Skolan igen då..

Yes då sitter man där i korvstoppningslokalen och glor. Allt har gått smidigt och jag känner inte en jävel på hela skolan känns det som!

Men killarna slumrar så inget har förändrats här hemma ;). Men lillen får vakna snart så vi kan kasta oss iväg och handla lite. Hmm, kanske bara går ner här på ICA, men vi skulle behöva ha lite mer hem. Dyrt på lilla ICA juuuh.
Får väl se hur länge drönarna har tänkt att ligga och blunda. Själv är jag astrött, men det är bara att hålla igång så somnar man bättre till kvällen. Imorgon är del heldag igen.

Sliten och svag

Det blev livat på 30-årsfesten igår. Puuhuu. Tur att mamma var här och passade Caesar även dagen efter! Det hade gått jättebra att lägga honom också. Sov hela natten gjorde han också!

Pust, dags att planera lite kvällsmat till Caesar.

Lönen kommit!! Yeyy!!

Ironiskt nog har Caesars gåvagn (flygplan), samma färger som våran kylväska? Snyggt?

Idag har lönen kommit. :D
Jag ska till Universitetet och shoppa bok samt registrera mig. Om jag kan! Kanske inte kan göra det förrän måndag, men det tror jag.
Sen blir det lite höstshopping. Måste ha lite nya kläder. Det är iiinte ofta man handlar till sig själv nu för tiden. Har verkligen inga skor heller. Vi får väl se vad jag kommer hem med sen. Har inte råd att handla massa dyra saker, så man får leta lite....

Ska skaffa mig den där datorn också. Åh käre tid, hur ska pengarna räcka!

... Nu ligger karln och sover över sin tid då han skulle ha gått upp. Ja ni fattar! Ska inte gå in och väcka idag, som de senaste dagarna. Kanske bara ska öppna dörren och släppa in monstret?
Nej inte det heller. Han får sova!

Gåfronten

Caesar börjar bli liite bättre på att gå nu. Han tar 4-5 steg åt gången. Han tycker det är skitkul ;). Tycker säkert att det är skönt att slippa svedda kryp-knän. Han sitter just nu iklädd endast blöja, i köket och stoppar ner leksaker i röret på matberedarlocket. Det locket har han hittat i skåpet. Suck. Klåfingriga bebis (barn)!!
Karl ligger i soffan och lurar på sitt
pussel.

Ikväll kommer några polare över. Tänkte göra köttfärscannelloni och rabarberpaj (eller nåt med rabarber i alla fall).
Fattar inte hur jag ska hinna allt innan jag börjar skolan igen?!

Just det, lägga in tvätt i skåpet måste jag ju göra också......

Jobbar hemifrån

Ja denna vecka jobbar älsklingen hemifrån. Jag och lillen verkar inte bli av med våra förkylningar. Inte för att den är jobbig, vi mår ju bra. Men den är sååå seeeg så man dör.

Klockan är 8 och karl kommer snart upp och ska börja jobba. Sen hade vi tänkt ta en morgon promenad. Får se ifall han orkar nu när han ska upp. För mig är det sen personalmöte 14.15 på jobbet.

Och snart börjar jag skolan, shiiiit alltså.

Nyheter på DUKA!!!

Förälskade mig i dessa muggar idag!
Dessutom får man dem för 29 :-/st om man går med i DUKA Club (ord. pris Mugg 49:-/st, Skål 39 :-/st) . Gissa vem som redan blivit medlem ;)..

image383image384
Foto DUKA.se. DUKA Mood, Svart med svarta rosor. Mugg 49 :-, Skål 39 :-

image385image386
Foto DUKA.se. DUKA Mood, Svart med vita rosor. Mugg 49 :-, Skål 39 :-

Barnsjukhuset

Hade tid på Astrid Lindgrens igår för att kolla hans eventuella bråck. Det blev en längre historia än jag hade tänkt och efter 3 ½ timme på sjukhuset var vi rätt trötta.

De var inte riktigt säkra på vad det var, så vi fick ett akut ultraljud direkt, när vi ändå var där. Efter ganska många och långa väntetider här och där konstaterades det i alla fall, att han hade en ovanlig typ av bråck, som inte var något bråck egentligen. Testiklarna på bebisar åker visst ner genom en gång från "magen" och ner i pungen. Ibland sluts inte den här gången direkt och tarmar mm kan ramla ner i hålet. Men Caesar hade visst bara vätska samlat där, så de trodde att det skulle gå tillbaka av sig självt. Så ingen operation skulle visst behövas. Skönt det i alla fall!!

Det är en djungel att hitta på barnsjukhuset, men som tur var hade jag varit där innan så jag visste var vi skulle. Var där några gånger med en tjej jag var barnflicka åt när jag pluggade.

Men det är inte så inspirerande att vara på sjukhuset. Man ser många sjuka och skadade barn. En del glada och livssprudlande andra sorgsna och utnötta. :(


image380
Foto Vnikka. Caesar i väntrummet på urologimottagningen

image382
Foto Vnikka. Full fart i väntrummet på Barnröntgen

Sovdags, eller?

Någonting min lille virvelvind börjat med är att kasta ut saker från sägen. Löjligt, gör väl alla, tänker ni.. Men min lille kastar ut rubb och stubb. Ända som ligger kvar är resormadrassen och bäddmadrassen (den kan han inte kasta ut när han sitter på ;) )... När jag kom in och skulle kolla till honom hade han kastat ut täcke, filt, nallar, kudde och låg på lakanat som var i en stor hög under honom.

Envis som han är insisterar han på att ta digital-tvdosan. Idag lade jag den på soffan - utom räckvidd för klåfingriga bebisfingrar. Då försöker han ta sig upp i soffan, och lyckas! Min lille kille klättrade upp i soffan helt själv. Han klättrade även ner, under hård bevakning då! ;) När lärde han sig det, han kan ju inte ens gå ännu :O.

Vi håller även på att lära honom att äta själv. Än så länge är gafflar och skedar överskattade och idag slevade han in blodpudding med bara fingrarna. Kan dock ta skeden till munnen, men inte lasta på mat. Han har även en förkärlek till att kasta ner skeden på golvet efter han haft den i munnen. Ibland är det inte heller meningen, utan bara råkat kasta iväg skeden på ren reflex ;).



image379
Foto vnikka. Caesar sitter på sin nya matta i hans "lekhörna" i vardagsrummet.


Uppfräschning av mammasunk

Jag måste fräscha upp min sunkiga mamma-stil!!

Första steget jag funderar på är lugg! Har haft lugg några gånger innan (för att inte tala om hela min barndom typ).

image378
hm.se

Ja och hur blir det med modet då. De hetaste grejerna verkar vara glansigt, läder, äkta guldigt, trenchcoat-aktiga jackor, kort-kort, armbandsur, ormskinn (men det vet jag inte om jag hakar på). Har jag missat något?

Själv känner jag att jag främst vill ha smala ben och platt mage ;)


Snoriga och halsontiga hälsningar

Snart börjar skolan. Jag måste köpa böcker och nåt att skriva på! Måste skaffa mig nya kläder också. Hur ska det gå ihop då? Dator bör jag skaffa innan skolstarten.



Min bebis är gnällig idag. Sjuk! :( Den (sjukdomen) har kommit tillbaka och sparkat oss i arslet. Mamma, pappa och barn är nu alla sjuka IGEN (mer eller mindre). Karln är och jobbar. Men han kommer nog hem snart. Eller så härdar han ut och kommer hem som ett ynkligt litet barn och är SÅÅÅ sjuk. Han har en förmåga att tycka extra synd om sig själv ;).

Rutten

Istället för att duscha och göra mig fräsch och fin tills vi ska åka och handla, ska jag sitta och sega och slöa så jag får stressa i sista minuten. Som vanligt alltså..

Röjning som fan

Har hållt på med lite röjning här hemma. Har styrt upp en lekhörna åt Caesar här i vardagsrummet. Vi bor ju i en tvåa så man får göra det bästa av det. Har möblerat om och röjt upp all evinnerlig disk i köket. Jag skojar inte att det var mycket!!!! Efter sjukdom och helgjobb har det liksom samlats på allt eftersom... Vi är väldens segaste på att städa alltså. Det är synd för jag gillar när det är fint!

Måste ju även erkänna att jag suttit och spelat Harry Potter and the goblet of fire på Xboxet.... ;) (dock inte idag!). Har klarat precis allt och har bara Voldermort (sista bossen) kvar. Jag hatar verkligen att läsa ut böcker och spela slut på spel. Men det är även så att jag måste klara allt och läsa ut fort. Just nu vill jag ha ett Nintendo Wii och skaffa Zelda och Harry Potter and the order of the Fenix..



image376
nintendo.se

Måste nödvändigtvis haaaaa

Jag blir så hot av dessa onödiga och nödvändiga prylar..

* Mascara. Från Dior eller
Lancôme. Eller den vanliga från LÓreal går också bra! MUST HAVE!

image375

* En underbar doft jag sniffade på på Å häromdagen. Mexx´s rosa. Vill haaa...

image374




* En ny dator.. Men det kom ju inte som nån överraskning ;)
* Nintendo Wii
* Platt-tv..
* iPod/mp3 med inspelningsmöjlighet!
* Mobiltelefon med mer minne


Änd on änd on....

Sjuk och små steg

Har legat lite sjuk här i veckan. Caesar blev även han smittad och varit sjuk, men nu är vi på bättringsvägen, hoppas jag. ;)

Har inte hänt så mycket annars. Caesar har iofs tagit sina första små, vingliga steg. Bara två-tre men han går framåt i alla fall ;). Har jag sagt att han blivit mammig också. My god! Gulligt, men faktiskt lite jobbigt!

Snart är det slut på mammaledigheten. Känns konstigt faktikst....

Stranden

Drog som sagt en sväng till stranden igår. Lite bilder därifrån.


image372
Spanar lite...

image373

Skrynkliga fötter efter allt bad :)


Här ser ni vad vi fick i paketet förresten


Kinainspirerad kyckling

Utan nötter och med purjolök samt mindre vitlök blev det även en lämplig rätt till min lilla ettåring. Släng gärna i lite champinjoner så blir det extra god!!!

image370

Ingredienser (4 port)

500 g kycklingfilé
4 färska lökar eller 2 purjolökar
3 vitlöksklyftor
2 tsk potatismjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
1 dl osaltade cashewnötter
1 msk kinesisk soja
2 1/2 dl Kelda matlagningsgrädde

Skär köttet i små bitar. Skala och skiva löken och vitlöken. Blanda kycklingen med potatismjöl, salt och peppar. Rör om ordentligt. Bryn först köttet i smör i en stekpanna. Lägg över i en traktörpanna. Fräs löken och vitlöken lätt och rör ner i pannan. Tillsätt nötter, soja och grädde. Låt grytan koka ihop 2-3 min. Servera med kokt ris. Tips: I den kinainspirerade kycklingen blandas köttet med Potatismjöl före stekningen, vilket är mycket vanligt i kinesisk matlagning. Det gör att köttet blir extra saftigt.

Skinklasagne

En god och annorlunda lasagne som går fort att göra!

image368

250 g färska lasagneplattor
200 g rökt skinka
150 g färska champinjoner
2 viklöksklyftor
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl passerade tomater
1 dl riven ost till gratinering
Salt
Svartpeppar
Pizzakrydda
Olja till stekning

Gör så här
Skiva champinjonerna och fräs dem i oljan. Tillsätt passerade tomater. Salta och peppra. Pressa i vitlöksklyftorna i såsen. Strimla skinkan och tillsätt den och matlagningsgrädden i såsen. Koka upp. Ta undan ca 0,5 dl av såsen (utan skinka eller champinjoner) för att ha till översta lagret på lasagnen.

Smörja en ugnssäker form och lägg ett lager med lasagneplattor i botten. Håll på en del av såsen och strö över lite pizzakrydda. Varva lager för lager på detta sätt. Översta lagret skall vara såsen som togs undan, riven ost och pizzakrydda.

Gratinera i 200 grader i ca 20 min tills osten fått lite färg och lasagneplattorna är mjuka. Servera med en sallad, gärna med fetost i.


Seg och en aning lat tror jag allt!

Ööh, orkar inte ladda upp några bilder. Har tagit en del. Sitter bara här med det där halsontet. Hoppas att det inte sprider sig till övriga familjen.

Idag har vi varit på standen! Så fort vi kom i närheten av stranden började han le och skratta. Han skrattade och sprattlade sen ända tills han kom ner till vattnet (då inklusive utläggning av filt, ombyte osv). Knas han är. Badade inte så jättelänge. Träffade på en i mammagruppen också, trevligt!

Håller ju som sagt på att sega mig igenom Steig Larssons första (Män som hatar kvinnor). Låg på balkongen och läste lite tidigare idag då Caesar sov. Men jag blev tillsist så förbannad. Svettig röv och seg bok. Handlar mycket om journalistik och ekonomi vilket jag verkligen tycker är dötrist! Äh, okej inte dötrist.. Men segt, tråkigt. Ja ni vet! Storyn är intressant, men går segt att lära känna karaktärerna, vill att det ska hända nåt. Men jag kämpar på. Var nog mest den där svettiga röven och solen i ögonen som gjorde att jag tappade tålamodet och la ifrån mig boken lite hastigt. Man får passa på att njuta för sen läser man bara kurslitteratur!!!!!! Jag är inte den som ger upp så lätt!

image367


Paketet!

Normalt så brukar jag inte visa mig utanför hemmet före Cs första tupplur. Men idag trotsade jag den hemtama tillvaron och drog iväg till ICA. Självklart var det avin jag var intresserad av och en sån nyfiken människa som jag, kan helt enkelt inte vänta. Det visade sig vara en present till Caesar! Han fyllde ju ett år härom veckan. Vad paketet innehöll får ni nog se en bild på senare. ;) TACK Pullitsch!

image371
Foto vnikka. Skivan sitter redan i CD-spelaren ;)


Hade ju massa färsk pasta kvar från igår så jag gjorde en skinklasagne till lunch. Caesar sover dock ännu (kl är 12), så jag ska passa på att steka lite ute på balkongen. Kanske blir stranden sen. Det är ju varmt idag, i alla fall här i Stockholm hoo, hoooo!!!

Inte förrän nu såg jag att de
här bilderna hör ihop, snacka om skelögd!

Skor till Caesar

image366
Foto
garnethill. Caesar har fått svarta (ej med på bild)

Äntligen har Caesars skor kommit! En snäll brutta på bildagboken.se köpte dessa billigare och skickade till mig/oss.

Han har visst fått en avi i hans namn också. Ska gå och hämta ut det paktet sen, vad det nu kan vara?!

Skriver till diskmannens oväsen..

Ok, Puman! Vi hade det exceptionellt fint i vårat kök medan ni var här (svar på kommentar i förra inlägget, eller var det förr förra. Yäh, yäh). Det är jobbigt att diska efter en hel dag med 6 pers i hushållet, så man måste ju ta det så fort man kan... Hade ni stannat en vecka hade disken klättrat över diskbänken och ner på golvet! I can assure.
Fan, ända sedan jag började läsa den där jävla boken (vilken egentligen inte är någon jävla bok), har jag gått runt och tänkt på engelska. Men inte vilken skolengelska som helst, utan typ Billywigs, Horcruxes och annat nördigt Harry Potter-tjats-grejs..

Richard har just diskat den sista hälften av våran mastodont-disk! Jag tog första halvan efter Caesar lagt sig, men han ville nödvändigt "pusta lite" så han lovade att diska senare.

Nu står det en Kolapaj med röda vinbär i köket. Fan va huslig jag varit idag! Eloge!!!

Åter från Magins Värld

Äntligen utläst! Det är jobbigt, när jag väl fattat tycke för en bok, ska jag läsa det konstant tills den är slut. Går dock inte när man har en bebis att ta hand om! Men nu är den i alla fall slut. Lite trist att det var den sista boken bara. Hade gärna väntat på den 8:e boken ;). Ni som inte läst, vet inte vad ni missar.. :)

Vi tog oss faktiskt ut en sväng. Satt på en filt på gräsmattan och läste bok (Caesars böcker då), spelade lite passiv fotboll och slöade.

Tänkte nu kolla upp ett recept på lasagne, köpte hem lite färska pastaplattor. Ska även göra nåt med mina röda vinbär jag fick av en tant i helgen då jag jobbade. Funderar på kolapaj och/eller hallon och vinbärsglass! Synd bara att det är så stökigt i vårat kök så man blir helt avtrubbad. puuust och suck!

image364image365

Harry Potterbok och jobb

Halsont, ProViva Mango och rumstrerande bebis.. Det är min morgon det.

Har varit djupt uppsluppen i min bok några dagar nu. Har snart läst klart den ;). Har även jobbat i helgen.
Inga planer för dagen.. Verkar som om det är fint väder, ska försöka ta oss ut och göra nåt kuligt.

ful-smajlet ;)

image362
Normalt smajl

image363
Fisrumpe-smajl hehe

Korvpanna i italiensk sås

Även rätt populär som ettårsmat!!

image361

Ingredienser (4 port)
400 g falukorv, 18%
200 g pasta, t ex penne
1 stor paprika
1 rödlök
1 msk smör-&rapsolja
2 1/2 dl Kelda italiensk tomatsås
1/2 dl hackad basilika


Harry Potter - and the deathly hallows

Har äntligen hämtat ut min Potterbok. Håller ju på att läsa en av Steig Larsson, men jag kunde inte hålla mig igår, så jag har redan börjat ;). Ska försöka att inte läsa ut den så snabbt. Tar ju slut så fort då ;)...


image360
Foto vnikka.

GoBoken 14 mån

Roliga pop-up böcker :)
image359

Pussla och vinn 2 milj dollar

Såg ni annonsen Aftonbladet om ett spel som man kan vinna pengar på om man klarar det. Det är ett sorts pussel på 256 bitar med symboler och färger som ska matchas ihop till en kvadrat. Den som klarar det först vinner otroliga 2 miljoner dollar.

Självklart har min karl köpt detta pusslet som heter
Eternity II. Så nu får vi hoppas att en logisk mattehjärna som är med i Mensa kan casha in 2 miljoner dollar....!

image357
www.spel-landet.se