Fick jobbet!

Oj, hade skrivit ett inlägg här och sparat som utkast.. Trodde jag.. Men så var visst inte fallet! Jäjä..

Jag fick i alla fall jobbet :D. Så nu ska jag börja jobba lite. Kruxet var bara att det är en utbildningskurs på onsdag, å jag har ingen barnvakt! Vet inte vem jag ska fjäska för så att jag kan gå på den. Gäller ju bara nån timme eller så!

Caesar är min gullunge som kissade på pappas gamla plattis idag hihi..

Jobbintervju

[25 februari 2007, söndag]

Ja, då har vi tömt den gamla lägenheten och fyllt på den här. Suck, grejer överallt. Vi har inte burit upp vissa grejer till förrådet än. Det vi dock har kvar nu, är att tömma det gamla förrådet! Det ser jag INTE fram emot, om man säger så!!!

så var jag ju på intervju i fredags. Svärmor var ju barnvakt til C, vilket var jättesnällt!! Å min lilla älskling var också jättesnäll. Skönt!! Själva inervjun gick bra, jag har förmodligen fått jobbet. Jag hade sökt två jobb, och under tiden jag var på intervjun så ringde de från det andra jobbet. ;) Ska se vad de har att erbjuda..

Gjorde egen mat idag igen, spagetti och köttfärsås, och C åt jättebra. Han gillade det mkt bättre än fisken, för den få man verkligen truga i honom. Ska ta och samordna mina barnmatsrecept nu..

41443-144
Foto: vnikka - Caesar på IKEA

Barnvakt för första gången

[24 februari 2007]

Fram till inatt så har våran älskling sovit hela 3 nätter i sträck. Men inatt vaknade han strax innan kl 5 och gnällde. Men det var inte så farligt som de tidigare gångerna. Höll väl dock på i nån timme eller mindre?!

Igår stallde sig min duktiga lilla bebis upp på knä helt själv. Två gåner :). Men då jag sprang och hämtade kameran hade han lagt sig ner igen ;). Tar sig även runt lite nu, genom att backa ;). Backade in under bordet igår ;). Fastnade såklart och kom inte därifrån hehe.

Åh han var så duktig idag vid frukosten. Gapade och åt upp gröten utan att klaga en endaste gång. Igår var jag tvungen att ha på katrinplommonpuré för att han skulle bli lite intresserad. Så duktig bebis :D!!

Igår hade han ju barnvakt för första gången. Svärmor passade honom några timmar medan jag var på arbetsintervju! Vi hade bestämt att vi skulle ses vid köpcetrummet. Hon skulle gå runt och kolla lite i affärerna och träffa en kompis. Så jag dumpade av honom, min lilla äääälskling och letade mig till stället jag skulle på intervju på. Intervjun tog dock lite längre tid än väntat, nämligen 45 min extra ;). Så jag var lite sen, men det var ingen fara ;). När jag kom tillbaka så var det som om jag inte hade varit borta hehe, vilket är bra!! Men C hade knappt haft tid att sova eller äta ;). Så jag gav honom det sista av burken innan vi åkte. Han hade varit jäääättesnäll och inte sagt ett knyst. Känns skönt!

41443-140
Foto: vnikka

HM babykläder

41443-141
Foto: vnikka
Haklapp 49,50 kr (HM), Snoopy body strl 86, 79,50 kr (HM), Body 2-pack storl 86, 98 kr (HM)

Fullt ös medvetslös

[22 februari 2007]

Idag har det varit fullt ös! Har varit i andra lägenheten hela dagen och städat. Lagom kul! Kom hem, satt och filade på mitt CV eftersom mitt andra låg i datorn som för tillfället är HELT STENDÖD.. Blä!

Såå nu är jag trött och ska gå och lägga mig bums. C är också lite gnällig och har vaknat två ggr redan. Dock har han somnat om själv båda gångerna. Kommer komma ett bajlass imorgon på morgonen, gissar jag!
Imorgon är det intervju och röjning här hemma som gäller. Kanske blir Örebro, vädret verkar skumt och C har varit så gnällig och liiiiite snorig. Så han kanske håller på att bli sjuk :/! We fåååår see..

Mäh, karln har redan vinglat in till sängen och här sitter jag och formar soffan efter min rumpa! Bäst att göra sig iordning så man orkar leva imorgon. Kanske en fördel att man ser rätt fräsch ut på en arbetsintervju.?!!??!?!

Soo lång, filsong


Onsdagsbetraktelser

[21 februari 2007]

Nu ska gamla lägenheten flyttas ut ordentligt. Var där och finstädade lite idag, men det är svårt när man har med sig en bebis som måste sova, ha mat, uppmärksamhet osv. Fick lite gjort i alla fall. Varför fick jag så mycket att göra nu då. Ska på jobbintervju på fredag, ska skaffa ett litet extrajobb. 
Måste till lägenheten och greja det sista imorgon, skriva mitt CV, gå till öppna förskolan, osv osv osv. Känner mig trött och vill bara sova när man har så mkt att göra. Just det, måste skaffa nån present till Helena som fått barn (det blev en Lucas). Vi tänkte åka dit och hälsa på i helgen. Om inte vädret strejkar såklart. Då kan vi lika gärna åka nån annan dag. Tänk att hålla i en nyfödd liten bebis igen. Det är kärlek det!! 

Så ska Caesar ha barnvakt för första gången på fredag. Svärmor ska komma och vara med honom när jag ska på intervjun. Det är ju inte så länge. Men ändå.. Ska bli spännande! 

Nu är jag så trött så jag bara vill gå och dö.. Men vill inte gå och lägga mig, för då måste jag upp och göra en massa saker. Måste försöka stressa iväg till lägenheten på förmiddagen. Ah suck så trist. Karln är iväg dit och grejar nu! Jag sitter bara och rövar mig framför datorn nu, medan disken står och tittar på mig därborta. Äh, har ju faktiskt varit och städat hela dagen och varit och tränat nu ikväll. Snygg jag var på träningen då. Hade ingen energi och tänkte först inte gå, men gick ändå. Var ju värre än tanterna där.. Ojoj..

Glad och söt bebis

[21 frebruari 2007]

I natt har våran älskling sovit hela natten. Eller ja inte väckt oss i alla fall.. ;). Vaknade nog strax efter kl 7, pappa hade lyckats smyga iväg till jobbet utan att vi märkt nåt i alla fall.
Har varit glad och söt hela dagen. Som vanligt då hehe.

Nåt C har börjat med är att när han sitter, så vänder han bak ena benet så an kan luta sig mer framåt. Ser nästan ut som om han tänker krypa iväg ;).. Ska se i fall jag kan rota bra en bild på det ;)....

41443-13641443-13841443-13741443-139
Foto: vnikka

Näpp, nu ska min lilla älskling få lite lunch.. Blir fisk till honom idag och potatisgratäng med kotlett till mamman (matlåda).

41443-13441443-135
Foto: vnikka

tzatziki

tzatsiki
foto: vnikka

Ingredienser:
4 dl Turkisk youghurt (
info)
1 gurka
2 pressade vitlöksklyftor
2 krm svartpeppar
ca 2 krm vinäger
ca 2 tsk olivolja

Skala gurkan och skär ev bort det mjuka i mitten på gurkan. Grovriv och pressa ut vattnet med händerna eller i en hadduk. Salta och ligga en kort stund. Blanda sedan ihop alla ingredienser och låt stå i kylen en stund.

Heta burgare

hamburgare

Foto: vnikka

Ingredienser:
500 g nötfärs
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1-2 krm cayennepeppar
4-5 skivor finhackad jalapeños
1 msk olja

4 hamburgerbröd eller skivad formfranska
Hemgjord tzatsiki (se recept)
2 tomater
sallad
gurka
1 rödlök


Blanda färsen med salt, peppar och jalapeños. Tillsätt lite vatten så att färsen blir smidig. Dela färsen i 4 bitar. Forma dem till runda hamburgare, platta ut det ordentligt eftersom de kryper ihop rätt bra. Pensla hamburgarna med olja och grilla dem på utegrill eller i grillpanna eller stek dem i oljan i en stekpanna, ca 5 min per sida. Grilla dem inte för länge, för då blir de sega.

Tittut.

[20 februari 2007]

Nu går det fort alltså. I Dag fick han en äppelbit att sitta och greja med.. Lite fumlig som han är så tappar han ju den hela tiden, men idag letade han efter den när han tappat den. Så söt. Kunde även gripa lite med pekfingret och tummen. :)

C hade en skrik/gnäll-seans i natt igen. Jobbigt, så jag är såååå trött idag! Har trots detta varit världens gladaste bebis idag...

Nä ska ta på mig och gå och handla frimärken nu.. Ikväll blir det fläskfilé med tsatziki från igår och klyftpotatis.. Eller kanske potatisgratäng, får se!!

Lägger in lite bilder på en busig bebis som leker tittut bakom dataskärmen i ett extremt rörigt hem. :P Jag satt och fifflade lite på bloggen när han tittade fram sådär.. Så söt min lilla skitunge är då!!

tittut2bortatittut1
Foto: vnikka


Bakgrunder till Lina

Hittade några bakrunder här. Men kom ju på att jag inte hade min gamla dator, där i ligger de flesta bakgrunder tyärr. Kolla runt lite på folks bloggar och snatta nån nånstans ;)

 

Kvällsmal..

[19 februari 2007]

Tänkte slänga ut en bild på en lampa som vi fick med oss hem från Rs farmor. Den är rätt gullig, men svårt att få att matcha in.. Får se ifall jag hänger upp den nånstans, eller om jag låter den stå på vinden. Kanske kan sälja den också. Säkert nån som vill ha den ;). Hon skulle slänga den så jag var barmhärtig och tog hand om den ;)....


 
Foto: vnikka

Är rätt sliten nu och ska gå och pumsa så fort jag postat det här inlägget! Imorgon är det mamma-barn jumpa om jag väljer att gå på det. Måste även åka och göra det sista i våran gamla lgh.. Ska bli skönt när det är klart med det där råtthålet!! Måste dikta ihop lite skit till försäkringskassan med, de påstår att jag ska betala tillbaka bostadsbidrag jag tog när jag var student, men de har räknat det utifrån min inkomst för hela året och inte föör den tiden jag hade det. Så jag ska dikta ihop ett fint brev till dem och säga några väl valda ord!!

Funderar på att åka till IKEA och okynnesshoppa upp mina sista presentkortspengar.. Blir inga stora grejer men lite smågrejs sådär är alltid kul. Nån som ska med???
Usch vilka långa meningar utan komma jag skriver. Orkar inte tänka på det nu, så ni får ha överseende hehehe..
Va fan, fick även veta att det inte blir ngt House (serien) imorgon. Det är ALLTID nåt på tisdagar som gör så att det inte sänds. Bara för att det är typ det enda programmet jag följer något sånär.. Äsch så viktigt är det dock inte, ibland så missar jag det även fast jag är hemma ;)

Nää, min dator funkar inte än heller. Har fått låna min käääääääääära äsklings dator. Han har ju kvartat nu och saknar honom lite, så jag funderar på att stänga av det här tröskverket..

Nä nu ska jag sluta rapa ur mig viktigheter.
Avslutar dagen med en bild där min lilla älskling gör "sälen"..

41443-123
foto: vnikka

Bebiskäk - Torsk med potatis och morötter

  
foto: vnikka

Ja som jag sa tidigare så gjorde jag ju för en gångs skull hemlagat krubb till C idag.
Orkar nog inte slänga ut ett recept men kan ju berätta i stora drag..

Kokade ett gäng potatisar så det även skulle räcka till mig och till matlåda. Tinade upp ett fiskblock och kokade dem 8-10 min med skivade morötter. Kokade även andra morötter separat som jag skulle mosa i babymaten. Kokade dem lite längre.
Använde fisk/morotsspadet till att göra en sås till mig.
Mosade sen potatisen och fisken och pressade de kokta morötterna genom en vitlökspress (mkt användbart). Hällde på lite flytande margarin och lite mjölk för konsistensens skull.

Räckte även till tre omgångar som jag la i frysen. Hade dock inte i smör och mjölk i de frysta, det kan man ha i när man tinat upp maten och ska servera..

Mkt mumsigt blev det också :)

Provar hemlagad mat

[19 februari 2007]

C sov bra inatt och vaknade inte en enda gång. Vaknade dock vid 6.45 och tänkte sig att han skulle gå upp då. Men det verkar dock inte som om han tänkte sova alls nu! Ligger och ska ta sin eftermiddagstupplur, men ligger bara och låter..... Så, nu somnade han äntligen. Alldeles för sent :S. Han brukar vakna vid den här tiden.

Idag på lunchen fick han prova hemlagad mat. Han har ju annars bara fått burkmat. Gjorde torsk med potatis och morötter. Han åt det med. Såg dock lite konstig ut för det är ju större bitar i, än hans vanliga mat.

Här är min lilla älskling med sina nya brallor, han fick av farmor på alla hjärtans dag ;).

19 feb 2007
Foto: vnikka

Deppdag....

Ja, idag var det en deppig dag. Började med att våran lilla älskling vaknade strax innan kl5 och var ledsen. Det var rätt svårt att få honom ordentligt lugn, men lyckades till slut. Tror att det var magen för han var lite pruttig och på morgonen var det en glad bebis med ett stinkande lass i brallan.
Fick dock en välbehövlig sovmorgon idag och sov till halv 10.

Var trots sovmorgon lite halvirriterad och nedstämd större delen av dagen. Puman lyckades dock få mig på lite bättre humör. Var iväg och handla lite när R bad mig kolla ifall de hade några kramar på affären...... Jag bara fräste innan jag åkte, men hittade några kramar trots allt. Hade sen ont i skallen resten av dagen och R har fått ta hand om C den större delen av denna dag. På kvällen somnade jag och sov bort träningen. Var väl lika bra det , för jag hade inte orkat träna ändå.

Näää, nu är det mycket bättre.. Har sökt lite jobb idag. Tänkte kanske börja jobba lite extra. Vi behöver vekligen pengar och de växer ju inte i rabatten om man säger så.

R har varit så snäll och förstående. Han är verkligen den bästa killen som finns. Han ordnade även en användare till mig på hans dator så jag ska kunna låna den när jag vill surfa runt lite. Han har en liten speciell dator, på olika vis, kan jag också nämna.. ;)

Sen kan jag nämna att jag har väldens bästa mamma!! Älskar dig mamzi!!

Jaja, nu blev det mycket käfteri och klagandes, men så är det ibland. Nu är karln ute på uppdrag till videobutiken.. Får se vad han kommer hem med.

Datahaveri

Joo, det blev en tur till Linköping idag trots allt! Men just nu har jag inte värst vidare stor lust att berätta om det!!

Efter att vi kommit hem, nattade vi lillen och jag satte mig framför burken (som inte är någon burk) för att kolla läget och skriva lite i bloggen osv. Sitter och surfar lite som finast, när min lilla dator plötsligt bara svartnar!! Ja, bara svartnar, "duck" sa det... Jag provar att trycka på "startknappen", ja ni vet den där on-knappen, men absolut inget händer!! Shit.. Men den har inte varnat för batteriet, så det kan inte vara det!! Provar att ta ut batteriet och sätta i det igen. Men absolut inget händer. Snacka om dö sill. 

Jag och R får en snilleidé om att vi ska prova hårddisken i hans dator för att se om den fungerar. Men hårddisken sitter i ett "extrahölj" som vi inte hittar nån skruvmejsel till så vi får inte upp den. Istället lyckas jag ha den i golvet. Får hoppas att det inte hände nåt med den. Tänk alla bilder man har på sin lilla bebis..... Bara borta sådär. Man har ju vissa här och i bilddagboken med de är ju förminskade, kommer aldrig bli lika bra vid framkallning som originalen. Jag har i flera veckor nu gått och sagt att jag måste göra en backup på bilderna ifall det skulle hända nåt. Och va fan gjorde jag det inte för kan man tänka då!!!

Jaja, vi kollar på HPs supporthemsida och läser att man ska ta bort batteriet och sätta i adaptern för att sedan prova att starta. Sen ska man ta bort minnet och prova att starta, men min dator är som en dött djur där den står. Inte ens ett litet surrande. Vi läser oss till att man kan prova att byta ut adaptern och batteriet... Men vad kostar inte det :/. Jaja man har väl inte så mkt val. Man kan ju lämna in den nånstans. Men då är det inte säkert att det blir fixat och då kostar det bara pengar. Och pengar är nåt vi verkligen inte har!

SUCK OCH STÖN... Jag får alltså inte igång min dator. Jag tror och hoppas dock att hårddisken fortfarande ska funger, va fan skulle man in och pilla på den för.! SUCK!

Jaja, nikan ju gissa hur glad jag är nu! INTE så glad.

Måste ju även berätta en komisk grej när jag ändå håller på i kategorin katastrof!
Rs farmor brukar alltid ge oss en massa saker och denna gång kom vi hem med en bautakasse med potatis. När vi tar ut den ur bilen och ska bära in den så händer det som inte får hända. Botten går sönder. Potatis över hela marken. Hur kul är det när man vill skynda sig in för att bebisen behöver bytas på, han behöver äta och framförallt sova!! Är det inte lite för komiskt så säg.

Så här sitter jag vid Rs dator. Han är gullig och låter mig låna den :). Vi har varsinn hörlur i örat och lyssnar på
www.pandora.com. Det är alltså inte artisten pandora utan en radiostation på internet där man kan välja en artist eller låt så spelar den även låtar som liknar den man sökt på. Rätt fränt faktiskt!!

Ja, det är int emkt att göra nu....

Humor..

Karln checkade ut redan efter första filmen! So here I am. Tänkte jag skulle kolla runt lite men här hände det inte speciellt mycket. Funderar på att gå och luta mig mot kammaren!
Slökollar lite på "the beach". Har sett den förut och den filmen ballar verkligen ur efter ett tag. Har för mig att jag såg den på bio när den kom ut.. var nog en av de gångerna jag var rätt pumsig och slumrade till lite då och då! 

Vad får mig att skratta?: R när han skrattar ;), superpuman med sitt dirtytalk (vem skulle våga säga att det luktar flytning på affären haha), suss när hon säger fel ord - utan att ha insett det själv, americas funniest homevideos, scrubs, house, sabrina - tonårshäxan, Ls slarvskrivningar på msn, snabba och fyndiga kommentarer.. Ja det finns mycket...


Filmkväll med hunken

[16 februari 2007]

Jaa, ikväll blir det lugnt. Mamma är så snäll som sponsrar min fattiga familj. Funderar på om vi skulle åka och handla blöjor och sånt idag, eller om man ska ta det imorgon. Karln ska iväg till sin farmor imorgon, men vi stannar hemma. Det är ju en liten bit att åka. Vi följer med nästa gång istället - på begravningen.

Vet inte vad vi ska göra för käk ikväll.. Fick ett bra recept på
pizzadeg av puman. Men den skulle jäsa en stund så det får bli ett senare projekt. Får dividera med karln när han kommer hem.

Ska ta en riktigt filmkväll ikväll! Ska stänga av det här frimärket. Kollar lite på www.tv.nu. "Mina jag och Irene" på 3:an kl 20.00 eller "Mulholland Drive" på 1:an 22.30. Hinner nog se båda iofs ;). Sen fanns det visst en film på kanal 5, "Paycheck" kl 22.25 och en till film på 3:an "The Beach" kl 22.10.. Får ha överläggning med R sen ;),..

Här kommer några bilder på min älskade bebis från idag

41443-116
foto: vnikka


Biff enchilada

Detta recept är ett av mina favoriter!!


enchiladas
 
Foto: vnikka

4 port

Ingredienser:
500 g lövbiff eller biff på bit
1 purjolök
smör
1/2 tsk salt
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche4 peppar&vitlök
6 stora tortillabröd (eller 8 små)
ca 1 dl Arla Köket riven ost gratäng
Tips: Créme fraichen kan även blandas ut med hackade jalapenos


Sätt ugnen på 250°C. Strimla köttet och purjolöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Lägg i purjolöken och krydda med salt. Rör ner crème fraiche och låt allt koka ihop 1–2 min. Bred ut röran på tortillan och rulla ihop. Lägg rullarna på ett ugnssäkert fat. Strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min tills osten fått färg.
Servera med sallad och tacosås/salsasås


Helena har fått sin BEBIS!!

Ja min polare Helena har äntligen fått sin bebis. Hon var beräknad till den 16:e februari men han kom den 9:e. en gemensam kompis berättade detta igår! Blev såklart lite brydd över varför hon inte ringt mig än, men vet ju hur det kan vara när man fått barn. Hon berättade även att de hade fått åka i ilfart till ett annat sjukhus eftersom bebisen hade haft svårt att andas.
Så lurig som jag är så ringde jag henne i går kväll. Och hon svarade.... :D. De skulle få åka hem imorgon och bebisen hade visst legat under observation och endast fått komma till mamma när det var mat var 3:e timme.. Hon lät rätt lugn när jag pratade med henne och hon sa att hon inte hade orkat att ta tag i att höra av sig, utan skulle göra det imorgon när de kommit hem. Hon hade nog lite ångest över att det inte gått som man förväntat sig. Allt var nu dock bara bra. Jag hoppas att hon ringer snart. Hann inte ens fråga om födelsevikt och längd och vad bebisen ska heta!! Nog för att jag tror att de hade bestämt dig för Rasmus. Men är inte säker.. Ska åka och hälsa på dem sen när de kommit till ro..

41443-85
Foto: vnikka - Caesar nyfödd

Nu ligger mitt älskade barn och sover. Ska in och kolla så han inte sparkat av sig täcket ;)

Dricker ur flaskan själv

[15 februari 2007]

Ja klockan sticker iväg och är redan tolv, på natten!!

Caesar sov rätt oroligt inatt och vaknade typ 2 ggr och var lite ledsen. Tror jag gav honom lite vatten om jag inte minns fel!! Han vaknade strax innan sju och var lite ledsen, men när jag tittade på honom blev han glad. När han vaknar för dagen så brukar han inte gnälla utan bara ligga och sprattla och greja, så jag visste inte ifall han ville sova mer eller komma upp, så han fick ligga en stund. Märkte sen att han förmodligen ville komma upp, så han fick komma över till oss/mig. Han käkade lite mjölk medan jag passade på att lura lite. Man tar tillvara på alla minuter man får på morgonen ;). Men sen fick jag inte sova mer ;)..

Caesar revolutionerade dock idag... När han satt på filten så fick han en vattenflaska att leka med. Det har ju gått bra att hålla i den och dricka, men han har inte förstått att han måste luta den uppåt för att det ska komma vatten... Det fattade han dock idag. Han är så duktig min lilla kille.
På tal om framsteg så försöker han allt oftare att resa sig upp på knäna (till krypställning) och blir lika glad varje gång jag kommenterar det. Tror att det gynnar den fortsatta utvecklingen.. Usch så formell jag låter nu..

Caesar somnade utan problem vid 19.30 efter ett litet bad i sin balja :). Eller inte helt utan, låg och småklagade lite idag. Men tror att han hann bli liite för trött.. Vi får se hur natten blir...

Avslutar med en bild på min älskling där han dricker ur flaskan själv :D

41443-112
foto: vnikka

Förresten HELENA OCH CRILLE HAR FÅTT EN LITEN BEBIS!!!!

Månadsbilder 6 - 10 månader

10 MÅNADER (Maj 2007)

image435

9 MÅNADER (April 2007)

image434

8 MÅNADER (Mars 2007)

8 m?nader 8 m?nader
8 m?nader 8 m?nader


7 MÅNADER (Februari 2007)

41443-152 Caesar 7 m?
7 m?nader 7 m?nader


6 MÅNADER (Januari 2007)

6 månader 6 månader
6 månader 6 månader


Månadsbilder 0 - 5 månader

5 MÅNADER (December 2006)

5 månader 5 månader5 månader 5 månader


4 MÅNADER (November 2006)

4 månader 4 månader4 månader 4 månader


3 MÅNADER (Oktober 2006)

3 månader 3 månader3 månader 3 månader


2 MÅNADER (September 2006)

41443-91 2 månader41443-90 2 månader


1 MÅNAD (Augusti 2006)

41443-86 1 månad41443-88 1 månad


0 MÅNADER (Juli 2006)

41443-85 41443-87
Caesar nyfödd 17 juli 2006 kl 11.18
I sina första kläder <3

41443-82 41443-86
Caesar i magen, 16 juli 2006.
Vattnet har just gått och vi är på väg in till förlossningen..

<3 Middag med mums. Besiktning av gamla lägenheten

[15 februari 2007]

Visst hatar man när man råkat ta bort en massa text som man skrivit.. Lyckades just nu jag. Men ska försöka återskapa denna text nu ;)

Alla hjärtans dag (14 feb, för de som inte kommer ihåg :P)
Vi hade sen innan bestämt att inte köpa något till varanda i år. Dels på grund av våran kyrkråtte-ekonomi men även med tanka på förra året ;). Då hade jag nämligen slitit med att baka en tårta tills R skulle komma hem och köpt nåt grej (kommer inte ihåg vad nu ;) ). Till min förvåning ser jag även att han också har köpt en tårta och blommor och annat. Så där stod vi, med två tårtor... Så för att förhindra detta så sa vi att vi endast skulle ha lite mysigt med middag och efterätt + lite nam nam.

Jag var som vanligt jordens mest erfarna tidsoptimist och kom hem 17.30 med maten som jag hade tänkt tillaga mm. Men till min och kanske eran förvåning, hann jag trots detta att rota fram massa ljus och tända dem, duka, röja undan grejer lite här och där, byta om, ge min lilla bebis anti-gnällmedel i form av smörgåsrån osv. C var otroligt gnällig vilket gjorde saken ännu lite besvärligare! Var nog rätt trött och ville ha mammas uppmärksamhet då!
Behöver jag nämna att R trots detta hade köpt en liten chokladask till mig ;)!!

Middagen bestod av
fläskfilé med ugnstekta grönsaker och tsatziki och efterätten av panna cotta med smak av vit choklad och hallon. Du kan hitta recepten under kategorin Mat & Recept. Eller klicka på rätterna "ovan".

   
Foto: vnikka

Idag har det varit en lugn dag. På förmiddagen var det dags för besiktning av den gamla lägenheten som vi flyttade ur i december. Hade lite smått ångest över det eftersom vårat mittenben på dubbelsängen har gjort ett rätt fint och skapligt hål. Eller hål, ser mera ut som om det är någon som gått loss med en hålslagare i golvmattan. Men golvet där är rätt kasst sen innan så no bad feelings, om man säger så.

Besiktningen var kl 11. Mitt i Cs sovtid så jag åkte hemifrån lite tidigare så han kunde sova en stund i bilen. kom väl dit en halvtimme innan och det var ju rätt bra, för ca 5-10 min efter att jag kommit så knackar det på dörren. Då var det "besiktningsgubben" som var tidig, eftersom han besiktigat en annan lägenhet i samma hus. Våra gamla grannar skulle även de flytta till nästan samma område som oss.
Han besiktigare lägenheten och det blev inga anmärkningar som vi skulle åtgärda. Snacka om skönt! Förmodligen för att lägenheten är i sämsta standard som finns - nästan. Ett riktigt råtthål, men ett charmigt sådant ;).
På vägen hem tog vi en liten längre stäcka så att C kunde sova lite längre!

Hemma har vi egentligen inte gjort ett skit. Lagt upp lite recept på bloggen, snackat i telefonen, lekt med C, matat C å så vidare. Snart kommer R hem och då blir det käk. Som vanligt har jag inte förberett nåt. När ska jag bli en riktig husmor??

....... Jag måste bara berätta en grej som hände nyss.. Eftersom jag överför rätt mycket bilder från kameran så får sladden oftast sitta kvar i datorn. Och nedanför mig på golvet sitter en liten bebis som stoppar allt i munnen. Plöstligt så kommer det upp ett popupmeddelande som säger att ny en ny maskinvara hittats men inte kunnat identifieras.. Tittar då ner på min lilla bebis och ser då att han sitter med sladden i munnen och tittar lite oskyldigt på mig.. Hahaha, tänk så knäppt det kan bli!!!!

Fläskfilé med ugnstekta grönsaker


41443-77
                    
Foto: vnikka

4 personer
Ingredienser:
ca 800 g fläskfilé
1 röd paprika
2 rödlökar
färska sockerärtor
150 g fetaost
8 stora potatisar
Smör
Olja
Salt och peppar.


Sätt ugnen på 200 grader. Borsta och skölj potatisen, skär den sedan i klyftor. Häll olja i en ugnssäker form eller långpanna och lägg i potatisen och rör runt ordentligt. Ta gärna mkt olja så får potatisen rikligare smak. Stek i mitten på ugnen i 30-50 min beroende på storlek. Potatisen ska kännas mjuk när man sticker i den och samtidigt ha en "frasigt" yttre. Blir de inte frasiga kan man höja upp potatisarna och även köra på "grill" i några minuter.
Strimla paprikan och skär rödlöken i klyftor, blanda ihop och häll över lite olja. Häll flytande margarin i en långpanna och sätt in den i ugnen så smöret smälter, INNAN du lägger ner grönsakerna. Lägg sen i grönsakerna och stek i 30 min, rör om lite då och då.
Blanda ihop klyftpotatisarna och grönsakerna och tänrna fetaosten och blanda i.

Skär fläskfilén i skivor, salta och peppra och stek dem i stekpanna.
Servera med tzatziki (se recept) eller aioli och gärna en sallad.

Panna cotta med smak av vit choklad och hallon


41443-80
Foto: vnikka

ca 4 portioner

Ingredienser:
1 dl Gelésocker Multi (
info)
3-4 dl Vispgrädde
½ tsk vaniljsocker/vanillinsocker
100 g Vit choklad

ca 2 dl hallon eller andra bär (frysta eller färska) 

Smält chokladen i en tjockbottnad kastrull (akta så den inte bränner fast). Häll grädden direkt i kastrullen och rör ihop den med den smälta chokladen. Häll sedan på gelésockret och rör om. Koka upp och låt koka ½ min.
Häll direkt upp i portionsskålar och lägg sedan i hälften av bären. Det går bra med frysta bär. Ställ svalt och låt stelna. Värm upp resten av hallonen och lägg ovanpå precis innan servering.

TIPS: Man kan även göra panna cotta med äpple och kanel.
Använd då 1 tsk vaniljsocker till panna cottan.
Skala och gör tunna skivor av ett äpple. Häll flytande margarin på i en långpanna (ugnsplåt) och lägg i de skivade äppelbitarna. Strö över lite socker och kanel och sätt in i ugnen på 175 grader i ca 5 min, eller tills äppelbitarna mjuknat och fått fin yta. Lägg sedan de varma äppelbitarna ovanpå den kylda och stelnade panna cottan.

Inredning - Prylar

Satt här och skrev vad jag tyckte och tänkte om det folk säger om Alla Hjärtans Dag!! Men jag orkade inte ens läsa det själv! ;) 'delete'...

Sen är det rätt meningslöst att bara fjärta ur sig några få ord så, jag får diktera ihop lite annat ;)!

Satt och surfade runt lite på familjeliv och hittade den här tjejen.. Eller "hittade och hittade".. Kolla in hennes inredningsstil
http://www.familjeliv.se/hem/heaven81/galleri.php?cur_album=Badrum+nere
Snacka om känsla för ett vackert hem!

Här är några prylar jag samlade in för ett tag sedan som jag gillar. Tyvärr har jag inte noterat var jag hämtat dem från!! :/ 


       
      

       
   

Handarbete a la mamma...

Har jag berättat att min kära mamma är såå duktig på handdarbete!! Här är några få av dom mössor hon har stickat. Kan ju även tillägga att storleken på dessa inte passar mitt huvud, utan snarare min lilla bebis's.
41443-56


Hon stickar även sjalar och halsdukar till mig, så jag har ett gäng nu ;). Caesar har även fått en halsduk (den ljusblåa) av extremt mujkt och gosigt garn..
halsdukar
Foto: vnikka

Hon målar även porslin och krukor. T.ex. detta (dessa) fat till att lägga tepåsar på.. Både R och jag har skorpionen som stjärntecken, därav mönstret :)
tepåsefat
Foto: vnikka

Jag tycker att mamma borde öppna en webshop, för detta är bara en liiiten del av allt hon gjort :D.

Lista - 80 frågor

Denna lista har jag stulit från http://mansondust.bloggspace.se

1. Vilken svordom använder du mest?
Jävlar
2. Äger du en iPod?

3. Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Ställer ingen väckarklocka. Men har en bebis som vaknar kl 7.
4. Hur många resväskor äger du?
Två
5. Använder du flip-flops?
Så ofta jag kan
6. Var köper du dina matvaror ifrån?
Willys först och främst
7. Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Tar hellre bilden.
8. Vilken var den senaste filmen du såg?
"Min stora kärlek"
9. Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän?

En hel barnfamilj, man kan ju ha ett barn bara ;)
10. Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Gå till tandläkaren/skaffa nya glasögon
11. Har någon någonsin kallat dig lat?
Det måste ha hänt, är extremt lat ibland.
12. Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nej.
13. Vilken CD ligger i din CDspelare just nu?
"En bränd blandning"
14. Vilken är världens bästa artist just nu?
Ingen aning
15. Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD?
Tror inte det
16. När var senast någon stötte på dig?
R stötte nog på mig lite igår hehe
17. Vad åt du till middag senast?
Pizza
18. Använder du huvtröjor?
Kan hända
19. Kan du vissla?
Ja
20. Vem var den senaste som ringde dig?
Elin
21. Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält?
Berg och dalbana tror jag
22. Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Ja, man är väl rätt naiv annars ;)
23. Vilket riktnummer befinner du dig i?
08
24. Tittade du på tecknat när du var liten?
Ja.
25. Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
Hur stort? 55.000 kvm, 153 butiker. Sveriges största köpcentrumsanläggning säger de på hemsidan (källa: www.tabycentrum.se )
26. Hur många syskon har du?
3 st
27. Är du blyg inför det motsatta könet?
Nej
28. Vilken film kan du alla replikerna till?
Ingen.
29. Äger du några popband t-shirts?
Gjorde.
30. När flög du senast?
2001.
31. Hur många stolar står kring ditt köksbord?
Fyra st + en bebisstol.
32. Läser du för skojs skull?
Ja.
33. Pratar du några andra språk?
Engelska, isländska.
34. Diskar du din egen disk?
Ja, tyvärr.
35. Har du gråtit offentligt?
Kommer inte ihåg.
36. Har du en stationär dator eller en laptop?
laptop.
37. Försöker du alltid lära dig nya saker?
Ja.
38. Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
Nej inte just nu.
39. Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Nej inte nödvändigtvis.
40. Kan du kasta macka?
Ja.
41. Har du någonsin varit på Jamaica?
Njet.
42. Vad har du med dig in på bion?
Dicka, godis/popcorn.
43. Vem var din favoritlärare och varför?
När? Har haft många bra. Kanske min biologilärare!
44. Har du dejtat någon av en annan religion?
Nej.
45. Vad har du för väder?
Massa snö, kallt, molnigt
46. Har du en blogg?
Ja, du läser den just nu ;).
47. Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
Bild och data, men var seriöst ointresserad.. Tyvärr.
48. Gillar du att flyga?
Är väl okej.
49. Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Ärlighet och självdistans.
50. När sov du senast på golvet?
Hmmm.. När jag näästan somnade till en film härom månaden.
51. Vilken är din favoritdrink?
Fruktdrinkar.
52. Gillar du din boende-situation?
Ja, den är ok. Vill dock ha större
53. Vilken är din mammas hemstad?
Hallsberg.
54. Din pappas hemstad?
Kumla.
55. Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
6-7. Men helst 8
56. Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Hehe, öh nej.
57. Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
Aldrig.
58. Vilken är din favoritfrukt?
Melon.
59. Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Inte alltid,
60. Hur gammal blir du nästa födelsedag?
27 bast.
61. Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Ganska.
62. Tror du på liv på andra planeter?
Jag vet inte. Möjligtvis.
63. Vem var den senaste personen som gjorde dig arg?
Caesar ;).
64. Tror du att Gud är man eller kvinna?
Tror inte ens på gud.
65. Vad var det senaste du åt?
Smakade på Caesars gröt så den inte var för varm.. Annars var det pizzan igår. Mm har inte käkat nåt än.
66. Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
Beror på personen.
67. Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Döpt efter tjejen i serien Acke
68. Gillar du senap?
Ja lite.
69. Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Säger nog inte så mkt
70. Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Nej inte nu
71. Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Ingen aning.
72. Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?
Nej.
73. Tycker du om att krama folk?
Ja, de jag gillar.
74. Skulle du säga att du är trendig?
Nää, lite kanske.
72. Äger du en digitalkamera?
Ja.
73. Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Princessan Viktoria.
74. Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Inte så.
75. Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?
Orkar inte dra alla ;).
76. Tycker du att du är attraktiv?
Ibland.
77. Vad är du allergisk mot?
Inget.
78. Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
Nej ;)
79. Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Vet iinte.
80. Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om?
Alla som vill kopiera listan ;).

Caesar på flykt. 7 mån om 3 dagar :)

[14 februari 2007]

Natten var lugn. Lillhjärtat vaknade inte en enda gång!!! Han vaknade dock för dagen kl 6.20. Det var ju mindre kul om man säger så.. Men lyckades övertala honom att somna om med lite amning i vår säng. Han brukar inte somna av det, men misstänkte att han skulle göra det eftersom han vaknade sååå tidigt. Fick sen sova lite till och från till strax efter åtta :). Fasade lite inför morgonen eftersom han var så ledsen igår morse.. Men det gick ju hur bra som helst. Min lilla bubbi baby.

Kollar lite titt som tätt i munnen om det skulle dykt upp nån gadd, men än så länge har jag inte sett några. Det är däremot stenhårt i käkarna nu och tanköttet börjar vitna lite. Är inte sådär köttigt som det var när de var små ;). Vet inte ifall det betyder att det är på G nu eller om 1 månad. Inget jag stressar upp mig över heller. Man lär nog märka när det är på gång på riktigt.!!

Nu ligger han och pumsar i sin säng. Man får passa på lite när han sover.

Ja nu är det slut på friden verkar det som ;). Min lilla bebis har blivit mycker rörligare och igår hittade jag honom sittandes fast, inbackad mot hyllan. Han har med andra ord börjat ta sig bakåt. Kan ju säga att han innan satt mitt på filten.


Caesar har fastnat
Foto: vnikka


Lugn dag

Har inte hänt så speciellt mkt på hemmafronten. Antar att man blev lite avtrubbad av morgonskriket ;).

Jag har försökt få till min alla hjärtans dags sida. Lyckades något sånär. Men först kräves en vila på förmiddagen. I morse vilade jag och bebisen i stora sängen. Vi sov nästan 2 timmar. Ända tills posten var här och plingade på dörren. Fattade först inte vad det var, men när jag hörde att någon grejade vid brevlådan förstod jag. Svärmor skulle ju skicka ett alla hjärnans dag paket som förmodligen skulle komma fram idag. Jag tänkte att jag ju i alla fall var hemma och brevbäraren brukar plinga på om de inte får ner brevet. Men jag hann inte öppna. Grr.. Så jävla typiskt tycker jag"!!! Så jag får snällt vänta på att avin ska komma nu. Jag som blev så nyfiken!!. Synd bara att C vaknade, han hade behövt sova en liiten stund till och för att inte tala om hans trötta mamma ;)..

Av förståeliga skäl var älskling rätt pumsig när han kom hem, så idag skötte jag nattningen. Jag och C duschade först, C gillar verkligen att duscha, skrattar när man duschar honom på ryggen. Sweetie. Dagen till ära orkade vi heller inte laga nån mat, så det blev en pizza. En capriccosa. Kom på att jag inte vet hur det stavas!!


Idag blir lill Agnes från ö-vik 5 månader och hennes pappa fyller även idag.. Grattis båda tvåå :)


Tips inför alla hjärtans dag

41443-37


PRESENTTIPS

41443-39
(Foto:
www.ahlens.se)

Kalsong med hjärtan. Stl. s-xl. Pris 79:- (Åhléns)
Presentförpackningar. Finns i flera storlekar. Påse för flaska 25:-, Påse mellan 25:- (Åhléns)
Drickbart. Vit mugg med rosa och röda hjärtan, Pris 25:- (Åhléns)
Trosa med hjärtan. Stl. xs-xl. Pris 40:- (Åhléns)

Presentkort.
Eller kan du inte bestämma dig ge bort ett presentkort på te.x. Åhléns. Där finns det mesta..

41443-40


Presentkorg
Köp en korg eller en låda och fyll med saker du vet att din käresta gillar. Innehåller kan vara riktigt endast till denne person, eller produkter/mat som ni kan använda tillsammans under kvällen.

Fina korgar kan man hitta te.x. på Åhléns.
korgar
Foto: www.ahlens.se

På bilden
T.v. Mörkbruna kistor Ningbo i papper. Finns i tre storlekar. Stor 50 x 39 x 32 cm Pris 200:-. Mellan 44 x 33 x 32 cm Pris 165:-. Liten 38 x 27 x 27 cm Pris 125:-
Överst t.h. Förvaringskorgar i Säv. Finns i två storlekar Stor 45 x 35 x 28 cm Pris 145:-. Liten 31 x 24 x 18 cm Pris 70:-
Underst t.h. förvaringskorgar Falun. Liten 18 x 29x 21 cm Pris 85:-. Stor 25 x 36 x 26 cm Pris 115:-.

Parfym. Dubbel alla hjärtans dag-parfym från Gaultier, Valentine eau de parfum, en flaska till honom och en till henne, ca 520 kronor. Mkt fiffig pryl ;)..
parfym
Foto: expressen.se

Hjärtformat porslinsskrin. Ett bedårande litet hjärtformat porslinsskrin med romantiska rosor i dekoren. Metallbeslaget och fattningen är vackert dekorerat och skrinet håller mycket hög kvalitet. Lagom stort för en ring.....eller två....
Storlek: 5x5x5 cm. PRIS: 140,00 KR

ask
Foto: www.cosas.se


GRATTA PÅ DISTANS

Säg det med blommor
Det är alltid kul att få en bukett med blommor och nu kan man även skicka med vas och en liten chokladask. Finns även små nallar som kan få följa med ;)
> http://www.interflora.se/
> http://www.euroflorist.se/

Skicka kort
I skrivandes stund är det kanske inte så lämpligt att skicka ett kort, man vill ju gärna att det ska komma fram på rätt dag. Men då kan man skicka ett e-kort. Allra roligast är ju om man kan knåpa ihop ett eget kort via ett ritprogram eller redigera ett digitalt foto. Det finns ju även många siter som specialiserar sig på e-kort. 
> http://www.mrpostman.se/

HEMMET - INREDNING

Bädda romantiskt med satinlakan eller sidenlakan. Själv tycker jag nog att siden blir lite väl halkigt och det slutar med att täcket glider runt!! Ordna med ljus och gärna doftljus från Amorina.se eller Åhléns.

doftljus
Doftljus från www.amorina.se

Massageolja. Varför inte överasska din älskling med lite smaksatt massageolja.

massageolja
foto: www.bluebox.se
Värmande smaksatt massageolja - 3 pack Pris: 159:-

Värmande smaksatt massageolja Pris: 55:- (www.bluebox.se)

För lusten. En bok om samlevnad kanske inte är nåt man ger till sin älskare. Men man kanske kan ha den vid sängen för att få lite inspiration ;). Eller kanske en perfekt present till sin bästa polare?!
Den är på engelska och heter ‘Fantasies & Games for Lovers’. I denna har de samlat heta lekar och fantasier som kommer att inspirera din och din partners uppfinningsrikedom.
Här ryms förklaringar på varför man har dessa fantasier, varför de är så spännande samt en mängd handfasta tips på hur man på bästa sätt kan förföra varandra och ha fantastiska stunder tillsammans! Den är också fylld med många snygga illustrationer. (Innehåller dock inga konkreta spel som den engelska titeln kan antyda). Boken fokuserar främst på relationen mellan sexuell upphetsning och tillit mellan dig och din partner. Pris 145:- http://www.bluebox.se/

bok
Foto: www.bluebox.se

Dukning

Svarta tabletter med spetsmönster
Med den här svarta spetstabletten är det enkelt att göra dramatiska vardagsdukningar! Materialet är mjuk och följsam pvc och mönstret är
mycket fint "knypplat". Ingen tvätt behövs, torka bara av tabletterna
med en fuktig trasa.

Säljs i 4-pack. Storlek: 25x35 cm Pris 79,00 :-

Tablett
Foto: www.cosas.se


Alla hjärtans dags special

41443-43 41443-4141443-42


Håller på att fixar ihop lite tips inför alla hjärtans dag. Vilket är IMORGON för alla er som missat det. Tycker ni det är kul och värt att fira kan ni kolla in här senare eller under dagen imorgon. :)
Själv älskar jag höggtider, men hinner oftast inte fixa till saker innan. Ja är man tidsoptimist så är man ;)

Alla tips och idéer kommer att hamna här:
http://vnikka.blogg.se/alla_hjrtans_dag.html

Eller under kategorin "Alla Hjärtans Dag" här till vänster

Nu får ni hålla er så det blir nåt puss och snusk till imorgon ;)

Alla hjärtans dag - Recept

41443-37
Crostinihjärtan med chèvre

41443-44

Foto:
www.coop.se

2 portioner. Ugnstemperatur 225º. ca 15 minuter
 
Ingredienser:
 2-4 skivor vitt bröd, ca 2 cm tjocka
 2 tsk olivolja
 1 vitlöksklyfta, pressad
 4 skivor chèvre, ca 2 cm tjocka
 grovstött rosépeppar eller lingon
 blandade salladsblad


Stansa ut 4 hjärtan av brödet med hjälp av ett litet pepparkaksmått eller skär ut med kniv. Pensla bröden på båda sidor med oljan ev blandad med vitlök. Lägg dem på plåt och sätt in i mitten av ugnen 2-3 minuter. Ta ut bröden. Stansa ut hjärtan av osten på samma sätt och lägg dem på bröden. Strö på lite peppar eller lingon. Sätt in i övre delen av ugnen tills osten mjuknat något, 4-5 minuter. Servera genast som förrätt med salladsblad.




Valentinhjärtan 

41443-45
Foto: www.coop.se
 
ca 16 st. Ugnstemperatur 200º
 
 Ingredienser:
 5 dl vetemjöl
 0,75 dl socker
 200 g smör eller margarin
 1 äggula


Fyllning:
 ca 1,5 dl vaniljkräm eller Kesella vanilj


Garnering:
 1,5 dl florsocker
 ca 1,5 msk vatten
 2-3 droppar röd karamellfärg
 hallon


Blanda mjöl, socker, rumsvarmt fett och äggula och arbeta snabbt ihop till en deg. Eller blanda allt i en matberedare. Lägg degen i kylen ca 30 minuter. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje till en rektangel, ca 15x30 cm, på mjölat bakbord. Ta ut 8 hjärtan av varje rektangel. Tryck fast hälften av dem som botten i formarna. De behöver inte smörjas. Fördela vaniljkräm eller vaniljkesella i dem. Täck med resten av hjärtana och tryck ihop degkanterna ordentligt runt om, men så att formarnas kanter är degfria. Grädda på plåt i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt kakorna svalna. Knacka formarna mot bakbordet och vänd försiktigt ur kakorna på det. Blanda florsocker, vatten och färg till en jämn smet. Pensla den över kakorna när de kallnat. Garnera ev med hallon. Låt glasyren stelna. Kakorna är godast dagsfärska, men kan frysas oglaserade
 


Jordgubbsdröm


41443-46
Foto: www.tasteline.com

Tillagningstid: 0-20 min

Ingredienser:
4 kula(or) vaniljglass, lättglass 1 ask
jordgubbar 0,5 st
lime, limesaft 4 msk
jordgubbslikör

Skär jordgubbarna i bitar. Lägg i en skål och pressa över lime och häll i likören. Låt stå och dra i kylen en stund. Servera med vaniljglass.



Mockakräm

Bjud din älskling på en underbart len mockakräm som gör garanterad succé.

Ingredienser:

 225g mörk choklad
 1 msk snabbkaffepulver
 Drygt 3 dl kokande vatten
 7 g gelatinpulver
 3 msk kallt vatten
 1 tsk vaniljextrakt
 1 msk kaffelikör
 Drygt 3 dl vispgrädde
 3 chokladöverdragna kaffebönor
 8 amarettokakor

1. Bryt chokladen i bitar och lägg i en kastrull med kaffet.

2.  Rör ner det kokande vattnet och värm försiktigt  under omrörning tills chokladen smält.

3. Strö gelatinet i det kalla vattnet och låt det blötas upp.

4. Vispa ner gelatinet i den kalla smeten så att det smälter.

5. Rör ner vaniljextraktet och kaffelikören.

6. Låt chokladsmeten stå kallt tills den börjar tjockna. Rör om då och då.

7. Vispa grädden tjock och lägg undan lite till garneringen. Vänd ner resten i chokladblandningen.

8. Skeda upp i vida glas och låt stelna. Dekorera med resten av vispgrädden och de chokladöverdragna kaffebönorna. Servera tillsammans med amarettokakorna.

(Källa: www.ahlens.se)


Glöm allt jag sa igår..

[13 februari 2007]

Jaa, glöm allt jag sa om dygnsrytm igår!
Jaa du, vad kan klockan ha varit när våran kära bebis vaknade första gången. Kanske runt 4-5... Vaknade och började gnälla lite, jag gick upp, la på täcket. Han gnällde lite mer. Med det brukar han göra! Så jag lade mig. Men han gnällde och gnällde. Detta gnäll gick över i skrik. Vi provar att ge honom lite vatten, funkar några minuter, sen skriker han igen. Han får ligga ett tag, det brukar gå över... Men n e j. Lägger på täcket och ger honom lite mer vatten och sätter igång hans speldosa. När det spelar är han tyst.... Några min, sen börjar han skrika. Nåt måste vara fel!!!
Vi tar upp lilla bebisen och gungar lite och lägger tillbaka, funkar lite.. Han får ligga i sängen med oss, skriker bara då med. När jag håller i honom gapar han. Han vill tuttas lite. Men vi har ju slutat. Klockan är dock då efter sex så då är det nästan dags att vakna. Å då bli han rätt lugn. Ligger och grejsar lite sen. Men somnar nog aldrig om helt.. Kanske några minuter. Mamman - jag - är i alla fall jävligt trött!! Vi gick upp strax innan åtta. Nåt måste vi ha slumrat till. Eller jag i alla fall.

Åh va jobbigt jag blir först irriterad sen ledsen när jag ser på min bebis nu. Varför kunde han inte vara tyst? Sen tänker man, jaa varför kunde han inte vara tyst???

Jaja, han är glad nu, det är det viktigaste. Lagom kul att vara såhär trött dock å lite ont i halsen.. Måste nog ta och vila lite när han vilar första gången. Det här går inte annars.

Nu ska jag försöka få i min baby lite gröt. Han måste vara trött?!!!!

Mamma älskar dig Caesar <3

Ny dygnsrytm?

[12 februari 2007]

Det verkar som om min lilla kille har skaffat en ny dygnsrytm som innebär somna kl 19 och vakna kl 7. Inte bra för en trött mamma som sitter och jäser framför datorn på kvällen! Funderar starkt på att gå och luta mig mot kudden. Kommer vara astrött imorgon annars!

Vi har mamma-barn jumpa imorgon också. Vet inte om jag ska gå ännu! Har ju känt mig lite krasslig på mornarna men det burkar ordna upp sig framåt dagen. Vet att jag borde gå och att C säkert tycker det är kul, trots att det är mitt i hans första tupplur. Jäjä, vi får se hur natten urartar sig.. Hmm många R i det ordet btw!
 
Min lilla kille gör framsteg varje dag tycker jag och snart blir han sju månader. 7 MÅNADER... Han är ingen liten bebis längre ju. Min lilla hjärtegull.

Skriver inte mer nu för det här inlägget ska in på den 12:e hehe

41443-36
foto: vnikka - Caesar äter käk

Vila i frid...

Idag fick jag reda på att en släkting/bekant till oss dött. Lasse blev 80 år och var som en gammelfarfar för våran son Caesar. Gift med Caesars gammelfarmor Anne.
 
Han var en rolig prick som skojade och skrattade. Jag hann bara träffa honom 3 ggr men vi talades vid minst några gånger per månad. Senast träffade vi dem den 25 november 2006.

Du är saknad och älskad, vila i frid Lasse...


41443-35
Lasse
Född 26 oktober 1926 - död 12 februari
2007


Vilken känds är jag lik?

Ja resultatet kan visst bli rätt olika beroende på vilken bild man tar ;)


41443-33
Här är jag visst lik Robbie Coltrane (vem det nu är)
Källa:
www.myheritage.com



41443-31
Å här är jag lik Yasmine Bleeth (Baywatch)
Källa: www.myheritage.com

För övrigt så är jag inte lik nån av dem egentligen ;)

Funderingar..

[12 februari 2007]

41443-29
Foto: vnikka


Jag som hade så mycket att tala blev helt tom i huvuet och började stirra ut så fort jag öppnade textredigeringsfältet. Kanske för att den där bjäbbande bruttan i TVrutan låter så extremt excentriskt och känner mig helt matt bara av att lyssna på henne. Är nog lite trött i alla fall!! Fan att man alltid ska gå runt och känna sig trött. Kan man aldrig sova ordentligt...... Ser nu även att jag måste damma av blommorna i fönstet. Jobbigt när blommor blir sådär dammiga.
Har jag nån gång berättat att jag har västa katthängarstället precis utanför mitt datafönster?! Just nu är det en kisse där och håller på att gräva runt i snön. En grå/vit långhårig kisse här och stryker runt. Jaa, Caesar sover...

Jag och min älskling hade en seriös (!) diskussion igår. Satt och småpratade lite:
V: "Undra hur det går i sporten?"
R: "Vilken sport?".
V: "Är det inte nåt skidgrejs i Åre nu?"
R: "Aha, ja just.. Jag vet inte."
V: "Läste nånstans att Anja hade tagit massa guld."
R: "Jaha"

Är det bara vi som är sådär totalt ointresserade? Man hör ju om det lite på nyheterna. Det är klart att vi har kollat på sport nångång. Men det är inget vi prioriterar på Tvn.
Igår stod även TVn på och malde lite i bakrunden, å det handlade om slagsmål inom sporten. Helt otroligt att hockeyspelare får puckla på varandra utan att det händer nåt. Å att folk rusar in på planen och slår ner folk. Jag blev nästan förbannad när jag såg hur totalt jävla dumma i huvudet folk kan vara.. Då sa jag till R: "Det där är just därför vi inte gillar sport". Tror att de flesta som håller på med/tittar mycket på sport är extremt tävlingsinriktade.



Fick en fin bild av en buddy som jag tänkte dela med mig:

41443-32
Källa:
www.lastbryggan.se

Menar dom att man ska läsa en bok samtidigt som man använder denna produkt??


Lista..

Lista hämtad från http://linabullar.blogg.se/

Tio första:
Första bästa kompis:
Anna/Sandra/Camilla
Första bil: Audi 100
Första kärlek: Kommer inte ihåg ;)
Första husdjur: Fågel tror jag, annars kaninen Smulan
Första semester: Som jag kommer ihåg, Danmark
Första jobb: Vårdbiträde inom hemtjänsten
Första köpta skiva: Lili & Susi på LP
Första riktiga kärlek: Min älskling R, har inte känt så för någon annan!
Första piercing: räknas öronen?
Första konsert: Arvika festivalen 1997 kanske?

Nio sista:
Sista alkoholdrycken: 1 glas champagne på nyår
Sista bilfärd: I förrgår.. Förmodligen till Willys eller nåt..
Sista filmen du såg: "Min stora kärlek" med Gwynet Paltrow m.fl.
Sista bubbelbadet: Hum, på Gustavsvik kanske 2005?
Sista spelade cd: Bränd CD med typ Annie, Kylie osv
Sista gången du grät: Kommer inte ihåg
Sista måltiden: Lunch, rester från gårdagen. Tortillas med köttfärs och ruccola.

Åtta har du nånsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar?
Nej
Blivit arresterad? Näpp
Blivit kär vid första ögonkastet? Nä tror inte det
Varit på tv? Möjligvis, utan att veta om det?
Fått ditt hjärta krossat? Nej
Sagt att du älskar någon utan att mena det? Ja, en gång.
Haft ett one night stand? Ja
Busringt till nån? Har nog hänt!

Sju saker du har på dig:
1. Svart långärmad tröja
2. Hotpants
3. Bikini överdel
4. Tofs
5. Örhängen
6. Smink
7. -

Sex platser du vill åka till:
1. Hawaii
2. Afrika
3. Kina
4. Thailiand
5. Irland
6. Italien

Fem kroppsprodukter du använder varje dag:
1. Tandkräm
2. Linsvätska
3. Handdtvål
4. Mascara
5. Foundation

Fyra personer du kan berätta allt för:
1. Min äskling
2. Superpuman
3. Marie
4. Helena.. mm

Tre val:
Svart eller vit? Svart
Sommar eller vinter? Sommar
Choklad eller chips? Choklad

Två saker att göra innan du dör:
1. Flytta till hus
2. Skaffa syskon till C?

En sak du ångrar:
1. Att jag inte började läsa vidare tidigare.

Lugn natt med sovmorgon..!!!

[11 februari 2007]

41443-28
Foto: vnikka - Caesar ligger och myser i mammas och pappas säng


Idag vaknade våran älskling strax före åtta, vilket betyder sovmorgon. Eller vaknat kan han ju ha gjort tidigare, men vi blev väcka då ;).. Natten gick bra. Han vaknade nog till nångång på natten och gnällde lite, men fick då lite vatten. Det gjorde susen.. Men nu på förmiddagen så har han varit lite gnällig, då precis innan han skulle sova sin lur. Somnade tillsist och sov sen över sin vanliga nattid, så han ligger på golvet och håller på att vakna till lite.

Min duktiga lilla unge har nu börjat dra upp knäna när han ligger på mage. Ser ut som han vill upp i krypställning.

Nä dags att sätta på knatte, fnatte och tjatte hähä...

Het tortilla med köttfärs och ruccola

Het tortilla med köttfärs och ruccola

het tortilla
Foto: Vnikka

4 portioner

300-400 g köttfärs
1 vitlöksklyfta
smör
2 dl hackad ruccola
1 dl Chunky Salsa Medium
200 g Arla Köket riven ost TexMex (eller någon annan lagrad ost)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
6 Tortillabröd (stora, eller 8 små)

Tips: Om man vill ha hetare tortillas kan man hacka några jalapeños och blanda i.

Sätt ugnen på 200 oC. Skala och finhacka vitlöken. Stek köttfärsen tillsammans med vitlöken i smör i en stekpanna. Lägg det stekta i en bunke och låt svalna. Blanda ruccola, salsa och ost och sist den stekta köttfärsen. Smaksätt med salt och peppar. Lägg tortillabröden på ett bakplåtspapper på en ungnsplåt (man får ev. tillaga dem i två omgångar). Fördela blandningen på hälften av tortillabröden. Lämna ca 1 cm kant på bröden, då osten kan flyta ut när man tillagar dem. Lägg på de resterande tortillabröden och tryck till lite lätt.
Tillaga dem i övre delen av ugnen i ca 5 min. Passa så att de inte blir föör tillagade ;). När osten har smält är de färdiga.
Obs.. Man kan även steka dem försiktigt i en torr stekpanna ca 5 min på varje sida, tills de har fått fin färg och osten har smält.

Dela varje rundel i 4-6 delar vid servering. Servera gärna tortillan med en sallad.

Extremt smarrigt!!!

Man kan även göra denna rätt med kyckling se länk nedan
Källa:
http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=15343

Emilia på besök

[10 februari 2007] - Uppdaterat

Äntligen kom min R hem och det firar jag med att sätta mig här och skriva. :P
Har nyss gjort en delikat rätt så jag har alldeles för mycket mat i magen nu. Puuh!
Het tortilla med köttfärs och ruccola, kolla in receptet här. (tack för tipset Linda)
Får kolla in här senare och skriva lite, är alldeles för trött och ska titta på filmen på 4:an. Min stora kärlek...

Fortsättning följer..

Ja vad händer när man är trött och ska kolla på film... Det vet nog alla. Men jag höll mig vaken realtivt länge i alla fall ;)... Ända tills jag lade mig ner vill säga.
Idag så fick vi ju besök av Linda och Emila. Det var trevligt och den här gången kräktes inte E på alla leksaker ;). Vi samtalade lite och för att lura bebisarna till sömn tog vi en promenad i iskylan. Jag tänkte att vi skulle gå lite vid sjön och såg då att det var jättemycket folk UTE PÅ sjön. De åkte skridskor, långfärdsskridskor, minimoppe och allt möjligt. Efter några tveksamheter gick vi i alla fall ut vi med. Kändes rätt fränt att vara ute och ta en promenad på sjön ;). Det var jättefint väder men det var rätt kyligt alltså. Vi avslutade promenaden med att gå till affären och handla lite fika och mat till ikväll (till mig och R då). Kan ju nämna att min sovvägrande bebis bara sov ca 30 min, medan E sov mer eller mindre hela promenaden. (sen när vi kom hem, märkte jag dock att han hade bajjat lite. :S).

Vi smällde i oss lite mumsiga baguetter med skinka, rödlök, keso och gurka och sköljde ner det hela med te. Det var smarro. Vi var nog rätt hugriga hade typ inte käkat på hela dagen, bebisarna går ju alltid i första hand hehe. Nä det var en trevlig dag. Hoppas att jag inte babblade för mycket, för tillsist var jag helt torr i halsen haha. Det är inte ofta man får ventilera lungorna på dagarna så man passar på när man hittar något trevligt sällskap ;).

Efter att L och E åkt vidare fick min lilla baby lite gröt och sen var det dags att sova. Han var trött och sov  nog redan 19.30. Han sov dock lite oroligt och vaknade och gnydde lite. Tror att han är lite hård i magen igen. Lille skrutt.. 

Kastar in lite bilder från idag :)



41443-25
Caesar

41443-26
Caesar och Emilia mixtrar lite tillsammans

TACK FÖR IDAG LINDA & EMILIA!!


Natten som var..

[10 februari 2007]

Inatt fick vi sova själva! Satt och babblade lite på nätet så jag gick och la mig alldeles för sent. Caesar, han var inte en omöjlig liten bebis som vaknade strax efter sju! Då var hans mamma trött kan jag meddela! Åhh vad jag saknar min R nu! Ska bli så mysigt att han kommer hem ikväll, mitt hjärta!
Jäjä, min lilla C var en snäll bubbi inatt!! Han vaknade till några smågånger men somnade om själv, varje gång. En gång var jag där och skulle lägga på täcket... Som han redan hade på sig ;)! Det tar sig ordentligt!

Just nu ligger mitt lilla hjärta i soffan och slötittar på TV. Han har inte varit så värst intresserad. Men nu är det barnprogram och de spelar fiol (!!). Verkar som om det är något underhållande i alla fall! Mest för att han är lite trött. Ska snart ge honom lite frukost. Sen blir det nog en tidig vila.

41443-24  41443-23
Caesar morgonslöar i soffan

Idag kommer L & E och hälsar på. Men måste röja upp i den här råtthålet lite först.

... More to come..

Gräsänka

[9 februari 2007]

Ikväll blir det budget! Jag är ju gräsänka buuhuuu.. Karln är iväg på äventyr och jag och babyn får vara hemma. Håller på att steker till vårrullar. Jag tänkte komma smidigt undan utan att behöva slava i köket, men till min förvåning skulle man visst steka dem i en härrans massa olja. Jag som bara hade tänkt sutta in dem i mirkon och gå och göra nåt annat. Iofs så kastade jag bara ner dem i pannan och sitter nu här. Men lite mer koll måste man ju ha..

Hade tänkt glo lite på 3:an ikväll. Ace Ventura - den galopperande detektiven rider igen, går där. Kommer kanske surfa lite också! Eller stryk kanske. Jag är ju lite halvt som halvt databeroende. Tänk när jag var utan dator i 3-4 veckor. Jävlar vad jag och R umgick då ;). Skulle behöva en till avvänjningskur, men så är det när man pratar med de flesta via nätet!

Ikväll tog vi en minipromenad som avslutades på affären. Hade ju tänkt att min älskade bebis skulle somna en stund, men icke sa nicke. Kom sen på att jag hade glömt amma honom. Brukar göra det i samband med mellanmålet och ammar jag inte så kommer mjölken att ta slut rätt fort. Ammar ju bara två ggr om dagen. Så jag trodde att min pumsiga bebis skulle somna då. Men icke sa nicke. ;) Här är man pigg som en uppspeedad knakkung. Han var trots detta glad hela kvällen. Satt i mammas famn i soffan och var allmänt lat innan kvällsgröten. Den lilla skitgrisen var även tvungen att bada idag. Han badade inte igår och efter som vi kör varannan/vartredje dag så var det dags idag.

41443-20  41443-21
Caesar badar

Vårrullarna blev rätt fräscha faktikst. Trodde jag inte
41443-22
Daloons vårrullar

6 mån 3 veckor

[9 februari 2007]

41443-19   41443-18
Caesar

Natten gick bra, vaknade nog två gånger, men var nog bara lite törstig eller så. Fick lite vatten.
vaknade sen strax efter SJU! Det är inte bra för mig att gå upp SÅ tidigt! Antar att det bara är att vänja sig! Jag är extremt trött på morgonen.. Kan ju ha ett samband med att man sitter uppe och häckar på kvällarna hmmm.. På natten har det varit jag som tagit hand om C när han har gnällt. Men i natt provade R att trösta honom och det gick bra :). Verkar som om jag skulle kunna få "sova" (i alla fall ligga kvar i sängen) en hel natt!! Är rätt van att vakna lite då och då för att kolla om han har täcket på sig och så. Och hinner man inte vakna innan så är det en viss herre som låter sig höras om att han fryser lite ;).

Han var duktig att äta i morse och jag slevade lätt in äppelgröten. Han fick lite katrinplommonpuré för magen med. Inte så lätt att ha hård mage när man är bebis.. :/
Han var rätt trött och kastade in handduken redan innan tio för att slagga en timme! Nu sitter mitt hjärta och leker lite på en filt på golvet. Jag har slängt fram en massa leksaker (se bilden ovan) som han kan greja med. Men det han tyckte var absolut roligast var en liten plastnyckel som jag satt fast på ett gosedjur. Det är en sån där nyckel man får på posten när man flyttar till en ny stad. Varför skaffa leksaker?!

Nä, ville bara säga att jag annars har världens gladaste bebis. Haha bara för att jag säger så sitter han och ojar sig nu..
Nu är det dags för lite babykrubb..

Anna Nicole Smith - död

[9 februari 2007]

41443-16 41443-15 41443-14
Anna Nicole Smith född 28 nov 1967 - död 8 februari 2007 

Bystdrottningen är död!
Det var väl ingen som blev direkt förvånad... Eller? En fråga som min karl direkt funderade på var 'vem ärver nu alla miljoner som hon fått från gubbstrutten?'. Ja för det första, finns det nåt kvar av dem?
Men den lilla bebisen då?? Vem får ta hand om henne?
För henne blir det väl kanske ingen större skillnad, nu vet jag ju iofs inte hur mkt hon var hemma med sitt barn, men kan misstänka att det fanns minst en barnflicka som tog hand om henne större delen av dagen... Jag kan ha fel!! Läste nånstans att hon nyss hade blivit stämd? Kanske tog hon livet av sig? Inget att spekulera i, snart får vi nog läsa om det i svallertidningarna också...

Ja ständigt hög och lite halvfull, det var så vi såg henne. Låter som jag avskyr henne, men så är det inte! Hon var underhållande men hon var ju ändå mest tragisk. Born to be truckertrash.... Äsch, gå och läs nån krönika om henne nu ;)..

41443-17Född: som Vickie Lynn Hogan 28 november 1967 i Mexia, Texas.

~ Inledde sin karriär som toplessdansös i Houston, Texas.

~ Utsågs till Playboys playmate of the Year 1993, och blev samma år H&M:s underklädesmodell.
Familj: Gift med ungdomskärleken Bill Smith 1985-1987. De fick sonen Daniel Smith tillsammans.

~ 27 juni 1994 gifte sig Anna Nicole med oljemiljardären J. Howard Marshall, 89 år. Marshall avled bara ett år senare, 4 augusti 1995.

~ Dottern Daniellynn Hope föddes 7 september 2006. Bara tre dagar senare avled sonen Daniel Smith.
~ 28 september 2006 gifte sig Anna Nicole med Howard K. Stern.

~ 8 februari 2007 avled Anna Nicole Smith på ett hotell i Florida

[källa:
http://expressen.se/index.jsp?d=10&a=870436]


Hemma bäst?

[8 februari 2007] - Nää nu börjar jag bli trött på att skriva dagens datum ;)


C
Min älskade Caesar 6 ½ månad

Idag har vi bara varit hemma och lökat oss typ! R, min karlslok har varit hemma och sjuk idag igen. Men det är det ingen som klagar på ;). Kul med lite sällskap här hemma ;)..

Har även pratat med min gamla professor om att skriva en tenta nu i vår. Pluggade ju när jag var pregnant och ni kan ju själva tänka er hur motiverad man är att skriva tenta, när man ska föda om en månad. Nä, det blev inge bra, men det är inget att hänga läpp över. Detta innebär ju även att karln måste vara pappaledig lite för att jag ska kunna skriva tentan osv. Men det ska inte vara några problem nu.

Nu sitter vi här igen, vid varsinn dator, grejandes med nåt. Nu pluggar iofs min sexbomb på en kurs som han nästan är klar med och bara gjort på några veckor (distans). Kan ju även nämna att han är en av de smartaste (teoretiskt) personerna jag känner!!! Å honom har jag barn med. Dä-ru..!!!!! Sen har han ju även en läcker röv!! ;)

Nä nu sitter jag bara egentligen och bajsar ur mig ord bara för att jag har så fullt i hjärnan.
Kan ju nämna att nattningen av C gick som gräddfil. Inte så konstigt att han var trött. Hade ett rätt konstigt sovmönster idag.

Gaah, min karl ska till Kalmar och stjärta runt imorgon och på lördag. Hur ska jag klara mig.. Tur att jag får besök på lördag av
två vackara bruttor!!

Salsafalu i ugnen

[8 februari 2007]

faluu    faluu

Salsafalu i ugnen

½ ring falukorv
Salsasås och/eller tacosås
Riven ost

Grönsaker, tex broccoli och tomat
lök

Skär snitt i falukorven och fyll med salsa/tacosås och ost.
Stek korven i mitten av ugnen i 25 min (eller tills den fått färg) i 225 oC.
Servera med mos eller potatis..
Gött!

Uppretade föräldrar

[8 februari 2007]

Caesar   katalog
Caesar, Caesar har läst HM katalogen

Guud, ibland kan den där bebisen reta gallfeber på sina föräldrar.
Vi planerade att ligga och slumra/mysa alla tre i sängen. Men C bara klagade och klagade och ville iiinte vila, trots att han var jättetrött!! Vi la tillsist honom i sin egen säng. Men det passade inte heller!!! Han fick komma tillbaka till oss, men låg bara och klagade. Enda gången han var tyst var när han drog mig i håret. Det var visst väldigt kul!!! Jag var på lagom bra humör eftersom jag själv var vääldigt trött.
Men men.. Det går snabbt över. Det resulterade i att han inte fick nån tupplur nu på kvällen och då förmoligen kommer att vara lite gnällig ikväll istället!
Jaja, snart är det dags för lite kvällsgröt och badning. Går nog bra ändå :)

Köffärspaj med fetaost, basilika och rödlök

Köttfärspaj
Köffärspaj med fetaost, basilika och rödlök

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
2-3 msk vatten

Fyllning

Köttfärsås - rester från gårdagen
1 grovhackad rödlök
150 g tärnad fetaost
15-20 blad färsk basilika

Äggstanning & granering

2 ägg
2 dl mjölk
kryddor
1-2 tomater
ost

Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta till en smidig deg. Låt degen vila i kylen i ca 1 timme.
Sätt ugnen på 200 oC.
Mjöla en bänk och kavla/platta ut degen. Lägg sen degen i en normalstor pajform och låt den täcka upp över kanterna. Nagga degen med en gaffel och låt svalna i kyl ca 10 min och grädda sen 10-15 min i ugnen.

Hacka rödlöken och blanda med den tärnade fetaosten och basilikabladen. Stek köttfärs eller ta färdig köttfärsås och blanda det i röran. Häll det i pajformen.

Vispa ägg och mjölk så det blandar sig och häll över pajen. Krydda denna blandning om du inte använder köttfärsås, du kan även ha i lite tacosås eller krossade tomater. Granera med en skivad tomat och ev. lite ost.
Grädda i 30-35 min, tills äggstanningen stelnat


Att sluta natt-amma

[8 februari 2007]

Natten var faktktiskt helt okej! Var rätt avslagen i går kväll, och gick och la mig alldeles för sent - som vanligt!! Fick sova till strax efter sju!! Trött!
Jag har ju påbörjat att sluta natt-amma min lilla bebis. Det var nu 4:e natten... Trodde jag. Men blev visst 5:e natten när man räknade efter lite :P

1:a natten: Vaknar 1 gång. Gnäller, skriker. Tar upp honom, det är okej. Lägger honom igen, han skriker. Ger honom vatten, okej. Tar flaskan han skriker. Låter honom ligga i sängen en stund, han skriker! Sucka! Slutade med att han somnade småklagandes i min famn. Min älskade!!! La sen ner honom i sin säng. Han sov hela den restrerande natten och vaknade halv 9. Sent för honom..

2:a natten: Vaknar 2 gånger (minst). Gnäller, jag ger honom lite vatten och låter honom ligga. Han gnäller, men somnar tillslut. Andra gången la jag bara på täcke, och han gnällde en hel del innan han somnade. Somnade dock!!

3:e natten: Vaknar 2 gånger. Är uppe och lägger på täcket och han somnar nästan direkt om. Går det såhär snabbt??

4:e natten: Vaknar 1 gång och är ledsen. Lägger på täcket men han grejar runt lite. Är där och grejar igen, vilket leder till att han blir lite mer orolig, har lite svårare att somna. :/

5:e natten: Vaknar 1 gång. Har lite svårt att somna om så han får vatten och somnar sen om direkt utan ett pip.

Det tog sig ganska snabbt! Det trodde man inte!!! Nu sitter min lilla älskling här och leker. R är hemma och sjuk idag igen. Känner också lite i halsen. Hoppas att det inte blir värre än så nu!!! Nu ska vi smörja kråset!!

Nog med fjanteri..

7 februari 2007

Titta vad man kan hitta gammal skåpmat på nätet!! Den här bloggen var verkligen sparsamt uppdaterad om man säger så ;)!!
Ja, jag är ju rätt märkvärdig och snackar helst om en massa oväsentliga saker!

Ju mindre saker man gör om dagarna, dest mindre roligare saker skriver man här! Jag menar, "idag var jag och simmade". Men om man inte var och simmade.. Vad ska man skriva då?? Kanske" idag vill jag så gärna simma, men arslet var för tungt för mina benmuskler, så jag kom aldrig ur soffan... Om ens sängen :-O". Ja där ser ni. Folk vill höra hur rutten man egentligen är. Kanske?

Jag har en bebis.. Har jag berättat det?

blä

Idag har jag köpt fräscha pjucks dä-ni!!

blä