Slut på ledighet

Idag var det slut på ledigheten och första dagen på jobbet! Känns jättekul att vara tillbaka där.

För er som inte vet, ska jag sommarjobba på Fysiologiska institutionen på skolan (Stockholms Universitet). Läste en kurs där i vintras förra året och blev sedan erbjuden att jobba där några veckor i sommar. Ska göra lite slavarbete såklart, men kul ändå!

Så nu är det lämning på dagis och hämtningen sköts av karln!

Emilia 2 år (29e juni)

Igår var det kalas hos Emilia. Det var trevligt med många barn :). Emilia som är väldigt framåt skrämde nästan min lilla Korv ;).


Emilia blåser ut sina två ljus

Kalas och trött

Idag har det blivit lite kalas och shopping.


Oliver 2 år

Snart slut i batteriet här..

.. Så nu ska jag spela Zelda tills linserna torkar in!
Grannarna har fest och sitter och fyllesnackar ute på gräset. Jag vill också! Kanske ska ta fram boxen och gå ner, troligtvis inte va.

Jag vill festa som förr i tiden!!

Mammighet

Jag har ju länge konstaterat att Fisen är extremt mammig. Men nu är det dags att släppa på tömmarna lite och släppa in pappan. Eller rättare sagt, gjorde det för några veckor sen. Det är inte synd om honom när pappa kommer hem eller när han måste vara hemma med pappa! Det går precis lika bra. Idag fick Karln till och med göra iordning tortillan med kött och grönsaker i. Han började lite frågande med vad han skulle ha i till honom. Jag brydde mig inte, han kan ta det beslutet och blir det fel så märks det förr eller senare. Learing by doing. Likadant med nattningen. "Nä jag måste natta honom några nätter så han vänjer sig". Ja vänjer sig vid mig kanske? Nä idag nattade Karln, vilket dock ledde till att han fortfarande ligger därinne.... och sover! Man måste släppa in killen låta honom ta vardagliga beslut utan övervakning. Bara man kommer överens om vem som har ansvaret och när!

Jag tror inte att dom blir tryggare av att man tycker synd om dem. Då bekräftar man bara vad barnet tänker. Jag blir ibland lite skrämd av att Korven är en spegelbild av våran uppfostring. Om han är jobbig är det inte hans fel, utan vårat sätt att hantera honom. Det är vi som har format honom, det krävs dock lite objektivitet för att inse detta!

Känns som om detta är ett hett ämne! Hur är det hos er?


Morgonstund

Mornarna är hur mysiga som helst nu..
Man vaknar av att sin lilla pluttiga älskling kryper upp i sängen och har med sig en bok. Två mornar i rad nu har vi legat och myst och läst Max böcker. Han älskar dessa. Han vet nu och kan svara på var Max, vovven, bollen, vagnen och mkt annat är. Ett stort steg för honom! Han pekar och pekar och pekar.... Det känns som om det har släppt lite nu.

Han älskar bokstaven S och pekar alltid på den och tittar på mig om han ser den. Då ska man säga "SSS".
Han älskar ju också färger. Om man frågar var gul, blå, grön, röd, svart och vissa andra färger är så pekar han glatt på dem.

Meen, han säger fortfarande inga ord. Han kan, för han har sagt mamamamama, dadåå/hädåå (hejdå) och baba/papa. Men det var längesen nu och bara under korta perioder.
Han kan i alla fall låta som hästen, kossan, apan, katten och nästan vovven.

Sex and the city

Jag är inte en som slaviskt följer denna serie, men om det dyker upp nåt avsnitt kan jag kolla på det! Var dock iväg och såg den på bio igår med några tjejer. Måste säga att jag blev glatt förvånad, mycket bättre än jag hade förväntat mig. Dock så har jag hört folk säga att den var bra. Ögonen vattnades flera gånger och jag garvade även några gånger!
Faktiskt mycket sevärd! Och omg vilka snygga kläder de har!!


Kall örtsås

Den här såsen är verkligen räddaren i nöden! Snabbt och gott som fan! Passar perfekt till fisk!


Foto: vnikka

2 dl matyoghurt (tex turkisk)
0,5 dl majonnäs
1 dl hackad färsk gräslök
1 dl hackad färsk persilja
salt + peppar

Hacka örterna och blanda ihop allt på en gång. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna dra i kylen en liten stund innan servering.
Man kan även ha i dill samt dragon om man gillar det!

Katt som hoppar över babygrind

Ja, vad ska man säga. xD


Nattningsrutin

Känner att jag måste följa upp på historien om hur nattningarna går nu när monstret har i- och urklätterbar säng.
Vi gav snabbt upp att han skulle ligga kvar i sängen. Så andra kvällen låg jag bredvid honom och i stort sett tvingade honom att ligga still. Detta funkar nämligen på honom. Provade med att klappa, inte klappa, lägga tillbaka osv osv. Men tillslut måste man visa vad man vill. Kanske inte så att jag tvingar, men jag håller armen över en liten stund så han inte kan resa sig eller klättra ur.

Igår gick det bra, då jag inte behövde hålla i honom utan bara lägga honom typ 2 ggr då han kröp iväg. Tog kanske 30-40 min. Idag behövde jag bara säga lägg dig här och klappa på kudden två-tre ggr och han somnade på typ 20 min. Skönt!! Vi kör med detta ett tag, sen blir nästa steg.. Att gå ut efter att han lagt sig. Jag ser ett ljus i tunneln redan. Låt mig vara lite naiv nu ;).
 
Hur sover era grisar och hur gör ni när ni nattar???


Morgon

Det har verkligen haglat in remisser till olika ställen hos oss den senaste tiden. 4 st har vi fått. Shit, augusti blir hektisk! ;)

Inatt vaknade C runt kl 4 och var jättepigg för första gången på läääänge. Jag är inte van, jag är trött. Mucho trött. Vi som ska på kalas i eftermiddag. Så måste vi tvätta, har inget att ha på mig allt är verkligen i tvätten. Tvätta eller handla nåt nytt?! Det är frågan denna trötta dag..

Glömde ju säga att han var vaken en stund men faktiskt somnade om och sov till kl 7 sen. Glömde visst den detaljen ;). Nä snart ska vi på minikalas, blir många kalas denna vecka. 3 st! Kul!!


Suddig men söt!

Ny säng ;)

Jovisst fick jag som jag ville ;).
Vi stack iväg igår och inhandlade en
Kritter på IKEA. På vägen hem konstaterade jag att helvetet började. Karln undrade då vad jag menade. Ja att natta i nya sägen.

Hur gick det då?
Jo det gick ganska bra, tog ca en timme. Vi har ju haft väldigt avdramatiserad läggningsrutin. 

  1. Bada (varannan dag ungefär) 
  2. Busa nakenfis i sängen
  3. Ta på pyjamas
  4. Borsta tänderna
  5. Dricka välling/vatten i soffan
  6. Gå in och läsa bok (inte alltid)
  7. Lägga sig i sängen

Sen somnar han själv där.
Vi tänkte försöka hålla detta och igår så fick vi lägga en väldigt envis och busig liten kille ca 50 ggr i sängen innan han låg kvar där (supernanny-metoden). Vi får se hur det går idag! Tror nog att det går bättre! :)


Nu har vi också en likadan som halva svenska folket ;)


Vällingdrickare med det enda gosedjuret han bryr sig om. (Po i Teletubbies)

Säng

Midsommarhelgen rullar på, vi har är krya i magen och back on track. har planer på att skaffa en riktig säng till C. Han har ju spjälisen fortfarande. Om jag får som jag vill blir det en tur till IKEA efter C har vilat. :)

Version 2.0

.. Av Magsjuka.. Moderskeppet har drabbats! 
Eller den har snarare överförts för Lillspyan har bara blivit Lill nu. 

Jag slipper i alla fall att spy. Vad tror ni oddsen är att vi kan göra nåt kul på midsommar då!?!? 


Just precis, NADA. Det känns rätt okej ändå, har blivit en hemmagris nu. Får se hur okej det känns på fredag.

Midsommarplaner

Har just gett min slaka lillspya lite saft och välling. Väntar redo med handdukar på att vällingen ska göra en U-sväng tillbaka. Men det brukar ta några timmar innan. Totalt 5 U-svängar igår, så jag hoppas på färre idag!

Vad har ni alla för midsommarplaner då? Vi hade svaga funderingar på att åka ner till våra kompisars sommarstuga i Långa sand, Småland (inte så långt från Halmstad). Men nu har vi ju kräkknytet! Får hoppas att det går över tills dess så man kan hitta på något i alla fall!!!


Midsommar förra året. C och Emilia är spekulanter på flaskorna

Liten korv

.. är vad min fis är. Fiskorv, fisrumpa.. Kärt barn ni vet.
Ju nu är han ett litet kräkknyte som ligger i mitt knä. Äter ett kex till lunch. :/

Ska lira lite Zelda Twilight Princess sen när han har somnat.

Utmanad: Väska

Har blivit utmanad av Magdis att visa inhållet i min väska.
Jag använder typ tre olika väskor beroende på var jag ska och vad jag behöver ha med mig. Den här hade jag med mig till affären igår (då jag var ute senast)

En plånbok
1,50 kr löst
En penna (som visst inte syntes på bilden)
Ett paket tuggumi (Stimorol senses Tropical twist)
Ett paket näsdukar
En tröja till C
En blöja
En handduk (till blöjbyte)



Nu vill jag se innehållet i Lindas, Susans, Jennies och Mammas väskor!!

Fräscht

Kräk över hela min mobiltelefon
Kräk mellan tårna
Kräk på vardagsrumsbordet

C har fått magsjuka, vi som skulle hälsa på
Linda & co idag.. :(

Vi måste verkligen tvätta idag, det är skapligt mycket kräktvätt. Har handtvättat hans filt, men hur drygt är inte det!!


Reklam?

Såg denna postlåda på en promenad häromdagen...


Text: absolut ingen reklam

Såååva

Imorgon hoppas jag att väckarklockan ska vakna sent!



1: Jag behöver inte bada.
2: Jag har inte försökt äta skum!

Nattsuddar

Kom och tänka på att jag inte rapporterat så mycket om Caesars utveckling..
Han pratar som sagt inget ännu. Men han har kommit igång med djurläten.
Att låta som hästen har han kört med ett tag och nu är det även kissen, kossan och apan. Låter inte så märkvärdig för en liten kille som är 2 år om en månad. Men för honom är dessa jättesteg! Han kan även peka ut vissa bokstäver, speciellt S av någon anledning.. Tror att han tycker att det låter roligt. Vissa färger pekar han även på (när man ber om det alltså). Tror att han kan dem, men det är det att visa att han har förstått vad vi vill som är lite svårt. Han vet liksom inte ibland att han ska svara på en fråga. Han gillar fortfarande att pussla och har lärt sig att lägga 9-bitars pussel (snarare att han har memorerat vilka bitar som passar ihop, än att helhets motivet stämmer). Vet inte om det är speciellt avancerat för att vara tvååring, men vi är imponerade.

Det är inte alltid lätt att försöka kommunicera med någon som inte är intresserad av att lyssna. Det kan man ju tänka sig själv. Hur kul är det att prata med någon som inte lyssnar eller är just intresserad. Det är hela tiden ett ansträngande som krävs för att få honom intresserad av att börja prata.
Vi (jag) har alltid tänkt att talet kommer när det kommer. Men när det inte kommer, så får man locka fram det. Att sitta och säga färgerna under en hel måltid flera gånger om dagen är inte så speciellt kul.
Han gillar nämligen att peka på färgerna på sin tallrik (en sån där barbappapatallrik), så ska man säga vad det är för färger. Vad säger man liksom när det är flera olika nyanser av samma färg :-O.. Svårt att vara pedagogisk då vill jag lova ;). Bajsbrun är väl en sorts färg B-)

Nä, vad gör man inte för sin lilla som kan driva en till vansinne.
Men när man tittar på honom när han ligger och sover, så vet man bara att man älskar sitt lilla barn, och det är vad man kallar äkta kärlek. Ni som har barn, vet nog vad jag pratar om.

Förresten, jag blir jätteglad när ni kommenterar så flitigt mina vänner!!

Första skolavslutningen

Här ser ni hur kul C tyckte det var på sin första skolavslutning ;)


Allvarligt talat så satt han jättestill och lyssnade på när de andra barnen sjöng. Såg nästan ut att kunna somna. Var väldigt faschinerad av orgeln när de spelade på den.
Ja ni ser ju.. Kom sent till kyrkan som vanligt och glömde/hann inte ta av hans tröja..


När de fick stå upp och prästen skulle be en bön passade han givetvis på att kompa lite. Som prästen sa: "Det är första gången jag läser en bön till komp". Snacka om att jag tyckte det var pinsamt, men de andra tyckte det var sött så han fick hållas....... B-/


Egentligen skulle vi ha picknick, men det regnade så vi fick vara inne. Då åkte tröjan av..!


Sen var det att springa runt som gällde. Här ser ni fröknarnas presenter som jag ordnade med de andra på lilla avdelningen.

Innehåll i presenten:

Svart väska från Hemtex
 Pocketbok från Akademibokhandeln
Karamellpåse från Pralinen i Täby C
Spork (sked-gaffel-kniv i ett) från Designtorget
Chapel Hill Mousserande vin
Ananas
En del vattenmelon
Silkespapper i olika färger och mönster
Engenhändigt gjort kort

Boknörd


Vad är det på TV ikväll?

Nä just det, vi har ju ett Wii nu.
Ibland får karlar sin vilja igenom.. Zelda here I come..



Präktig

Har jag blivit det? Det är nämligen jag som anordnat insamling av pengar till dagisfröken-present.

Tänk att 10 andra familjer blankt litar på att just jag köper något skoj och lämpligt...... hähääää

Sommarlov

Äntligen! Nu är jag ledig i tre veckor, sen ska jag jobba fyra och sen ledig 4 igen. Såå skönt.
C börjar min ledighet med att vakna strax efter kl 6. Han som har sovit till 7-8 i flera veckor. :O

Så här äre serru

Såhär sitter jag och grejar om dagarna (jag är dock inte med på bilderna, utan det är en av mina kära labkamrater).

 

Kort rapport

På torsdag ska jag stå och skämmas och babbla okontrollerat. Ska redovisa vårt projekt! Det ärhuuur mycket som helst att göra! Har suttit hela kvällen med detta nu. Lovar och svär att jag ska lägga mig nu.. Kanske... Snart. Hm.

Milkshake

Följande utspelar sig på McD..

- Går fram och beställer en liten milkshake (vanilj)
- .. Något är knäppt med milkshakemaskinen.. Väntar 5 min och orkar inte vänta längre.
- Vill ha en mjukglass istället. Frid och fröjd.
- Ger det sugna lilla barnet glassen och går på McD-toa. Fisrumpa med glass utanför.
- Kommer ut och ser fisrumpa med mugg och sked och all orörd mjukglass på golvet framför vagnen.
- SUCKAR

- Går och köper en hamburgare istället.

"Stockholmig"

I dag är jag så märkvärdig att jag varit lite "stockholmig" å varit på Skansen, tittat på maran och åkt tunnelbana med fisen.
Har även klappat en get, jagat bort fågelskrällen och motstått mjukglassar, korvar och allt annat skräp som finns som små enländiga distraktionsmoment.

Karlns kusin sprang maran på 2h 59 min och 47 sek, det är fan inte illa. Själv skulle jag komma ungefär.. Nä vill förresten inte spekulera i det. Hrm.