Besöket

Hade tagit ledigt igår för att åka med Caesar till logopeden, som sagt! Som vanligt var vi lite sena och rullade snabbt in på närsjukhuset här i Täby. Men som tur var, var även hon lite sen, så Caesar fick leka lite i väntrummet så länge.
När vi fick komma in, hade hon lagt ut en rad små prylar på bordet. Caesar skulle då peka, eller ta tag i nån sak när hon frågade. Eller lägga ner just den saken i en påse eller ge henne den. Det var språktestet. Sen fick han samma lilla väska med kort i att titta på, som förra gången. Men han var inte speciellt intresserad av vad det var på korten, utan mest på att stoppa i och ur dem ur väskan.
Restrerande tid pratade vi mest medan Caesar noggrannt och grundligt undersökte rummet (suck)!
Jag fick lite tips och idéer om hur vi ska få honom intresserad av att börja visa vad han vill. För han behöver lite extra stöd och hon rekommenderade att vi skulle höra med dagiset om att sätta in resurstimmar till Caesar. Som hon sa, han är säkert jättesnäll och lätt att ha på dagis, men han måste ju utvecklas på sitt sätt också. Dagis kan tydligen ansöka om extra resurs och hon skulle intyga det om våran förskola vill göra det (vilket jag tror och hoppas). Han kommer även få träffa en barnpsykolog från BUP och hon skulle skicka remiss dit. Men vi skulle inte få komma dit förrän tre veckor förmodligen.

Det känns som om det blev ett jävla pådrag nu. Jag tror själv att han kommer att komma igång snart, men att han kanske inte har likadana intressen som andra barn. Han är lite mer teoretisk lagt än de flesta andra barnen i hans ålder. Vad det beror på, återstår att se...

Kommentarer
Postat av: Susan

Åh...jag tror också att han kommer igng snart.

Postat av: Magdalena

Vad bra att han kommer få extra stöd! Håller med dig, vad spelar det för roll varför man är på ett visst sätt? Bara man utvecklas och mår bra så...

2008-05-11 @ 21:17:10
URL: http://www.magdis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback