Lekoteket omgång två

Idag var vi iväg till Lekoteket igen. Caesar får ju gå där en gång i månaden och tills vidare.
Idag var även en av hans dagisfröknar med för att bli inspirerad och få lite tips angående Caesar. Det är ju kul att förskolan avarar tid för Caesars skull.

Hon tipsade oss lite om att man kan leka med saker som är lätta, för att stärka hans självförtroende samtidigt som man använder språket mycket (dock har han inga problem med självförtroendet). Han ska såklart även få riktiga utmaningar för det är det han gillar mest..

Den här gången fick vi låna hem detta material.
En platta där man ska färglägga med knoppar. Bakgrunden går att byta mellan 3-4 olika. Eftersom han har lätt att lägga detta så kan man använda språket mycket samtidigt som man lär honom att vara uthållig och lägga klart hela "pusslet".
Det andra (trälådan till vänster) innehåller "koppar" där man kan gömma små figurer under. Det finns två av varje. Typ som memory. Tränar motoriken och minnet, plus att följa regler.
Det tredje var flera olika motiv som pussel i två delar. Där kan man vända den ena delen upp och ner och vända upp en och en för att sedan matcha ihop dem. Här kan man prata om motiven och han får lära sig att vänta på sin tur (om man har halva mängden pusselbitar var).


Kommentarer
Postat av: Mamzi

Roligt med lite nya grejer att träna med.. Är nere hos M o latar mej. he he..


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback