När får man sova?

Två-tre nätter i rad nu har C vaknat extremt många gånger. En gång i timmen skulle jag tro! Han är ju dock ganska lätt att få att somna om, men det är sååå jobbigt att behöva kliva upp varje gång. Kolla/lägga på täcket, ge lite vatten. Kan ju meddela att man inte är världens gladaste mamma då. Men på morgonen är han så glad och kvittrar så då har man glömt allt!

Han har ju ätit ganska bra i alla fall. Ja förutom vid lunchen igår. Då såg munnen mest ut som ett arselhål, och tänk dig att stoppa in skeden där! Då var det verkligen tålamod som gällde. Vid middagen sen gick det lite bättre (mellanmålet behöver man inte ens nämna, där får han ju oftast yoghurt och det går ALLTID ner), förutom några incidenter. Jag hade gjort iordning en burk mat (HIPPs pasta med tomat och zuccini om jag inte minns fel), sån där som ger extra resistenta fläckar om man spiller en endaste liten droppe.... Hade visst stallt tallriken liiite för nära min klåfingriga bebis, för vips så låg den i knät på en något förvånad bebis. Han som tur var redan tagit på haklappen, men hör och häpna. Han fick inte en droppe på kläderna. Han hade iofs bara en tröja på sig som tur var. Tallriken hade fastnat mellan honom och stolen, men matsidan utåt så det hade "bara" runnit ut över benen och lite ner på golvet. Ung. mer än hälften gick faktiskt att rädda...

41443-161
Foto: vnikka - Hjälper mamma att bära ;)

Ligger just nu och sover PÅ MAGE. Det var riktigt längesen han sov på mage. Han är ju kal i bakhuvudet eftersom han alltid sover på rygg, men tänkte prova idag. Han brukar bara bli busig/irriterad då han ligger på mage i sängen. Tänkte jag skulle prova idag för han somar rätt bra på förmiddagen, så det blev väldigt få klagomål. Somnade nästan med näsan rätt ner i kudden.

21 mars 2007
Foto: vnikka - Sover på mage!!!

Kommentarer
Postat av: Linda

Snacka om att ditt tålamod har fått testasts (?). Ibland blir man helt knäckt, men som du säger, så glömmer man när man får se sin glada bebis.

Det känns som om E tar efter C i allt, för i natt har hon varit hopplös. Har oxo fått springa fram å tillbaka, men i natt ville hon inte somna om.

Intressant experiment med sova-på-magen. Men det verkar ju ha gått bra =))
Det har inte jag ens tänkt på.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback