KÖTT 8 - 12 månader

KÖTTFÄRS

Frikadeller (10 Portioner)

400  g  Kalv- eller nötfärs 
1 1/4  dl  Mjölk 
4  msk  Potatismjöl


Rör ihop ingredrienserna. Blöt händerna och forma små bullar. Koka ca 10 minuter. Styckfrys dem på en plåt och lägg dem sedan i en fryspåse.
Servera med kokt potatis, ris eller pasta, samt grönsaker.
(
www.matinfo.se)


FLÄSKKÖTT

Potatisgratäng med skinka, från ca 10 månader

6-8 potatisar
200 g kokt skinka
1 gul lök
2½ dl vispgrädde
3 msk ströbröd
1 vitlöksklyfta
peppar


Skala och skiva potatisen. Hacka skinkan och löken fint. Varva potatis med skink-och lökhacket i en smord ungsfast form. Rör ihop grädde, peppar och pressad vitlök, häll detta över potatisen. Strö över ströbröd och grädda i ca 45 min på 225 grader. Om man vill kan man klicka över lite extra osaltat smör. För att det skulle bli en komplett måltid kan man tex koka broccoli till.
(http://www.magdis.se/?p=298)


KORV

Korvgryta med broccoli från ca 8 mån

 
Foto: vnikka

500 g falukorv
25 g osaltat smör
1 gul lök
1 kartong passerade tomater
1 dl turkisk yoghurt
ca 500 g broccoli
½ tsk paprikapulver
svartpeppar
4 port ris (för vuxen)


Smält smöret i en stor gryta. Skär lök och korv i bitar. Släng ner dem i grytan tillsammans med korv, lök, passerade tomater och kryddor. Låt koka tills löken är mjuk. Lägg i broccolin och koka tills även denna är mjuk. Blanda ner lite turkisk yoghurt, creme fraiche eller liknande. Riset kokas som vanligt fast utan salt. Mixa ihop!
(www.magdis.se)



ÖVRIGT

Järnrikt mos av leverpastej eller blodpudding
(1 Portion)

1  st  Potatis 
2  msk  Leverpastej eller blodpudding


Koka potatisen och mosa ihop den med leverpastejen/blodpuddingen. Späd med bröstmjölk/tillägg/kokvatten från grönsaker till lagom konsistens. Servera med någon kokt grönsak.
(www.matinfo.se)


Kommentarer
Postat av: angelica

vilka bra recept du hittat :) har ett önskemål på recept, lasagne, min 8 månaders älskar lasagne på burk o jag skulle vilja göra själv till honom då de inte finns 8 månadersburkar på det..

lust o lägga upp ett sånt recept?

du får gärna skriva om det är okej att steka köttfärsren eller om man ska fortsätta koka den

tack för en bra sida som inspirerat mig mycket!

2010-04-08 @ 18:43:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback