Planering av förskola

Japp idag var vi ju iväg och träffade 4 damer på BUP. Barnpsykologen, specialpedagogen från lekoteket, logopeden och en specialpedagog som har hand om resurs och placering i specialförskolor.

Det var ett mycket givande samtal, vi pratade lite om vilka alternativ när det gäller förskola som fanns för Caesar. De tyckte verkligen att han skulle få ha tillgång till en specialpedagog som är lyhörd för hans behov. Alltså jag blir helt till mig brallan över hur motiverade de är för att han ska få ha det så bra som möjligt. Täby kommun är verkligen bäst på detta, sån jävla tur att vi bor här. För jag har verkligen hört annat om andra kommuner!!

Så här är Caesar på dagis:
Han är väldig snäll och tyst att ha att göra med. Han är inte mesig utan kan säga ifrån om något annat barn är jobbigt. Han leker oftast själv och ofta med samma leksaker. Han tar inte så mycket kontakt med andra barn och vuxna, klarar sig bra själv. Hittar saker att leka med eller att göra. Han lyssnar inte alltid på vad andra säger utan gör gärna lite som han vill. Lite som att prata med en vägg brukar jag säga ;). Han får sällan/aldrig utbrott och är aldrig jobbig. Han har aldrig slagits eller bitits. Han är lätt att hämta och lämna (i början var det givetvis lite svårare, men nu vet han vad som gäller).

Han låter väl inte alls jobbig, varför ska han hjälp?
Det är detta som gör det svårt för honom att utvecklas. För han kan inte ta kliven framåt själv. Han fastnar i samma mönster. Blir han uttråkad kan han sitta och öppna och stänga en dörr, eller trycka frenetiskt på nån knapp. Eftersom han inte tar kontakt av sig själv, måste han få hjälp med att bli uppmärksammad. Han behöver hjälp med talet.
Hans förskola är bra, men i en månads tid kan fröknarna ställa samma fråga utan att istället försöka lära honom en ny. De ser inte alltid när han börjar bli uttråkad och hamnar i repetetiva beteenden. De vet inte hur de ska göra för att få honom intresserad och prata mer eller hur man jobbar för att han ska bli mer social. De ser honom som en snäll och söt kille som har sina egna idéer. Han sköter sig själv och fastnar han i sina grejer så kräver han ingen uppmärksamhet alls. Ja ni hör ju. Fastnar man i beteenden har man inte en chans att kunna utvecklas.

Ja, det är inte lätt det här.

Kommentarer
Postat av: Susan

Vi köpte det chippat med 6 orginalspel till, typ 60 brända spel, 3 kontroller, 2 nunchucks(?) och annat till.

Postat av: linneasundberg

titta gärna in på mina bilder -> http://musikungee.blogg.se/category/foton.html :)

2008-11-13 @ 22:40:08
URL: http://musikungee.blogg.se/
Postat av: Linda

Men C kan inte få ha, vad heter det...? Han kan inte gå kvar på sitt dagis med resurshjälp? Som du nämnde förut?

2008-11-13 @ 22:58:44
URL: http://www.asiatica81.net/wp_asiatica
Postat av: Musseblomman

jaa.. ni har verkligen tur att de är så ivriga att hjälpa. Vad glad jag blir..Det låter jättebra!Om tomtarna: ge den ni fick först om du vill så får du en ny och kan bestämma fritt hur den ska se ut.

Hög tid att nanna..

kram o natti natti..

2008-11-13 @ 23:44:51
URL: http://musseblomman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback