Shopping utan snor

Ja, Lillsnoret fick stanna hemma. Han var iiinte i form för en runda i Täby C.
Äntligen har jag köpt ett par skor. Jag är lite kräsen när det gäller skor till Caesar, för de ska vara lätta att ta på, mjuka att röra sig i, vattentäta och varma såklart. Lyckades hitta några som hette Super Fit. Skitdyra var dom för att vara barnskor, men nu har han i alla fall bra skor som det får plats sockor i om det blir riiiktigt kallt.

Kom även hem med en pulka, lim, tre tröjor och ett par leggings till mig. Å just det, en bok också.
Vi hade bara en liten pulka från förra året. Det blev liite tajt för honom i den så nu har han en fin större blå pulka. Skulle köpt en svart om den inte var så dammig och äcklig på affären?!
Lim skaffade jag för framtida pyssel, men köpte även en som limmade gummi. Mina stövlar håller nämligen på att gå sönder i kanterna. :P Har inte råd att köpa nya!!
Kläder behöver väl alla! Har inte handlat på ett tag nu och använder man samma hela dagarna blir dom ju as-slitna. Hittade lite fint på kappahl. Tänk jag som inte ens gick in i den affären för några år sedan!!!
Åh köpte boken Twilight av Stephenie Meyer (Om jag kunde drömma på svenska). Ja som ni ser är det boken som filmen Twilight är baserad på. Den där nya vampyrfilmen ni vet. Har man gjort en film av en bok är det oftast bra. Så resonerar jag. ;)

Shopping med snoris

Just nu sitter det en liten spekulant och smyger fram händerna till tangentbordet när jag skriver. Man får sällan sitta ifred när man är vid datorn!!!
Vi gick ut en pulkasväng igår i alla fall. Det är riktigt mysigt ute nu. Ja sålänge man inte ska ta bilen nånstans, för då får man börja med att borsta bort ett ton snö och skrapa rutorna. Lagom kul.

Nä nu ska vi snart äta lite frukost och sen sticker vi iväg och shoppar skor och julstjärnor till fönstren.

Vad har ni i fönstrena till jul?

Caesar komposerar

 (klicka på bilden)

Caesar brukar ibland få sitta vid min dator och skrva lite i word när han har tråkigt.
Det syns kanske inte så bra, men han har skrivit mamma, pappa, caesar, alfabetet (A-Ö) och massa annat.

Som sagt, bokstavsfreak!!!

Snöigt ute också!

Det är riktigt med snö ute nu, alltså det täcker backen och töar inte bort så fort det landar! ;)
Caesar är ju då tyvärr sjuk, har dragit på sig en förkylning och var supergnällig inatt. Så här kan vi inte gå ut och leka i snön inte. Synd :(.

I helgen händer inte så mycket. Vi måste försöka få tag på några riktiga vinterskor till Caesar.

Autismcentrum

Nää, nu är det väl ändå dags att göra om den här designen.

Å vad händer här hemma då?
Äh inget speciellt.
Jo förresten, var till autismcentret igår och de verkar vara väldigt bra.
Fick lite information.. Eller rätt mycket..
De ska träffa Caesar i december och i januari ska vi gå en föräldrautbildning. Där ska vi få träffa andra familjer och lära oss mer om autism och sånt. Efter det kommer vi att lägga upp ett program för Caesar.

Lite krångligt

Har just åkt en tripp som tog 1 h 30 min. Normalt skulle den ta 30 min. Fint att bo i stockholm med bilköer.
Funderade på ifall jag skulle bli ihjälgasad av alla avgaser i bilen, men det gick bra. Vi fick också fina p-böter på 425 spänn.

Men allt känns bra när man inte har huvudvärk!! :)

Inskrivning

Jag skrev in mig hos barnmorskan igår ju. Det har jag nästan glömt bland alla planer här.
Var lite orolig att jag skulle ha högt blodtryck eller blodsocker eftersom jag varit så trött, men det hade jag som tur inte. Värdena var bra och nästan samma som förra gången jag var gravid. Blodtryck på 120/75 Järnvärde (Hb) runt 13,5 tror jag och blodsocker runt 4-5 kommer inte riktgt ihåg.

Min barnmorska är så bra och de har olika kostrådgivningsprogram för gravida. Jag gick med i det och vi kommer då få vattengymnastik och träffar med dietist och extra läkar- och barnmorskebesök. Låter väl bra?

teledejt

Har idag hunnit med en telefondejt med våran handläggare på försäkringskassan. Vi pratade igenom våran ansökan till vårdbidrag. Ska bara skicka in läkarutlåtandet, sen är det i full gång.

Jag i mina yngre hästtokiga dagar

Haha kolla in detta! Här sitter jag på en häst!

Svensk i film

Visste ni att Johan Widerberg (från Ebba och Didrik och Lust och fägring stor) är med i Oceans Twelve. Såg honom just springa upp och viska nåt i Catherine Zeta Jones öra på nån kongress. 3 min tog det typ. ;)
Var tvungen att kolla castingen, och det stämde fan!!


Johan Widerberg

Födelsedagsbarn

Tjohoo idag fyller jag 28 år!

Grattis till mig!!!! :)

Uppdaterat:

Tack så mycket allihopa!
Jag har firat dagen med huvudvärk! :)
Kul att ni alla läser här även fast det går lite på sparlåga. Eller reservtanken kan man ju säga.


Smack smack

<

När Cae1sar ser det här tecknet smackar han med läpparna? Kanske ser ut att låta så?
Som ni ser är han med och tryck1er på tangen1ter när jag skri1v1er1111.1

Kan bli lite jobbigt att surfa då. ;)1


Vig??

Jävlar vilka stretchiga leder jag fått! Nu snackar jag inte vig, utan foglossning. Städade lite på eftermiddagen och det gillade inte visst mina fogar? Ingen här hemma som gillar städning, inte ens fogarna. :P

Vi har gjort äppelpaj här hemma, men det är ingen som orkar äta. Då måste vi vara mätta på riktigt! hehe

Saker att göra....

Det ordnade sig med saker att göra.. Började må illa som fan och fick magknip så jag låg i sängen och ojade mig/sov större delen av kvällen. ;)
Det gick över som tur var. Nu är Kroven nattad och klar. :)


Min lilla älskling med sin favoritfilt.

Stimulerande miljö

Karlns mobil ringde just. Han ligger och sover.. Undra vem det var? Kanske nån som vill hitta på nåt idag?
Då måste vi städa, men det kan det vara värt.. ;)

Igår snackade jag för första gången med grannen mittemot. Alltså lite längre, var in till dem och tittade på deras renovering. Tre skitsöta dogs har dom också. Det är dom som brukar hälsa på brevbäraren när han kommer ;).

Trevligt

Vad gör man en eftermiddag som denna?

Det regnar
Är grått och mörkt ute
Man ska roa en liten tvååring

Snart vaknar han och jag har inte tagit nån tupplur ännu...

Paprika

Längtade såå efter mackor med paprika igår. Så nu har jag smörjt kråset med ost och paprika på morotslimpa.
Jag och Korven då. Köpte brämhults Apelsin-jordgubb också men den var ingen hit faktiskt.
Karln ligger och sover, alla tre ska till lekoteket och leka lite idag.


Planering av förskola

Japp idag var vi ju iväg och träffade 4 damer på BUP. Barnpsykologen, specialpedagogen från lekoteket, logopeden och en specialpedagog som har hand om resurs och placering i specialförskolor.

Det var ett mycket givande samtal, vi pratade lite om vilka alternativ när det gäller förskola som fanns för Caesar. De tyckte verkligen att han skulle få ha tillgång till en specialpedagog som är lyhörd för hans behov. Alltså jag blir helt till mig brallan över hur motiverade de är för att han ska få ha det så bra som möjligt. Täby kommun är verkligen bäst på detta, sån jävla tur att vi bor här. För jag har verkligen hört annat om andra kommuner!!

Så här är Caesar på dagis:
Han är väldig snäll och tyst att ha att göra med. Han är inte mesig utan kan säga ifrån om något annat barn är jobbigt. Han leker oftast själv och ofta med samma leksaker. Han tar inte så mycket kontakt med andra barn och vuxna, klarar sig bra själv. Hittar saker att leka med eller att göra. Han lyssnar inte alltid på vad andra säger utan gör gärna lite som han vill. Lite som att prata med en vägg brukar jag säga ;). Han får sällan/aldrig utbrott och är aldrig jobbig. Han har aldrig slagits eller bitits. Han är lätt att hämta och lämna (i början var det givetvis lite svårare, men nu vet han vad som gäller).

Han låter väl inte alls jobbig, varför ska han hjälp?
Det är detta som gör det svårt för honom att utvecklas. För han kan inte ta kliven framåt själv. Han fastnar i samma mönster. Blir han uttråkad kan han sitta och öppna och stänga en dörr, eller trycka frenetiskt på nån knapp. Eftersom han inte tar kontakt av sig själv, måste han få hjälp med att bli uppmärksammad. Han behöver hjälp med talet.
Hans förskola är bra, men i en månads tid kan fröknarna ställa samma fråga utan att istället försöka lära honom en ny. De ser inte alltid när han börjar bli uttråkad och hamnar i repetetiva beteenden. De vet inte hur de ska göra för att få honom intresserad och prata mer eller hur man jobbar för att han ska bli mer social. De ser honom som en snäll och söt kille som har sina egna idéer. Han sköter sig själv och fastnar han i sina grejer så kräver han ingen uppmärksamhet alls. Ja ni hör ju. Fastnar man i beteenden har man inte en chans att kunna utvecklas.

Ja, det är inte lätt det här.

Bilen tillbaka och tyst

Det uppstod ett något pinsamt ögonblick på verkstan idag.
Verkstadskillen frågade vem som hade bytt däcken på bilen.... Det var tydligen så att mönsterriktningen satt åt fel håll på alla däck.

Hrrm, ojdå..
Det hade de dock åtgärdat snällt nog.

Men nyheterna tar inte slut där.
De hade också upptäckt ett fel som bilprovningen hade missat. För på verkstan kan de "släcka tvåorna" som det heter. Man slipper då åka in och besiktiga den igen efter servicen (ett steg mindre). Så egentligen skulle vi behövt fixa en grej till som kostar ca 5000 spänn. Trevligt. Men de såg förbi det.. De kunde visst inte anmärka så saker om inte bilprovningen har gjort det, men rekomenderade starkt att det blev åtgärdat. SUCK

Det kunde ha varit värre. Ironisk tror ni nu... Men Karln lyckades pruta ner det typ 2500 spänn + att de bjöd på en del till avgasarröret som de inte trodde skulle behöva bytas (därav inte med i den utlovade kalkylen).

Spasmer

Det kändes precis som om mitt lilla husdjur fick spasmer och plaskade runt som fan därinne.
Man kan inte kalla det sparkar, men lite som en sprattlande fisk.

Fan va konstigt det är att vara gravid?!

Inte helt rutten ändå ;)

Som tur var tog jag mig i kragen och intalade mig själv att jag är social, läcker, inte alls är trött och har ett väldigt stimulerande liv (haha eller hur). Det funkade faktiskt rätt bra så jag stack iväg på middagen. Sen brukar de göra såå god mat också (och är jättetrevliga) så det gick bra.
Vi fick en jääättegod lax- och potatissoppa med hembakat bröd och hemmagjord aioli med persilja i. Verkligen jättegott!!!! Till och med Caesar tyckte om allt. Åh det var sååå gott!!
Han fick sen ett jättestort golvpapper och lite tuschpennor och roade sig med att rita rita och rita. Idag har han gått till dagis med målad vänsterhand och högerfot. Haha så sött. Glömde förvarna hans dagisfröknar ;).
Jag lämnar ju honom ute på morgonen och idag skulle de på mulleutflykt som vanligt. Han fick med sig varm nyponsoppa och ett halvt äpple, för de ska tillbaka till dagis och äta lunch vi halv 12.

Vad gör ni?

Vad har ni gjort idag?

Själv har jag och Caesar inte gjort så mycket. Skulle vila lite förut med blev väckt av brevbäraren. Ofta man hinner springa och öppna dörren när man bara har en tröja på sig och är nyvaken. Så paketet får åka till ICA och avin får hitta hit igen. Hörde att det var brevbäraren för hundarna mittemot skäller alltid då. En annan ledtråd kan ju ha varit att posten kom då också. ;) Han brukar nämligen ringa på när han har ett paket, och eftersom vi får paket ung en gång i månaden så har det blivit en vana. (var förmodligen paket från GóBoken)

I alla fall, tänkte göra mig lite fräsch om jag får för mig att gå på middagen ikväll. Så jag badade lite. Då passade Cs förskola på att ringa och höra hur allt var. Då jag har ringt denna vecka på morgonen har jag alltid fått tala in på telefonsvararen, och eftersom han var sjuk förra veckan ringde de och hörde hur allt var. Lite gulligt av dem tycker jag. Jag sa som det var att bilen var på en minisemester (service) och att jag den trötta havande kvinnan var hemma med det alldeles för livliga barnet Caesar (som nu har en tupplur).

Jo förresten, fick brev från försäkringskassan om att vårdbidraget vi ansökt om skulle ha en handläggningstid på ca 4 månader. Det låter som lång tid, men jag läste andra som hade haft handläggningstider på 1 år så jag är rätt nöjd ändå. De skulle ringa nästa vecka för ett personligt samtal.
Fick också brev från autismcentrum. BUP skickade ju en remiss dit på våran begäran och vi ska på första samtalet nästa vecka (också). Som tur var, var det en annan dag. ;) Så nu är det mycket att stå i. Skönt faktiskt!

Dagens planer

Karln slutar tidigare och ska hämta bilen efter jobbet. Jag borde gå och handla lite mjölk om jag har några slantar kvar på kontot..
Idag ska vi till svärfar på middag. Som vanligt vill jag inte visa mig ute bland folk när jag är så trött, men måste väl antar jag. Eller tror ni jag kan skicka iväg karln och Caesar och stanna hemma. Jag vågar inte ens föreslå det ;).

Nu tar batteriet i datorn snart slut också.
Caesar sitter och spelar på sin dator nu. Den som är grönmålad och inte längre går att ställa om från danska till svenska.

Dyyyrt

Bilen är inne på lagning nu så raggarbilen är snart ett minne blott.
Den har varit inne sen i måndags och blir klar i eftermiddag. Det var visst hål i katalysatorn så det var ju inte så konstigt att den lät "lite". ;). Vi skulle verkligen behöva en ny bil, för den där kostar bara massa pengar.
Eftersom vi kör C till dagis så har han fått vara hemma mån-ons. Ganska synd eftersom han varit helt frisk och jag varit helt död + ont i huvudet igår. Hade kunnat tagit bussen men då måste jag byta buss en gång. Att åka buss med barnvagn i morgonrusning är ingen hit heller. Kanske är något lugnare här ute hos oss dock.

Framsteg

Caesar gör mer framsteg än denna bloggen, det är en sak som är säker. ;)
Nu när jag är inne i denna graviditetssvacka händer det inte mycket (är just nu i v 11 tror jag). Det är sååå trist att känna sig orkeslös och trött och illamående dagarna i ända. Bara längtar tills det ska gå över! För det gör ju det! Jag lever som i en bubbla. Och bubblan är denna unkna lägenhet och Coop.

Eftersom bloggen har kommit att handla mest om Cs framsteg, kan jag ju nu fylla på den listan. Sina barns framsteg är ju guld värda och så känner nog alla föräldrar om sina barn. Att Caesar är lite sen i vissa saker gör det ännu mer värt när han väl kommit på hur man gör/säger.
Om man frågar: "Vad heter du?" Så svarar han Caesar (eller heehaa som han kallar sig själv) och pekar med handflatan på sitt bröst. Frågar man: "vad heter jag?" så säger han det namnet på personen som frågat (om han kan säga det på nåt sätt) osv.

Han har hittills inte sagt Mamma (förutom när han var lite yngre), utan uhm-uuum liksom i halsen. Men idag sa han mamamama rent ut, dock så tar det nog lite tid att vänja bort det andra så det är inget han använder ännu.
Han kan även hjälpa till att duka, om han är på humör!! Oj han har lärt sig ganska mycket under den här veckan som han varit sjuk och hemma från dagis. Det visar ju ganska tydligt att han måste få ha en resursperson på sitt dagis. SÅ HAN OCKSÅ KAN UTVECKLAS!! Vi ska på möte i veckan, så vi får se vad som sägs!


Tjuvstartat ;)


(Pepparkakor)

Fint som fan

Åh ni bara måste gå in och läsa här.
Jag blir så glaaaad!!!

Tålamod

Våran son har en ängels tålamod ibland, jag blir grymt imponerad! Nu har han suttit och pusslat det här i snart 30 min (blandat med lite tv-tittande). Nu är han precis färdig. Mitt lilla söt-rufsiga huvud

När han är färdig, applåderar han åt sig själv ;)

Rapport från sjukstugan

Nu sitter vi här och "surfar" på varsinn bärbar. Jag och Sjuklingen alltså. Jag med min vanliga och Caesar med sin special edition med egenhändigt grönmålade knappar :P. Hittade tyvärr inte min kamerasladd så jag kunde inte överföra bilderna.
Vi har varit lite sjuka igen. Dom här sjukdomarna som går nu är hemska. Huvudvärk i minst två dagar, ont i halsen och lite hosta. Caesar har haft mycket hosta och stooor snorproduktion. Han är dock duktig och kommer oftast om jag säger att han behöver snytas!! Behöver inte jagas med andra ord ;).

(fick lite deja vu nu, som om jag skrivit detta redan? Har jag det? Skriver det i alla fall.) På nätterna har han även börjat dra på sig täcket istället för att sparka av sig det! Det är en nyhet. Han har nämligen ända sedan han var liten, sparkat av sig täcket och nästan blivit arg när man lagt på det.

Vintertider?

Yes, Caesar kunde ha sin overall som han hade förra vintern. Den passar precis nu. Skönt, då slipper man fundera på det. Däremot tänkte jag skaffa ett fleecefodrat regnställ från Abeko (hey, här räknar man med slask). Måste också skaffa några vinterskor till honom. Vad har ni planerat i klädväg inför vintern??


Förra året


Äntligen har vi vinterdäcken på också!!