Brorsan

Hittade en bild på brorsan. Som tagen ur 60-70-talet..

image313
Foto:
http://thepricks.bilddagboken.se/


Tårtor & Kalas

Ja då var det strax dags för ettårskalas. Drygt två veckor. Kollar runt lite på tårtor, hade tänkt göra en rolig tårta själv. Om det är någorlunda enkelt alltså ;). Hittade massor på cakedesign.


Foto: cakedesign.se

Mera tårtor
http://www.dekoreramera.se/

Den där datorn igen då..

Har just pratat med försäkringsbolaget och fått domen! Får faktiskt tillbaka några tusenlappar för datorn. Fy fan, det är ju helt underbart. Han - försäkringskillen - kollade även upp liknande datorer som är något bättre för 5500 spänn. Och tipsade mig om att kolla på inWarehouse. Det kallar jag bra service! TryggHansa är verkligen mer än godkända. Verkar som om den här historien fick ett relativt lyckligt slut i alla fall. Om en vecka kanske jag har en ny dator!

image307

Shopping...

På tal om glömska, så glömde jag ju berätta att jag hängt med svärmor idag. Lunchade i Täby C, beställde tid för synundersökning - inte visste jag att man var tvungen att göra sån för att få recept efter så kort tid!
Vi drog sen förbi dataaffären för att hämta min stendöda dator. Men istället blev det så att jag kom hem med min hårddisk i dataväskan. De tog tydligen in stendöda burkar och sålde dem vidare som typ rekvisita. Självklart fick jag ett billigare pris också.
Tog en sväng förbi Jysk också. Jag hade faktiskt använt mitt minne lite och kom ihåg att jag ville ha en sulky (typ paraply) som finns där. Billig och lagom bra. Vad jag dock inte visste var att den var nedsatt från 699 spänn till 350 spänn. Snacka om tur att vi åkte förbi. Fanns även billga resesängar så åk och kolla om ni behöver
Vi kom i alla fall fram till Vaxholm och där strosade vi runt lite och fick sen gömma oss inne under ett tält för värsta regnskuren.. Så vi passade på att fika lite också ;).

Och ja, karln är iväg och kör grejer från förrådet till hans gamla lägenhet på Lidingö, därför sitter jag och bloggar som en besatt. Saknar min krullis!


Glömska..

Alltså jag säger Alzheimers Light på oss här hemma ibland.
Igår morse klämde jag mig lite i fingret så det blev en sån där pytteliten blodblåsa. På kvällen sen när karln kom hem (skulle ju givetvis berätta att jag klämt mig), hade jag helt glömt vad jag klämde mig på. Helt sjukt. Kan fortfarande inte komma på vad det var!! Vore jag inte så jävla frän när jag är full skulle jag sluta dricka sprit på momangen! Jisses vad hjärnceller man slösat bort. Men det var det värt ;). Som BrasseSuss sa då hon halsade ur spritflaskan när hon hade tandvärk. Sen vare livat kan ni tro. My god!

Tack för alla
läsförslag. Ser gärna fler. Har faktiskt inte läst någon av de föreslagna böckerna. Har dock läst en av Koontz, men ingen av de andra författarna.

.. Och smulitsch kanske är preggo igen. Kattafan som fick kids för inte så länge sen.

Boktips

Tänkte skrapa ihop en lista på böcker/filmer som kan vara värda att läsa. Som jag ännu inte läst alltså!

BÖCKER

En stilla storm av Giles Blunt, (
nnika tipsar)
Glöm att ni har en dotter av Sandra Gregory, (nnika tipsar)
Martina koden av Martina Haag,
Små citroner gula av Kajsa Ingemarsson, (nnika tipsar)
Väktaren av Dean R Koontz, (Susan tipsar)
9½ månad av Annika Lantz, (Linda tipsar)

Män som hatar kvinnor av Stieg Larssons, (Mamzi & nnika tipsar)
Flickan som lekte med elden av Stieg Larssons, (Mamzi tipsar)
Luftslottet som sprängdes av Stieg Larssons, (Mamzi tipsar)
Tyskungen av Camilla Läckberg, (nnika tipsar)
Asyl av Liza Marklund, (Linda tipsar)
Gömda av Liza Marklund, (Linda & SM tipsar)
Hemligheten av Liza Marklund, (Linda tipsar)
Lämna inga spår av Hanna Nyala, (nnika tipsar)


Kom gääärna med förslag!! DO IT!

Åh va kul. Jag har dålig fantasi själv :)


Morgonen bjuder på..

Bebisgröt, bebisbyte, bebistupplur, abslides, fil med müsli, datorn..

Förresten byt ut bebis mot nåt som motsvarar 'en nästan ettåring'

Lite senare..
Det blev

Bebisgröt, bebisbyte, bebistupplur, abslides, dusch, datorn och kanske müsli snart. Ska in till Täby C och träffa svärmor sen. :)

Ligger efter..

Måste komma ikapp med bilddagboken. Har inte hunnit surfa så mycket. Har maaassor med bilder att kolla på. Har en del att lägga upp också.

Var och grillade hos karlns brorsa igår. Det var trevligt.
Och så har jag fått veta domen på datorn. "Den är stendöd" som datakillen sa. Dags att köpa ny!! Hur ska man ha råd med. Å nu luktar det bajs i blöjan här hemma. hmmmm ;)

Middag med jobbet i Vaxholm

"Jobbmiddagen" igår var trevlig. Vi hade bokat bord på Hamnkrogen i Vaxholm och alla utom en var med :). Jag åt en jättegod pastarätt med vin till. Hade ingen bil så jag kunde ha supit till rejält, men det blev bara ett glas. hehe
Efter middagen gick vi en runda i hamnen och köpte glass. Det var verkligen jättetrevligt!

image306
Foto: vnikka - Vaxholm

Lekparken

Var ju där i helgen. Kastar in lite bilder

image302
Leker lite i sandlådan :)

image303
Caesar gungar snurrgunga med farsan. Knappt så han fick plats ;)

image304
Slappar lite i gräset!!

image305
Foto: vnikka

Och idag händer det grejer

Ska på jobbmiddag idag. Vi är iofs bara 5 anställda + chef så det blir lugnt. Det ska bli kul, tills jag insåg att jag måste hitta nåt fint och bekvämt. Har inte riiiktigt blivit av med putmagen från C. Har inte en enda muskel i magen. Har nu bestämt att jag ska köra abslide morgon och kväll + situps. Körde några imorse. Man får börja lugnt för jävlar vad man får träningsverk av den där apparaten. Har provat förr nämligen ;).
Jag hittar nog några kläder, vi ska ju bara på middag. Vi ska samlas 17.30 så jag tar med barn och bil till kontoret och så kommer karln dit och plockar upp barn och bil. Han får lusta tidigare för han slutar egentligen kl 17. Det gör nog inte honom nåt ;). Sen sticker vi ut till Vaxholm och käkar ihop. Ska bli kul, även fast det kanske regnar är det vackert därute. Funderar på om man kanske skulle köpa med nån blomma? Vad tros? Oj vad mycket jag fick att göra nu!!

Tvätta 11-14
Förbereda lunch
Lämna in hyrfilm (The holiday)
Ta en promenad
Göra mig iordning/duscha
Förbereda middagen

Äsch det hinner jag om jag inte slösar för mycket tid här. Caesar sover så då får man passa på. Ska snart fixa lunch och dra ner i tvättstugan, triiist!

Asocial bebis

Övriga midsommarhelgen jobbade jag mig igenom. Jobbade lördag kväll och söndag dag. Caesar har varit lite gnällig i helgen som varit. Speciellt när jag inte varit hemma. Men det är nog bara slump, för pappan är lika duktig som mig.. Verkar som om han är inne i en period. Sover helst inte på eftermiddagen och gnäller sen istället. Man kan liksom inte lägga honom kl 17 för då bli ju allt knäppt. Han är van att lägga sig 19.30 - 20.Han har ätit ganska bra (förutom igår kväll). Men tycker att han ser lite spinkig ut. Han har iofs aldrig varit en lite tjockis förutom de 5 - 6 första månaderna. Han har däremot blivit riktigt lång. Ja, jag vet. Allt ordnar sig. Men man kan inte motstå att bli lite brydd.

En annan sak som jag funderar lite över att han inte är så social som andra bebisar. Nog för att jag vet att han har ett redigt teknikintresse (från sin far!!! ;) ).. Men han har ju kunnat andra saker väldigt tidigt. Lärde sig att dricka ur flaska tidigt (7 månader), fångar och kastar bollar, bläddrar i böcker, lägger upp saker på bordet, trycker medvetet på knappar och trycker igen när låten tagit slut... Så satt han och gjorde igår. Han satt framför sin gåbil och knapparna var åt andra hållet (på den där styrspaken), men han visste var de satt och tryckte där så fort det slutat spela och propellern stod still. Jag kanske har fått ett geni till son, de är ju kända för att vara asociala. Nädå, det kommer nog snart :).


Midsommar 2007

I sista sekund beslutades det att midsommaren skulle firas hemma hos Linda, Johan och Emilia + fler. Vi gjorde oss iordning och drog iväg söderöver. Det var mysigt och fullt med barn. Den yngsta var lilla Ruben på 3 veckor. Självklart snodde han, sovandes, de flestas uppmärksamhet! Vädret var tråkigt så vi höll oss inne och roade varandra. Blev varken blommor eller dans. ;) Det var ingen som orkade egentligen! ;) Men det var kul att se Linda och hennes lilla (stora) mage. Väl hemma nattade vi våran lille och glodde sen på en film som gick på TVn :). Skönt att ta det lugnt och jag kan ju meddela att det var rätt lugnt på vägarna på hemvägen ;).

Caesar var väldigt pigg och glad (om än väääldigt trött) när vi kom dit och kröp runt och härjade. Speciellt roligt var att jaga kissen. Han blir som bekant väldigt arg när han inte kan eller får tag på saker (så envis bebis) så han blev lika irriterad varje gång kissen sprang iväg. Försökte sen få honom att sova. Tog huur lång tid som helst. Men han var jättetrött så han behövde verkligen sova. Han somnade tillslut. Jag var tvungen att ha honom i famnen, gungandes och med hakan/munnen mot hans panna. Man får prova sig fram. Efter luren vaknade han med gråt i halsen, vilket är ett tecken på att han inte sovit så mkt som han borde. Men fick då komma upp ändå. Efter luren var han världens gnälligaste bebis :(. Trist! Men han var lite glad emellanåt i alla fall ;). Vi åkte dock hem rätt tidigt, runt kl 19 eftersom han var så gnällig. I bilen var han knäpptyst (brukar han iofs vara) men gjorde heller inga tendenser till att somna. Väl hemma var han samma gamla bebis igen ;). En väldigt trött sådan. Vaknade nån/några gånger under natten och var ledsen, men somnade om snabbt.


image300

image301
Foto: vnikka


Imorse fick jag sovmorgon och det kändes som jag sovit till elva när klockan bara var halv tio ;). Jag vaknade, busade med Caesar och läste bok för honom och lade honom sedan. Självklart passade även min sambo på att ta en tupplur när jag lagt C så båda mina grabbar sover som vanligt. Men de är söta så det gör inget :D

Sovande grabbar

Som vanlig när karln är ledig så ligger de båda och sover. Jag vaknade dock före Caesar idag, men han var snabb att knappa in på mig ;). Kl 7 var vi vakna och gick upp. Det är faktiskt lite sovmorgon.

Dagen är fortfarande lite osäker. Antingen så åker vi till Skansen med Linda & co, eller så åker vi inte till skansen (någon annanstans) med Linda & co. Eller så åker vi till Årsta på picknick till Rs polare med eller utan Linda & co. Eller så något helt annat, vi har inte alls bestämt oss ;)..
 Oj nu såg jag just en blomsterplockare här utanför. Synd bara att det inte finns så mycket blommor här ;). Tänkte ev sticka iväg själv och plocka lite så man kan göra lite kransar till oss. Ska kasta mig i duschen nu så det blir nåt gjort innan grabbarna grus vaknar. De hade förresten likadant sovrufs imorse (kan med enkelhet säga att Caesar har ärvt sin pappas kalufs). Haha så söta var de.

Midsommar

image299 GLAD MIDSOMMAR image299


Önskar
Veronica



Midsommarplaner

Ja, precis. Finns inga sådana.. Har surfat runt lite här...

Midsommar vid
rönninge by
Midsommar på Skansen som förra året, fast ingen buffé denna gång - tyvärr
Eller kanske på festplatsen i Täby kyrkby

Lekparken

Det är tyst här.. Undra vad min bebis gör.. Ska gå och se.....

Äh satt och lekte lite på sovrumsgolvet. Försökte öppna lite byrålådor, men de är så tröga ;).

Igår eftermiddag efter att vi varit och handlat var vi till lekparken. Hörde förresten nåt kul i affären igår.


En kvinna står vid frukt- och grönsaksavdelningen och muttrar: "Jag tar en och så rasar alla". "Jag är inte här för att plocka avokado" (med bestämt röst)...!


Det var år och dar sen jag var med C till lekparken, men igår drog vi dit en sväng. Tog med oss lite leksaker som visade sig vara populära bland de andra barnen i alla fall. Speciellt en boll som var på ständig utlåning. Caesar roade sig mest med att käka på en lånad - sandig - spade. Stoppa stenar i munnen, gnaga på gungor, krypa iväg från lekplatsen osv. Han fick först lite mellis vid ett bord och måste säga att han är otroligt bra på att sitta still på bänkar och stolar.
 

image296

image297

image298
Foto: vnikka

"Utmaning" - 30 saker du inte visste om mig.

Har hittat den här hos kusin Lina. Utmaningen går ut på att skriva 30 saker ni inte vet (?) om mig och sedan utmana andra. So here we go...

1. Om jag är på affären och handlar och jag ser en frysdisk som inte är riktigt stängd, måste jag stänga den ;)
2. Har Jalapeños på allt. På mackan, i maten, på pizzan osv.
3. Kollar aldrig på sport. Händer iofs nångång då och då, men iiinte ofta!
4. Använder linser varje dag
5. Jag kan prata isländska (dock inte så bra längre)
6. Är en äkta tidsoptimist
7. Har alltid varit lat i skolan, men klarat mig ändå
8. Min sambo har en tvillingbror
9. Har sett niagarafallet
10. Har gjort en korv åt Helena Bergström
11. Är såld på Harry Potter
12. Kan inte sova med grus eller annat i sängen. Måste alltid borsta ut det innan jag lägger mig..
13. Läser minst 15 bloggar om dagen
14. Surfar MINST en gång och dagen
15. Är dålig på att ringa upp om jag missar ett samtal
16. Går nästan aldrig ut utan smink
17. Har sett många norrsken
18. Har cyklat in i en stolpe
19. Haft en fästing
20. Varit på bio när jag varit gravid på övertid (40+)
21. Har bilat till Spanien
22. Har blivit utkastad från krogen
23. Har hoppat över ett cykelställ sittandes på en häst
24. Har en tatuering
25. Har gjort ett hål i örat själv
26. Har varit på stripklubb och spelat biljard
27. Spelar ofta Mah Jongg på expressen.se
28. Hade 5:a i bild på högstadiet
29. Ramlade ner från balkongen när jag var liten
30. Är dålig på att ha rutiner. Alla dagar ser olika ut..

Se linas svar.

Vill som vanligt att ALLA ska göra denna :)

En tur till affären(erna)

Var och dumpade datorn idag. De skulle ringa om två-tre dagar. Jag misstänker att det blir efter midsommar! På följesedeln skrev han även, ring kund om pris och menade på att det kunde bli dyrt det här.. Två-tretusen kan jag kanske tänka mig att betala, men tänk om det blir mer?! Då kanske det är lika bra att köpa ny. Synd bara att jag inte ens har betalat av datorn än. Är på sluttampen i alla fall. Men nu är den i alla fall inlämnad här!

Stack sen vidare till Willys. Vällingen och gröten började sina här hemma. Hittade såklart lite annat också. Bl a färkspotatis för 0,18 kr/kg. Fattar ni vad billigt. Gräddfilen kostade 2 kr. Ok, det är inget märkvärdigt med att åka och handla.. Men hallå! Folk var galna. Semestrarna har ju kommit igång och det var medelålderstanter överallt. Dubbelparkerade sina vagnar så man inte kom förbi, ja det var stolligt. När jag åkte därifrån var det även då världens kalabalik! Två hade krockat i korsningen till willys och folk tutade och hade sig. Nu vet vi vilka som orsakar alla olyckor under semestern.. Stressade industriarbetare!

image294

Slarvmaja

Shit alltså. Är bjudna på ettårs kalas någon dag här. Men jag kan bara inte komma ihåg vilken dag det var!! Har tappat bort inbjudan. Hoppas att det inte har varit och hoppas att det inte är idag! Har smsat mamman och frågat, men verkar inte ha på mobilen, vi får väl se om hon svarar under förmiddagen... Tänk om kalaset redan har varit. :(. Piiinsamt!

Gamla skruttiga datorn

Jiihuu, imorgon sticker jag och lämnar in min dator på lagning. Om det går att laga den alltså! Nu är jag trött på att det aldrig blir någonting gjort!! Hoppas, hoppas att den går att laga. Har ingen lust att köpa ny dator. Måste ju ha en, kan ju inte sitta och harva på Rs tröskverk för all framtid.

"let's go and kick some sick patient ass"

diskmedel

image293





Ja vilket roligt samtalsämne, men jag måste verkligen säga att jag har blivit kär... I ett diskmedel.. Ni måste prova
Grummes diskmedel - hav. Luktar otroligt gott. Bara så ni vet ;). Ni kan ju prova att tjuv-sniffa i affären ;)




Lunch

Det här blev det till lunch. Inte för att min lilla bebis är så matglad nu :(. Han äter väldigt lite och allra helst inte mat med mkt bitar. Tror att det är nåt i munnen som värker. Då kan han vara sån. slutade med att han fick lite välling i stället. Jaja, det går upp och ner det där.

Planerar

Sitter och planerar lite inför hösten.. Väntar på antagningsbeskedet också. Ett går inte via VHS så det skulle komma snart. "Verkar" som om jag kommer att inrikta mig på molekylärbiologi med inriktning fysiologi och neurologi. Vi får se vad det blir! Intressant är det i alla fall!!

image292
http://www.neurochem.su.se/htm/howto.htm

Sovmorgon och återvinning

image291

Idag fick jag faktikst lite sovmorgon tror att klockan var närmare halv åtta. Vaknade dock inatt av att han satt och grejade och höll på. Gnällde dock inget. Men han somnade om tillslut.

Ja som ni vet så blev det ju inget IKEA igår. Istället gjorde vi lite nytta och åkte till miljöstationen och dumpade glas, kartong och tidningspapper. Tog en sväng på Coop och handlade lite middag och annat onödigt.

Hmm nu har Caesar just ordnat så att bilden på TVn delvis är svartvit men byter växelvis till väldigt färgstark 'på fel ställen'.


Tacolasagnen muuuhums

Nu sitter jag här och smörjer kråset med en gammal tacolasagne från igår.. Åh den är så god, gör den!! Karln står i duschen och bebisen ligger och sover. Nä nu måste jag snart sluta kolla honom för bebisen. Han är ju nästan ingen bebis längre! Han är ju faktiskt 11 månader idag! Har just kommit hem från jobbet. Hade som förslag att åka till IKEA, men karln ville inte. Huum undra vad vi ska göra då?!?!

Helgdagar

image281


Kan man bli sötare än så här. Mitt lilla hjärtegull.
Nu ligger mina killar och vilar. Man får aldrig umgås med karln för han ska jämt sova :/. Kul att det är helg! Aja, så farligt är det ändå inte.
Har varit och jobbat idag. Ska jobba imorgon med. Trrävligt värre. Ikväll vet jag inte vad det blir. Vill göra nåt, men ändå bara slappa. Senare rapporter kommer. Ni får ju inte missa våran fina kabelhärva bakom TVn, suck!

TV-serier

Jaa, jag har väl aldrig egentligen varit en sån som följer TV-serier egentligen. Har typ aldrig spelat in en serie om jag inte skulle vara hemma. Men nu på senare dagar har jag blivit en riktig gam. Började med att jag kollade på House och blev fast. Nog för att det nu börjar kännas lite enformigt, men det är fortfarande intressant vad gubbstrutten ska hitta på.. Jag är nog mer eller mindre kär i alla i den serien ;)


image287
Foto: NBC/Universal - Huvudpersonerna i House



Lost har ju varit ett fenomen ett tag nu. Alla snackade så om det i början och jag såg inget. När jag väl såg ett avsnitt blev jag rätt snurrig men det var bra. Såg då några avsnitt då och då sen gick det aslång tid. Nu har jag dock hittat tillbaka till LOST. Jag blir dock lika förbannad.. Ja förbannad haha. När ett avsnitt slutar. Det är ju så jävla spännande så man måste se fortsättningen. Nu är det dessutom säsongsuppehåll ändå till våren 2008. Hur kunde det hända. Ska nog ta och fixa nån box så man kan se alla avsnitt från början. Många grejer man missat.


image288
Foto: ABC/tv4 - Några ur LOST



En, för mig, relativt nyupptäckt serie är Ghost Whisperer. Har ni sett någon finare serie (ja, förutom desperate housewifes)? Den är så välgjord på nåt sätt, kanske för att Jennifer Love Hewitt är såå jävla vacker i den. Perfekt på alla sätt. Har inte varit nåt speciellt fan av henne förut, nästan tvärtom. Men nu fattar jag vad alla ser i henne. Jag är inte riktigt fast i denna serie ännu. Man har inte tid att se serier alla dagar i veckan.. Eller jo det har man faktiskt men det kan ju gå fler intressanta saker än just serier ;)....


image289
Jennifer Love Hewitt

Saker man kan krypa med i munnen




Det är är bara några av de grejer min son har i munnen och kryper runt med! Han ser såå rolig ut när han kommer med en typ hårborste i munnen. Hårborsten har jag dock inte tagit på än ;)

Tips för hemmet!

http://www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b17505.html

Vardagsgöra

Jaha, då var det dags för tvätt igen! Blev ganska fint väder idag, trodde jag inte. Nog för att det blåser en del.
Håller på i tvättstugan, Caesar håller på att spelar melodierna på sin gåbil, om och om och om igen.

Caesar på expressen

Här är Caesar med på Webbisar i expressen lokaldel Örebro :)

Kommentera gärna om ni kollar ;)

(http://orebro.expressen.se/Nyheter/1.564422?entryId=236851&image.arcive.page=1)

Information om kurser

Detta inlägg är mest till för att samla ihop lite skolrelaterade länkar

Neurokemi med molekylär neurobiologi, KN7001
(10p) - Stor chans
Augusti - oktober
Kursplan,
Förra årets schema
Vårterminens schema & Labschema
Akuellt schema
hemsida

Immunologi, BL4003 (15 hp) - AP
Augusti - oktober, startvecka 35. April - juni
Schema ht 2007
Kursplan
Höstterminens schema 2006
Vårterminens schema 2007

Molekylär fysiologi, BL5015, (15 hp) - Platsgaranti
November - januari, startvecka 44
Aktuellt schema
Kursplan
Kursplan 2
Hemsida

Mikrobiologi, BL4005, (15 hp) - AP
November - januari. Start v 44
Kursplan
Höstterminens schema 2006

Molekylär och cellukär immunologi - Platsgaranti
Distans


Gamla scheman

Herr Klåfinger = Caesar

Det har varit mycket om karln nu några dagar ;). Tänkte jag skulle berätta lite om min ostyrliga son.

Han är helt omöjlig alltså. Han river runt och härjar här hemma. Kastar, välter, drar ut, river ner... Allt. ;). Är det tyst då är han förmodligen snäll och sitter och läser, eller länsar blöjkorgen (vi har alltså inget skötbord utan en korg med blöjor, handdukar, tvättservetter, salva mm).. För nu hör man honom. Har han varit inne på toan kan man räkna med att han slitit upp duschbrunnen (vilket han vet att han inte får göra), tagit ut skålen på pottan och vält hela pottstolen upp och ner, vält blöjhinken och hällt ut alla badleksaker ur krogen. Suck, ser ut som helvetet varit framme alltså. Det är likadant med vardagsrumsbordet. Ligger det nåt där så åker det ner på golvet. Kan inte ha ljus eller nåt.. Tro mig jag försökte, men han helt enkelt M Å S T E ha tag i sakerna ;). Såå klåfingrig. Det har gått bra förut så det går väl över men ser ju ut som Bagdad här hemma nu!

Han kan även se rätt rolig ut här hemma ibland! Han har en förkärlek till att krypa runt med saker i munnen. Napp (som han annars aldrig använder), tandborste, bitring, filt, hårborste (min s t o r a), pusselbitar, leksaker av alla slag, ploppen till badbaljan, skedar. Det är bara några av sakerna min lilla son har i munnen när han kryper runt. Ska försöka samla ett litet bildarkiv med alla saker. ;)

Operation avklarad

Operationen gick bra, men det hade tydligen gjort obeskrivligt ont trots bedövning. Ja ni kan ju tänka er att bli skuren på insidan av ögonlocket :/. Kom ut med ett jumbobandage för ögat. Jag som är en sån där plåster-lyftare var förstås med när han tog av bandaget efter två timmar. Något svullen och blodig, men var inte värre än så.. Som tur var! Ska visst smörja med en salva 5 ggr om dagen, men den har han glömt hemma idag. Bra! :/

Operation

Idag ska karln göra en lättare operation, hoppas att det går bra! Detta innebär även att han kommer hem tidigare och såklart att det är väldigt synd om honom. ;)

Min karl är sötast ibland

Igår var jag lite trött på kvällen, precis som vanligt alltså ;). Somnade självklart i soffan. När jag vaknade (lite senare på kvällen) hittade jag en lapp precis framför mig på bordskanten. It's LOOOVE

image277
Foto: vnikka

Självklart ska jag på "någon slags" semester men min kära Puma och hennes familj. Förtydligar lite ;)

Dagens



Dagen i punktform idag (blir så när man inte orkar dikta):

  • Tvätta 8-11
  • ..

Hmm, jag hade visst inte så mycket planerat idag! Ja, förutom det gamla vanliga.. Laga mat, diska osv.

Uppdaterat:

Så, då har man utfodrat barnet. Han ligger och sover och jag ska snart ner till t-stugan och slava. Usch, ser nu att jag verkligen behöver tvätta mina fönster.

Ibland blir man lite avis. Vissa har råd och tid att åka utomlands två-tre gånger per år! Vi kan inte ens få ihop det så vi kan åka på en weekend till Polen (vilket verkar vara det billigaste resmålet just nu).
Åh tänk alla som sa att de skulle komma och hälsa på i sommar. Jag SKA komma i sommar. Har inte sett nån än och har inte hört nån än. Nu vill jag bara sticka iväg och vara borta hela sommaren. Hur ska man ha råd med det??


Vinkar

Ja idag fick han för sig att börja vinka. Jag blåste lite såpbubblor och plötsligt så börjar han råvifta med ena handen. Självklart fick jag det till att han vinkade och han vinkar nu när man säger "vinka" och härmas. :) Lite kul att de gör sina små framsteg

Skulle vara fiffig och ta foto på honom, han vinkade samtidigt som han gnällde för att han inte fick kameran, så det blev sådär. ;)

image276
Foto: vnikka

Tandborstning och morgonrutiner

Caesar vaknade förvånande nog efter kl 7 idag. Ja, eller först vaknade han 5.15, man jag lyckades få honom att somna om med lite vatten. Skönt. Han har blivit lite snorig nu. Inte så det rinner, men lite täppt. Han har ju inte varit förkyld förut så vi får väl se. Tog upp honom och gjorde välling. Han drack den i soffan medan vi (jag) försökte kolla på tv. Inte så lätt när man inte stoppat i linserna ännu ;). Har ju inga brillor :/. Har inte haft råd att köpa. Men snart måste jag verkligen det!
Aja, vi gick in på toa och han fick sitta på pottan, kissade idag :). Han var jätteduktigt i början, kissade varje gång, sen satt han inte på den på en helg (jag jobbade hrm) och efter det strejkade han ett tag, men verkade ha kommit igång igen för några dagar sen. Tänkte att han skulle få borsta nu på morgonen och upptäckte att hans tandborste blivit lite väääl luddig i borsten. Tur var hade vi fått två gratisprov med tandborstar så vi hade en till. Han har ju inte haft tänder såå länge. Så vi borstade en stund och när jag skulle ta tandborsten fick han världens separationsångest. Han ville såå gärna ha den en stund till.. Nu sitter han fortfarande med tandborsten ;). Tänkte att han inte skulle få ha den efter att han borstat klart, eftersom man måste slänga den så snabbt om han skurar golvet med den varje dag ;). Men men. Ibland måste de få bestämma :).

Seg dag idag

Ja, som nämnt var jag ju på föräldramiddag igår. Har varit rätt seg hela dagen idag. När jag vaknade och skulle göra välling till Caesar imorse kunde jag bara inte göra det. Magknip och illamående hehe. Karln fick snällt gå upp trots att han skulle göra tenta under dagen. Snällt. Kvällen blev i alla fall lyckad :)

Tidigare under dagen var vi även en sväng på stranden. Orkar inte skriva nåt så det kommer lite bilder istället ;)

image270
Checkar läget innan han hoppar i plurret

image271
Bada är jättekul!

image272
Lite mellispaus

image274
Även vi fick lite mellis ;)


image269
Caesar sitter med grabbarna på filten

image275
Jättegod mat och vin, öl, drink mm. En perfekt dag!
Foto: vnikka

Mitt liv i bilder

Superpuman hade hittat den här...
Gå in på www.google.se och sök på bilder.
Du söker på följande: förnamn, efternamn, stad, kär i, favoritdjur, favoritmat, favoritfärg och väljer den första bilden som kommer upp.

Jag heter:


Och bor i (lämpligt nog kommer det upp en bild på mitt hoppingcentrum hehe):


Är kär i:


Favoritdjur, -färg och -mat: (häst, vinröd, grillat)

Tidigt uppe!

Ja det kan man minst säga. Vaknade imorse och upptäckte att karln låg i sängen (igår natt hade han somnat på soffan hehe). Han satt uppe med en tenta i går kväll. Finansiell ekonomi står det på ett papper här. Hoppas att det gick bra! Men i och med att han gjorde den igår/inatt så är han ledig heela dagen idag. Jag har minsann planerat in en hårklippningssession och en dag på stranden..
I alla fall, jag upptäckte som sagt att karln hade kommit och lagt sig och skulle precis vända mig mot honom och mysa lite när man hör hur det rör sig i sängen och en skitglad bebis sitter och tittar på mig. kl 5.30! Usch varför har han fått för sig att vakna så tidigt numera? Igår försökte jag få honom att somna om, men då gnällde och gastade han bara tills han fick komma upp. Så det var bara att ta upp honom och göra välling. Han kryper nu runt här i sin lilla blöja. Kommer att vara trött igen om 1½ timme så då ska jag sova lite mer. Längtar redan nu, trots att det är strålande väder. Brukar nämligen bli pigg av det!

Shopping med bebis

Så, nu ligger herrn och ska sova. Vi har varit ute på en shoppingrunda igen. Var ute efter en klänning jag såg på Lindex häromdagen, typ likadan som jag köpte häromdagen. Gillar den modellen för döljer putmagen rätt bra. Man skulle kunna tro att Caesar ska få ett syskon, men det kan jag bestämt dementera! Blev ju även lite annat också ;). Hittade ett par fräna shorts till lillen. Har är ju i behov av sommarkläder nu när det är sån böljande värme ute! Kan ju även berätta att min snälla bebis rev ner en hel rad med gula BHar, som låg snyggt uppradade på ett bord under tiden vi var där. Tittade även in på Jula varuhuset. Var ute efter en hårtrimmer. Ville inte ha någon fancy.. Eller klart som fan man vill ha det, men i dessa bråda dagar tänkte jag att det minsann dög med en halvdan. Hittade en för under tvåhundra spänn. Nöjd och glad. Min burriga karl måste nämligen klippa sig snarast. Vi ska på middag med föräldragruppen imorgon så det var lite i sista sekunden. Ja, och det är jag som ska klippa honom. Blir det fel är det ju bara att raka hehe.. Innan jag avslutade turen med en sväng på Coop, hittade jag även in på Lek It, där införskaffades såpbubblor och en minigummibåt som C kan ligga och glassa i när vi är på stranden. Inte för att jag ärligt tror att han kommer vilja ligga kvar i den, men det vore ju mysigt ;). 

Nä nu är dags att förbereda käk och sånt. Verkar som om min lilla illbatting där inne somnade tillslut. Har var rätt trött, när vi stod i kassan på coop skulle han försöka nå min plånbok (ja han är en liten snattare), men då han inte nådde den skrek han rakt ut. Pust! 

Första badet!

Både jag och C tog vårat första dopp igår. Eller jag var inte i mer än till knäna, om ens det ;). Det var jättemysigt och han verkade tycka att det var kul :). Det var nog lite kallt i början, sen gick det bra. Klurigaste var att få bort all sand sen. Hehe. Skönt att ha så nära till standen. Tar bara 5 min att gå dit.

Hade t-shirt på min lille blekfis först, men den blev ju såklart blöt och därmed kall så han fick krypa runt såhär :). Mössan hamnade ju såklart även den i vattnet hehe. Måste skaffa lite läckra badleksaker som Eliott fått.

image259

image258

image260

Foto: vnikka

GoBoken 12 mån

Månadens paket från goboken.

image257
Foto: vnikka

Tacolasagne

image256
Foto: vnikka

500 g köttfärs
1 msk smör
1 påse tacokryddmix
1 dl vatten
5 - 6 st små mjuka vetetortillas
4 dl tacosås (2 burkar)
2 dl cheddardip (1 burk)
2 dl nachochips
1 dl riven ost

Värm ungnen till 200 grader. Bryn köttfärsen i det smälta smöret. Rör ner tacokryddmixen och tillsätt vattnet. Låt småputtra i ett par minuter. Varva tortillabröd med köttfärs, tacosås och cheddardip i en ungssäker form. Smula sönder nachochipsen och strö ovanpå. Avsluta med ett tunt lager riven ost. Grädda i ugnen ca 20 minuter
Servera med en sallad och gräddfil.

Det var verkligen jättegott.

Sveriges Nationaldag

Ja, vi gjorde nog ingen speciellt för att fira den. Förutom att vara ledig då ;).. För en gångs skull tog vi tag i våran bil och åkte och tvättade och städade den. Det var verkligen behövligt. Fortsatte sen vidare mot Täby C och lunchade och shoppade. Blev lite sommarprylar till Caesar.



Åhh längtar så tills karln har semester så man slipper gå själv här hemma. Skönt att vara ledig, men tråkigt när man inte har nån att umgås med :(.

Min förlossning

Allt började denna tidiga söndagsmorgon vid 5.30-tiden. Äntligen.. Alla som har gått övertid vet hur skönt det känns att känna att nåt händer!! Var i v 40+6 då jag vaknade av att jag hade ont i magen, värk som jag inte känt förut. Värkarna hade börjat. Gick på toa, precis som vanligt, kanske den 3:e gången denna natt.. Men upptäckte något blodaktigt i brallan. Ja lade mig och vilade igen för att känna efter om bebisen rörde sig och om värkarna tilltog. Men det gjorde de inte och bebisen rörde sig som vanligt. Så jag lade mig och sussade till nio-tiden. Bestämde mig sedan för att ringa till förlossningen på Danderyds sjukhus för att ev. förvarna dem att jag kanske skulle dyka upp idag, de bad mig återkomma om något ytterligare hände. De trodde att det var slemproppen som gick.

Dagen traskade på i vanligt mak och hade lite lätta väldigt glesa värkar. Vid fyratiden på eftermiddagen går jag på toa och när jag sitter där så säger det ?plopp?, ungefär som en champagnekork och vatten börjar forsa! Vattnet gick och på toan, vilken tur tänker jag. Ringer in till förlossningen och de råder mig till att komma in för fostervattenskontroll efter 1-2 timmar om värkarna inte tilltagit. Om allt då är bra får vi åka hem och vänta på att värkarna tilltar och komma in igen. Värkarna är lika lätta som förut och jag ligger på soffan medan Richard stressar runt här hemma och packar grejer som vi ska ha med. Han är riktigt uppstressad medan jag är helt coollugn. Vi tar med grejerna ifall vi skulle bli kvar och åker in till DS vilket bara tar några min, så vi är inne strax innan 18-tiden.

Vi kommer in till förlossningen där vi blir visade till ett intagningsrum på specialavdelningen. De tar blodtryck och kollar hur bebisen ligger och kopplar mig sedan till en CTG-apparat och en grej som registrerar värkar och sammandragningar. Hjärtljuden är normala och värkarna kommer oregelbundet men tilltar under tiden vi ligger där. De registrerar att jag har ganska högt blodtryck, vilket jag redan hade förra veckan, men jag säger att jag mår bra och inte har ont i huvudet eller är trött. De bestämmer sig för att ta ett blodprov för att kolla diverse värden (vet faktiskt inte riktigt vad de kollade, nåt med levern tror jag). Värdena är normala, men de vill ha kvar mig under observation. De dividerar om jag ska få ett förlossningsrum eller om jag ska bli förflyttad en våning upp till eftervården (vilket även fungerade som förvård under sommaren) och vänta tills värkarna tilltar. Jag får ligga med apparaten en stund till och efter två timmar efter intagning får jag gå upp en våning.

Däruppe kopplar de mig åter till CTG och under tiden jag ligger där tilltar värkarna och blir rätt jobbiga, men kör med profylaxandningen. Shit vi som inte tränade mer än två gånger på andningen, men allt faller sig naturligt. Vi är hungriga och får in en bricka med mackor och saftsoppa. De kopplar äntligen bort apparaten så jag kan röra mig bättre och dricker lite saftsoppa, Richard som inte ätit sen frukost (klockan är nu runt 21 - 3 timmar efter inskrivning) mumsar upp mackorna. Efter ett tag kommer de in igen och kopplar mig till maskinerna. Värkarna börjar bli riktigt jobbiga nu och jag får ryggmassage av Richard. Jag tänker.. Åhh jag vill ner till förlossningen nu.

DEL 2

Jag säger till personalen, vilket i övrigt är väldigt trevliga, att jag har jobbiga värkar och att det trycker mot ryggen. De beslutar sig för att skicka ner mig till förlossningen specialvården igen och kör ner mig liggandes i sängen. Jag säger att jag kan gå, men de tycker att jag ska åka i sängen. Tur var nog det för jag fick just då en jobbig värk. Då gäller det bara att vara stilla och slappna av. Jag överlever värkarna med de är riktigt jobbiga nu. När vi rullar i korridoren åker vi förbi en nybliven pappa som håller sin bebis i famnen. Han säger: "Snart är det eran tur" eller något liknande, vi ler drömmande. Klockan är då strax efter 22 den 16 juli - 4 timmar efter inskrivning.

Väl nere på vårat förlossningsrum kopplar de mig till CTG igen. SUCK. Jag klarar snart inte av att ligga stilla när värkarna kommer. Sammandragningarna kommer nu ganska tätt och de beslutar sig för att göra en vaginal undersökning. De konstaterar då att jag är öppen 5 cm (klockan är nu 23:20 - 5 timmar och ca 30 min efter inskriv.) och de kopplar samtidigt en scalp-elektrod (mäter bebisen hjärtljud via vener i huvudet). Värkarna är jobbiga och jag ber om något som kan lindra smärtan. Hade sen innan bestämt mig (även skrivit förlossningsbrev) för att klara mig utan medicinsk smärtlindring men kunde tänka mig att prova lustgas och andra metoder. Så de ger mig lustgas. De första andetagen gör mig alldeles luddig och jag fnissar lite, trots att det gör ont utav bara helvete. Börjar fundera på vad det är jag har på magen (grejen som registrerar sammandragningar och värkar) och undrar vad den gör. Richard fnissar lite åt mig eftersom jag haft den hela tiden och vet mycket väl vad den gör!! Den hjälper ganska bra, men det gör ju såklart fortfarande ont!

Jag kravlar fram och tillbaka i sägen står, sitter, står på knä, ligger. Allt för att det ska kännas mindre. Barnmorskan kommer åter in och gör en vaginal undersökning under tiden värkarna håller på. Aj, aj.. Jag är då öppen 7 cm (kl 02:00 den 17 juli 2006 - 8 timmar efter inskriv.). Bebisens huvud har visst inte passerat några "kanter".

Klockan 04:00 (10 timmar) gör de en vaginal undersökning igen är då öppen 8 cm. Jag kommer ihåg att jag tänkte att jag minsann var öppen mer, men att de kände fel, för jag har riktigt onda värkar som trycker på nedåt. Bebisens huvud har fortfarande inte kommit förbi dessa ?kanter?.

Vid 06:00 (12 timmar) gör de åter en undersökning och jag är öppen 10 cm. Alltså redo för att krysta ut bebisen, men huvudet har fortfarande inte passerat dessa kanter. Jag har riktiga krystvärkar men får inte krysta. Det känns som om jag behöver gå och skita, men det är dessa reflexer. Bebisens hjärtljud är, tack och lov, fortfarande normala. De frågar ifall jag behöver kissa, eller om jag har kissat nåt. Jag säger att jag inte är kissnödig. Jag tror att de vid den här tiden sätter en kateter för att tömma blåsan, men det är inte så mycket i den. Har ju inte fått i mig nåt nästan!!

Vid 07:00 tiden (13 timmar) kommer nästa skift och vi får en ny barnmorska och undersköterska. Dessa är jättegoa och barnmorskan är nästan hela tiden inne på rummet hos oss. Scalpelektroden som lossnat kopplas igen. Jag kommer ihåg att jag står upp och nästan somnar till mellan värkarna, har endast druckit lite saft och saftsoppa och är rejält trött och utmattad. Värkarna kommer även mer sällan ibland så lång tid som 5 min mellan varje. Men de är starka, ibland kommer två värkar direkt efter varandra. Det är riktiga krystvärkar som bara inte går att slappna av i. Jag försöker men spänner mig otroligt mycket nästan varje gång. Dessa har hållit på sedan 04:00 tiden. Richard är också helt utmattad och sitter och försöker hålla sig vaken i fåtöljen. Jag ser att han slumrar till flera gånger.

De börjar bli oroliga för att förloppet inte fortlöper och att bebisens huvud inte passerar kanterna och kopplar in värkstimulerande dropp i handen. Först på låg koncentration (kl är nu 08:00 14 timmar varav 2 timmar öppen 10 cm). Jag fasar inför tanken att få mera av dessa jobbiga värkar och tänker att jag inte vill vara med längre. Nu vill jag ta en paus. Jag tittar på Richard och ser att han är tårögd, han känner sig nog maktlös över att inte kunna hjälpa mig när han ser att jag har så ont. Vi kramas lite kort och jag säger att det räcker med att han finns hos mig. Den första värken jag får efter droppet blivit inkopplat är en dubbelvärk. Puh! Det här går inte. Inget har hänt sedan kl 06:00.

10:30 tillkallas läkare in till rummet och jag som är hög på lustgas och hur trött som helst börjar svamla om att jag känner igen utbytesstudenten som läkaren har går bredvid. Konstaterar sen att hon är väldigt lik någon men kommer inte på vem. Hon förstår inte vad jag säger, eftersom hon kommer från USA. Blir som tur var avbruten av att en värk börjar. Läkaren meddelar att jag måste fasta för det kan bli aktuellt med kejsarsnitt.

Droppet har en ganska hög koncentration nu och de pratar om att först sätta in ett starkare dropp. Detta är tydligen rätt påfrestande för bebisen så de vill kolla mjölksyran i bebisens blod genom blodprov från bebisens huvud (laktattest). När de berättar att de går in via vaginan och skrapar blod (hud) från bebisens huvud, vill jag inte göra provet, men gör det ändå för bebisens skull.

Detta tas kl 11:00 (17 timmar, 5 timmar stillastående), men de tror att det visar ett felaktigt värde, för CTG kurvan visar att bebisens hjärtljud är relativt normala. Så de tar ett nytt och när de tar detta prov passerar bebisens huvud dessa kanter (11:12). Detta prov visar ett normalt värde (bebisen mår relativt bra, trots det långa förloppet) och de säger att jag kan börja krysta. Jag pressar på så hårt jag kan när de säger att jag får och det gör jääävligt ont. Men jag struntar i om jag spricker, eller om det gör ont, för nu ska han minsann ut. Jag är trött på att ligga och ha ont. Och klockan 11:18 är han ute. 6 min krystarbete, puh.. Han rosslar till och gråter lite och jag får honom på mitt bröst. Han är varm, kladdig och jättestor och framförallt våran lilla pojke.

Richard klipper av navelsträngen och några minuter efteråt kommer moderkakan ut. Jag behöver inte ens krysta ? tack och lov! Jag har fått en liten bristning, men kommer inte behöva sys. Tack och lov för det med! För nu vill jag inte ha mer ont än jag behöver.
Mest förvånad är jag att jag inte skrek en endaste gång, inte ens under utdrivningen. Inte ens på Richard.. Trodde jag skulle bli ett monster, det var något jag fasade över eftersom min kille är så känslig. Kommer ihåg att jag tänkte att: Aaaldrig att jag gör om detta igen, det var det värsta jag varit med om!! Men nu, drygt 2 veckor efter, skulle jag lätt göra om det för att få en så fin och välskapt bebis som vi fick.

Caesar D
Född klockan 11:18 den 17 juli 2006
Längd: 54-55 cm
Vikt: 4185 g
Huvudomfång: 38,5 cm

EFTERÅT

Vad många inte tänker på, är ju att förlossningen faktikst inte slutar när man fött barnet. Först ska ju moderkakan ut och navelsträngen ska klippas. Sen får man ju genomstå undersökningar av livmodern där de går och klämmer på magen Ousch!!

Richard som inte varit säker på ifall han velat klippa navelsträngen, klippte den direkt när han blev tillfrågad. Jag sade att han kunde bestämma sig när det var dags och att jag var nöjd med vilket han än valde att göra.

Vi fick titta på hinnsäcken och moderkakan som var som en ballong gjord av hinnor med en mörkröd stor rund fläck på - moderkakan. Man såg varför det kallades "livets träd".

När bebisen väl var på min mage sveptes han in i handdukar för att hålla värmen. Han tittade strax lite försiktigt och började snart "picka" sådär som de gör när de söker mat. Han fick sen komma till bröstet där han sög lite lätt. Han var vaken en stund, sade inte ett knyst, sen somnade han och sooov lääänge. Vi fick in förlossningsbrickan som var välbehövlig efter dessa nästan 18 timmar av smärta. Vi ringde sen på personalen så de fick komma och koppla bort mitt dropp så jag kunde byta skjorta och äta i lugn och ro. Vi mumsade sen fick jag order om att gå och duscha och kissa och bebisen vägdes och mättes. Det gick bra att kissa, men det sved en del.

Trots denna jobbiga förlossning var jag jättepigg och glad!! När jag hade duschat och kommit i mina egna kläder var jag bara tvungen att gå ut och ringa mamma, pappa och Richards mamma. Lite omtumlad och tom i magen (!) smet jag ut och berättade nyheten. Bebisen blev sen också tvättad och fick sin första blöja och kläder på sig. Myys!

Efter vi var klara blev vi visade till patienthotellet där ett hotellrum med dubbelsäng väntade. Vi packade ihop våra saker och jag tog bebisen i famnen och vi knallade iväg. Jaha då var man mamma!!!

image251
Foto: vnikka - Caesar nyfödd den 17 Juli 2006

Sommarminnen

Det är mycket hipp och happ här på bloggen men lite om vad vi egentligen gör här hemma. Inte för att vi gör så mycket då :P..

Det var skönt att ha en helt ledig dag idag. Kändes lite konstigt när båda var hemma på morgonen! Caesar måste även han ha tyckt att det var skumt. Men han klagar nog inte på dubbel uppmärksamhet.
Nu så här i sommartider får man så många minnen.. Främst från förra sommaren då man gick som en svullen padda och var höggravid. Nä okej, jag var inte såå svullen som en del blir. Hade det ganska bra faktiskt. Hade inga komplikationer alls. Var ute och promenerade, solade och hade det skönt. Man trodde/hoppades att man skulle föda varje dag. Å tillslut så kom han ju.. Undra om jag har skivit min förlossningsberättelse här. Nä tror inte det. Kan ju kopiera in den så ni har nåt att läsa medan jag kollar på LOST!!!! :)

Jiiihhuuuu...

Pylar

Har väl nästan lite halvt lovat bild på det jag inhandlade igår. Så here it comes..

image250
Strandväska, linne till Caear och kökshanddukar..

Det blev även
denna klänningen från Lindex
(Gillar beskriningen: "Axelbandslös stormönstrad klänning med smockliv och smala axelband med knyt upptill. Faller fint från smocklivet." Nåå, var det med eller utan axelband, nu får de bestämma sig!!)



Vilken typ av bloggare är du?

Denna bloggtyp är i alla fall jag tydligen:
image249
Dagboksbloggare
Din blogg är din offentliga dagbok. Du skriver om tentor, mensvärk, godissug, barnuppfostran, tandläkarbesök, ångest, spindelfobi och relationsproblem. Du skiter fullständigt i huruvida dina inlägg innehåller korrekt grammatik, kommatering och tangentbordsmissar. Din blogg är ändå bara till för vardaglig ventilering och att ingen läser den bekommer dig inte det allra minsta.


Gör
Testet du också


Lista - Tre saker...

Tre saker jag inte förstår:
1. Hur man kan hålla på att klottra och krascha glasrutor.. Såå onödigt!
2 Matematikfysik! Ok, skulle jag lära mig kanske..
3. Hur det blir så dammigt och skitigt så fort här hemma..


Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet jag sitter vid:
Oj oj, det finns så mycket skräp...
1. En digitalkamera
2. En DVD-brännare (modell jumbo)
3. En kokbok


Tre saker jag gör just nu:
1. Bloggar och läser lite om Chalaziom
2. Lyssnar på TVn, Desperate Housewifes.
3. Smider semesterplaner


Tre saker jag vill göra innan jag dör:
1. Ta examen och skaffa ett välbetalt jobb och ha semester!
2. Skaffa fler barn?!
3. Åka på semester med familjen

Tre saker jag kan göra:
1. Spela MahJongg en hel natt utan att tröttna ;)
2. Vara inne och inte göra någonting en hel dag
3. Hålla hemlisar


Tre saker jag inte kan:
1. Starta min dator, tyvärr.
2. Hålla rutiner
3. Ljuga.. Jag känner mig så skyldig då ;)

Jag vill att alla som läser detta (och har en blogg/bilddagbok) gör den! Skriv en kommentar till mig sen om ni orkar :).


Hett

Idag har det varit varmt alltså. Har solat lite ute på balkongen och tog sen en tur till Täby centrum. Hittade lite grejer såklart ;). Men höll mig i skinnet. Köpte faktiskt en klänning till mig, i färg! Köper alltid svart men tänkte bryta den trenden nu ;) Fräscht att ha lite färg på sommaren. Caesar fick ett linne. Så skaffade jag en standväska, billig som fan på Claes Ohlsson. Just ja, köpte två snygga kökshanddukar på Åhléns. Det var kanske ingen prioriterad sak, men de var sååå snygga ;).. Kanske kommer bild på dem senare ;).

Imorgon är både jag och karln lediga samtidigt. Det har vi inte varit sedan 1 maj och vi har inte haft en helt ledig helg tillsammans på 6½ vecka. Ska bli skönt att båda är lediga även i helgen. Trist att man måste jobba så mycket, men är man student och mammaledig har man inget val. Har ju nästan lägsta (187 kr) dagsersättningen. Man har slitit som ett djur och pluggat dagtid, jobbat varannan helg och varit barnflicka minst två eftermiddagar i veckan. Man träffades knappt då heller!

I helgen är det middag för hela familjen med mammagruppen. Ska bli spännande att träffa alla pappor. Har iofs träffat två av dem redan, och de var mkt trevliga. Karlns brorsa ska även bjussa oss på middag så vi måste fixa barnvakt nån kväll... Barnvakt till våran älskade lilla bebis.

Pasta med kyckling och soltorkade tomater

Huuur gott som helst alltså!!!

image248

  
400 g

kycklingfiléer
2 st

vitlöksklyftor
10 st

soltorkade tomater, marinerade, (ca 85 g)


olivolja
2,5 dl

matlagningsgrädde


rucolasallad, (eller en kruka färsk basilika)


salt och peppar

Strimla kycklingfiléerna. Hacka vitlöken och skär tomaterna i bitar. Fräs kycklingen i olivolja. Tillsätt vitlök och tomater och låt fräsa med. Späd med grädde. Koka på svag värme i 5-10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda i hackad rucolasallad eller basilika. Servera med nykokt pasta och ett gott bröd.


Rabarberpaj

"Du har inget recept på rabarberpaj man kan få.. Har också en stackare kvar i kylskåpet, dock inget recpet... :( stackars rabarber..."

Jag brukar bara göra en vanlig smulpaj. Men den är god så här kommer receptet ;)

Smuldeg
100 g smör eller margarin
2-3 msk socker
1½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn

ca 500 g skivad och skalad rabarber
1 - 1½ dl socker
1 msk potatismjöl

Smuldeg: Blanda ihop allt. Fettet kan vara smält eller fast. I matberedare kan fettet vara kallt och skuret i tärningar.

Välj helst ganska späd rabarber. Drag av skalet på grov rabarber. Skär den i tunna skivor. Blanda socker och potatismjöl med rabarbern. Välj den mindre mängden socker till späd rabarber.
Fördela smuldegen över fyllningen. Grädda i mitten på ugnen (225 grader) tills smuldegen fått färg och fyllningen mjuknat och saftat sig, 15 - 20 min


Qualitytime

Vi börjar blir lite trötta på att inte få någon qualitytime med hela familjen. Jobbar inte karln så jobbar jag. Men igår hade vi lite famijemys. Jobbade iofs halva dagen medan svärmor var här och hälsade på. Sedan när vi skulle köra hem henne planerade vi att gå till kungsan, det är ju "smaka på Stockholm" nu. Men vi insåg att det skulle vara en aning bökigt med barnvagn. Vi var där förra året och kan erkänna att det inte var speciellt gott om utrymme. Slutade med att vi parkerade på ett ställe där karln visste fanns en kinarestaurang. Eller trodde han visste.. Sprang i alla fall på en indisk restaurang så vi beställde där och tog med oss maten och satte oss på en filt i en park. Så medan Caesar roade sig med att krypa runt och äta maskrosor och dra upp gräs, avnjöt vi våran mumisga måltid...

Nu har visst herrn redan vaknat!

image247
Foto: vnikka

Surkärring

Ah, är på sånt tjurskalligt humör så det inte är sant. Blir irriterad på allt väldigt lätt. Jag hoppas att det går över snart. ;)

Karln och jag har ingått en pakt nu. Vi ska/har vägt oss nu på morgonen och nu ska vi ta mig fan gå ner! Vi happar lite hit och dit hela tiden. Det kommer att gå bra!

Mingel?

Jobbijobb. Sen var vi på grillfest alla tre. Åkte dock hem tidigt! Trevligt att träffa folk, kändes dock som om man hade glömt hur man minglade! Har jag blivit asocial? :P

Nu blir det hemmapoppade popcorn och sommarkrysset. Sådeså..

Skräpigt

Blir så jävla förbannad när jag läser om sånt här

Badmonster

Plaskar hej vil!! Helst hela tiden ;)

image244

image245

image246
Foto: vnikka