Går i ide

God jul och gott nytt år på er allihopa!

Nu går jag i ide tills nästa år
(typ ingen skillnad från förut alltså) ;)

Nu när jag ändå är här kan jag meddela att jag "firat jul" två gånger redan, men ingen av tillfällena erbjöd julmat, för "det var man så trött på redan"? Ja alla utom jag som bara har ätit ett provisoriskt hemma hos Rs farmor för några veckor sen. ;)
Får nog min tillsagda dos så jag spyr, I'll wait and see.

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR
önskar Veronica & fladderbullen i magen

The Host (ljudbok)

Ajust det.
Jag lyssnar just nu på ljudboken The Host av Stepenie Meyer och eftersom jag dumpade både bil och barn till karln vid tunnelbanan 17.30 så planerade jag att ta bussen hem. Jag har gått härhemma och lyssnat på The Host, men såklart såfort jag sätter ner foten 15 min från hemmet så kan jag såklart inte lyssna. Jag hade nämligen inte laddat över hela boken, och när jag stod och väntade på bussen så tog den sålklart slut. Men nu är det fulladdad så nu ska jag lägga mig i soffan och proppa in lurarna och lyssna.Åh förresten vill så gääärna gå på bio och se Twilight. Jag har ju förfan läst hela serien, men barnvakt är inte det lättaste. Inte en sista-minuten kompis att gå med heller.... Nån?

Lite gaviditetsgrejs

Ska försöka uppdatera om lite "nyheter" nu när jag ändå sitter här.
Äh har inte hänt så mycket ändå.

Var iväg på en förläsning av en dietist och middag med några andra gravida på min MVC (fast i omvänd ordning då, alltså middagen först). Det var första gången jag träffade dem. Jag är ju med i ett projekt som inriktar sig på kost och motion för gravida. Det var intressant, men ändå egentligen inget nytt. Tallriksmodellen och hit och dit. Men det var kul att träffa lite folk.
Såg väl mest ut som en rosslande snörvelhög på grund av min förkylning, men jag lyckades konversera litegrann i alla fall. ;)

Tidigare idag var jag även iväg på min andra träff med barnmorskan. Jag klagade förra gången på att jag var lite trött och det var visst inte bara inbillning, jag hade nämligen en förminskad produktion av sköldkörtelhormon (plus graviditetströttheten då, var däckad varje eftermiddag i början). För att inte tråka ut er kan jag nämna att dessa hormon reglerar ämnesomsättningen, men ni kan läsa mer om det
här. Vissa av er känner nog igen detta ganska bra ;). Så nu ska jag få käka 25 mg Levaxin (hur ofta vet jag inte, har inte hämtat ut dem ännu).

För att späda på lite i det här inlägget visade det sig även att jag inte hade några antikroppar mot röda hund, så jag skulle passa mig lite extra om jag åkte utomlands och stötte på någon med röda hund. Ahapp.. Måste nu komma ihåg att vaccinera mig efter graviditeten. 

Förresten jag är typ i v 17 eller nåt liknande.


Tillökning i familjen

Jag är så glad! Igår kväll fick jag en lillasyster. Men tyvärr kan jag inte åka och hälsa på dem eftersom jag har ett högtryck i hjärnan (förkyld). :(
Hon ska heta Alexsandra. Säkert helt bedårande. Jag vill dit nuuuuu (men det är ju 20 mil att köra också)!

Nästa gång är det min tur! ;)

Utamning: Stolt

Jag har blivit utmanad av Magdalena. Men den här var svår den! ;)
Nämn fem saker du är stolt över! Utmana dom du vill (och orkar) och länka tillbaks eller nämn åtminstone personen du har fått utmaningen av! Lycka till och var stolt över dig själv och andra1. Mitt älskade barn!
2. Min karl.


.. Oj det här var svårare än jag trodde!!

3. Min familjs talangfulla musikalitet och konstnärlighet (säger man så??).
4. Min älskade fisrumpa igen som blivit en sån självständig och klurig liten kille.

Ok en till mig själv då..

5. Min förmåga att anpassa mig (till människor/situationer/miljöer).

Jag utmanar ingen men feel free till att göra denna utmaningen ändå :).

Nu ska jag lyssna på min ljudbok.
Öronen känns som två blomkål så mycket som jag haft hörlurarna inproppade där. :P


Twilight (om jag kunde drömma)

Det visade sig visst att boken jag pratade om i föregående inlägg, inhöll ytterligare 3 böcker. Till min förtjusning.
Efter att jag uppehållt mig i den sköna litteraturens värld kändes mitt eget liv lite trist att rapportera om. :P Hallå vilken historia kan så den i Twilight-serien.

Har du inte läst den så gör det.
Hade tänkt se filmen när jag får tid. Säger inte mer än så. ;)

Annars händer inget kul. Caesar växer och är glad. Bullen i ugnen fladdrar som en fisk (just nu). Jag mår inte så illa längre (mest av godis och glass och annat som lägger sig på tungan och i reservdäcket). Däremot så spyr jag nästan när jag byter blöja, ni vet den illaluktande typen. Kylskåpet kan jag titta in i utan att sluta andas med näsan, det är ju skönt.

Kommer nog inte vara sååå aktiv på bloggen, vi får se. Nån slags social kontakt kanske man ändå måste ha. ;)