FISK 8 - 12 månader

Torsk med äggsås och sommargrönsaker

Foto: vnikka

1 block fryst Torsk
4-5 potatisar
Sommargrönsaker (ärtor, morötter, blomkål mm)
Äggsås:
2 msk smör
2 msk mjök
4 dl grönsaksspad eller vatten + buljong
2-3 msk grädde
1 kokt ägg
persilja

Tina fiskblocket snabbt under kallt rinnande vatten och sjud den 8-10 min. Koka potatisen i bitar så går det snabbare!
Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan mjölet. Om vätskan är kall kan man tillsätta vätska och grädde på en gång (har man ljummen kan man hälla i lite i taget). Låt sjuda 3-4 min och häll sedan i tärnat ägg och hackad persilja.
Mixa alltsammans till lämplig konsistens.
(vnikka)

Pasta med Tonfisksås, från 8 månader

Enligt tips från Rebecca:

2 burkar tonfisk
1 kartong passerade tomater
3 rivna morötter
1 liten gul lök, hackad
1 burk creme fraiche 34%
1 tsk dragon
peppar

300 g pasta


Koka ihop lök, tomater, morötter och kryddor. Rör ner creme fraiche och tonfisk. Mixa ihop med pasta kokt i osaltat vatten.
Superenkelt!
(http://www.magdis.se/?p=238)


GRYTOR

Laxgryta med potatis, ärtor och morötter (fr. 8 mån)

  
Foto: vnikka

ca 5 portioner
1 laxfilé
3-4 potatisar
1-2 morötter
1/4 purjolök
ca 1 dl ärtor
1 msk pressad citron
1 dl vispgrädde
peppar
persilja
dill


Skär grönsakerna i bitar. Koka först potatisen i lite vatten i en stor gryta. Släng efterhand ner morötter, purjo, ärtor och lax. Peppra något. Häll över grädden och koka tills alla grönsaker är mjuka och laxen är genomkokt. Strö över persilja och dill. Mixa till lagom konsistens.
(http://www.magdis.se/?p=220)


I UGNEN

Fiskfärs i ugn (10 Portioner)

400 g Fiskblock 
2 msk Potatismjöl 
3 st Ägg 
2 dl Kaffegrädde


Mixa sönder fisken i matberedare. Blanda i potatismjöl, ägg och grädde och kör till en slät smet. Häll smeten i en smord avlång sockerkaksform. Grädda ca 1 timme i 200 grader. Skär fiskfärslimpan i 10 lika stora skivor. Styckfrys skivorna på en plåt, och lägg sedan över dem i en fryspåse.
Servera med kokt potatis eller ris samt grönsaker.
Variera smaken genom att blanda i klippt dill i smeten och/eller lite mald kryddpeppar som är en pepparsort med mild smak
(www.matinfo.se)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback