Kyckling Italiano
Hemligheten med såsen är balsamvinägern. Med reducerad kryddning tyckte även min lilla ettåring att det var smaskens!

4 kycklingfilléer
2 tsk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 msk vetemjöl
2.5 dl Kelda lagalätt
1 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
2 vitlöksklyftor
3 tomater
2 msk basilikablad
Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Vispa ut mjölet i lite vatten. Vispa i gräddmjölk, balsamvinäger och kycklingfond. Häll i pannan. Låt sjuda ca 10 min. Skala och skiva vitlöken, skär tomaterna i bitar. Fräs i smör i en stekpanna och lägg över till kycklingen. Strö över basilikan och servera med potatisklyftor, ris eller pasta.

4 kycklingfilléer
2 tsk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 msk vetemjöl
2.5 dl Kelda lagalätt
1 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
2 vitlöksklyftor
3 tomater
2 msk basilikablad
Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Vispa ut mjölet i lite vatten. Vispa i gräddmjölk, balsamvinäger och kycklingfond. Häll i pannan. Låt sjuda ca 10 min. Skala och skiva vitlöken, skär tomaterna i bitar. Fräs i smör i en stekpanna och lägg över till kycklingen. Strö över basilikan och servera med potatisklyftor, ris eller pasta.
Kommentarer
Postat av: Ramona
Ser verkligen smarrigt ut! Måste nog testa nån gång!
Trackback