in förrän nu. Mitt gamla lösenord funkade helt enkelt inte. Knäppt. Nu har C nyss badat i diskhon så jag ska klä på honom och låta honom sova lite. Om han är trött ;)

Mamma på besök

Har varit på upplärning på jobbet och mamma passade C. Det hade gått jättebra!!
Nu ska vi dra till köpcentrummet snart ;)..

Senare... Nu är vi hemma och C har fått en jättefin trumma han leker med :). Mammorna fick lite buffémat på kinahaket. Gott! Snart kommer pappsen hem och C ska få gröt! Ligger naken-rumpa-fis på filten :).

Rusta

Shoppade lite skräp på Rusta igår. Moppset, sopborste, diskmedel, rengöringsmedel, disktrasor, två diskborstar, en barnbok, våtservetter och mopptrasor. Allt detta för 195,50 spänn. Tycker jag var rätt överkomligt. Ska ha moppen och sopborsten i köket. C har en förmåga att skräpa ner lite när han äter nu för tiden. ;) kolla in www.rusta.se

41443-145

Begravning

Det har varit mycket nu med jobbet. Var och fick delegering så jag kan ge medicin i onsdags. Shit, det var ju igår!! Å sen på kontoret för att snacka lite med chefen! Undertiden var Cs farbror barnvakt. Det hade gått jättebra! Han har ju inte passat så små barn förut. så nu ska jag jobba för första gången på söndag!

Jag häromdagen var jag på min första begravning. Det var Rs farmors gubbe som begravdes. Det var en lustig känsla... Begravningen hölls i en annan stad så vi startade runt 8 härifrån. Resan dit gick bra. Körde dock fel en gång, så vi fick stanna till vid en infokarta och checka läget! Nä vi kom dit, jagade vi runt på en micro, de var jättesnälla och vi fick hjälp med allt! C var ju tvungen att äta innan begravningen började, kl 12. Det gick bra, fick dock stressa lite på slutet. Men vi hann in i tid! Det var min första begravning så jag var inte förberedd på att jag skulle bli så ledsen som jag faktiskt blev. Som tur var så höll R i C.
C var jättesnäll hela tiden och småsnackade lite med sina leksaker ibland ;)!

När vi skulle gå fram och säga farväl, hade vi varsinn ros och jag gav R hans. Smarta han höll rosen precis framför en viss klåfingrig lite kille som då krampaktigt höll rosen!!! Var lagom trevligt att stå mitt framför kistan och folket, och bända loss bebisfingrarna från rosen (och nej det fanns inga taggar ;) ).

Ja, förutom denna lilla incident, gick allt utomordentligt bra! Jojust, kan ju nämna att jag totalt glömde bort att både bocka och niga. Såg inte vad de närmast anhöriga gjorde heller!! Trevliga familjen va. Men det var tydligen ingen fara, för han fick så mkt beröm efteråt. Personligen tror jag även att Lasse skulle ha velat ha det så familjärt som det var!

Efteråt åkte vi hem till Rs farmor, där det bjöds på mat och dryck i hääärliga mängder!! Åt världens godaste smörgåtårta! Ja såklart är allt somvanligt mkt gott hemma hos Rs farmor. Hon är en riktig matgumma hon ;)! Caesar kastade in handduken efter ett tag och jag gick upp och lade honom. Han sov hur länge som helst sen. Behöver jag nämna att han var dagens samtalsämne ;)...