Kinainspirerad kyckling

Utan nötter och med purjolök samt mindre vitlök blev det även en lämplig rätt till min lilla ettåring. Släng gärna i lite champinjoner så blir det extra god!!!

image370

Ingredienser (4 port)

500 g kycklingfilé
4 färska lökar eller 2 purjolökar
3 vitlöksklyftor
2 tsk potatismjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
1 dl osaltade cashewnötter
1 msk kinesisk soja
2 1/2 dl Kelda matlagningsgrädde

Skär köttet i små bitar. Skala och skiva löken och vitlöken. Blanda kycklingen med potatismjöl, salt och peppar. Rör om ordentligt. Bryn först köttet i smör i en stekpanna. Lägg över i en traktörpanna. Fräs löken och vitlöken lätt och rör ner i pannan. Tillsätt nötter, soja och grädde. Låt grytan koka ihop 2-3 min. Servera med kokt ris. Tips: I den kinainspirerade kycklingen blandas köttet med Potatismjöl före stekningen, vilket är mycket vanligt i kinesisk matlagning. Det gör att köttet blir extra saftigt.

Kommentarer
Postat av: Anna & Emilia

Åhh gott, måste testa!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback