Köffärspaj med fetaost, basilika och rödlök

Köttfärspaj
Köffärspaj med fetaost, basilika och rödlök

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
2-3 msk vatten

Fyllning

Köttfärsås - rester från gårdagen
1 grovhackad rödlök
150 g tärnad fetaost
15-20 blad färsk basilika

Äggstanning & granering

2 ägg
2 dl mjölk
kryddor
1-2 tomater
ost

Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta till en smidig deg. Låt degen vila i kylen i ca 1 timme.
Sätt ugnen på 200 oC.
Mjöla en bänk och kavla/platta ut degen. Lägg sen degen i en normalstor pajform och låt den täcka upp över kanterna. Nagga degen med en gaffel och låt svalna i kyl ca 10 min och grädda sen 10-15 min i ugnen.

Hacka rödlöken och blanda med den tärnade fetaosten och basilikabladen. Stek köttfärs eller ta färdig köttfärsås och blanda det i röran. Häll det i pajformen.

Vispa ägg och mjölk så det blandar sig och häll över pajen. Krydda denna blandning om du inte använder köttfärsås, du kan även ha i lite tacosås eller krossade tomater. Granera med en skivad tomat och ev. lite ost.
Grädda i 30-35 min, tills äggstanningen stelnat


Kommentarer
Postat av: Linda

Mmmm.... give it to me, baby ;-)
Vilken skillnad på läckerhet bara av att lägga på tomater.

Postat av: Anonym

Visst eee de gottigt med köttfärspaj. den ser så läcker ut också..

2007-02-08 @ 21:59:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback