Panna cotta med smak av vit choklad och hallon

Foto: vnikka
ca 4 portioner
Ingredienser:
1 dl Gelésocker Multi (info)
3-4 dl Vispgrädde
½ tsk vaniljsocker/vanillinsocker
100 g Vit choklad
ca 2 dl hallon eller andra bär (frysta eller färska)
Smält chokladen i en tjockbottnad kastrull (akta så den inte bränner fast). Häll grädden direkt i kastrullen och rör ihop den med den smälta chokladen. Häll sedan på gelésockret och rör om. Koka upp och låt koka ½ min.
Häll direkt upp i portionsskålar och lägg sedan i hälften av bären. Det går bra med frysta bär. Ställ svalt och låt stelna. Värm upp resten av hallonen och lägg ovanpå precis innan servering.
TIPS: Man kan även göra panna cotta med äpple och kanel.
Använd då 1 tsk vaniljsocker till panna cottan.
Skala och gör tunna skivor av ett äpple. Häll flytande margarin på i en långpanna (ugnsplåt) och lägg i de skivade äppelbitarna. Strö över lite socker och kanel och sätt in i ugnen på 175 grader i ca 5 min, eller tills äppelbitarna mjuknat och fått fin yta. Lägg sedan de varma äppelbitarna ovanpå den kylda och stelnade panna cottan.
Kommentarer
Trackback