Skinklasagne

En god och annorlunda lasagne som går fort att göra!

image368

250 g färska lasagneplattor
200 g rökt skinka
150 g färska champinjoner
2 viklöksklyftor
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl passerade tomater
1 dl riven ost till gratinering
Salt
Svartpeppar
Pizzakrydda
Olja till stekning

Gör så här
Skiva champinjonerna och fräs dem i oljan. Tillsätt passerade tomater. Salta och peppra. Pressa i vitlöksklyftorna i såsen. Strimla skinkan och tillsätt den och matlagningsgrädden i såsen. Koka upp. Ta undan ca 0,5 dl av såsen (utan skinka eller champinjoner) för att ha till översta lagret på lasagnen.

Smörja en ugnssäker form och lägg ett lager med lasagneplattor i botten. Håll på en del av såsen och strö över lite pizzakrydda. Varva lager för lager på detta sätt. Översta lagret skall vara såsen som togs undan, riven ost och pizzakrydda.

Gratinera i 200 grader i ca 20 min tills osten fått lite färg och lasagneplattorna är mjuka. Servera med en sallad, gärna med fetost i.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback