Fläskfilé med ugnstekta grönsaker
Foto: vnikka
4 personer
Ingredienser:
ca 800 g fläskfilé
1 röd paprika
2 rödlökar
färska sockerärtor
150 g fetaost
8 stora potatisar
Smör
Olja
Salt och peppar.
Sätt ugnen på 200 grader. Borsta och skölj potatisen, skär den sedan i klyftor. Häll olja i en ugnssäker form eller långpanna och lägg i potatisen och rör runt ordentligt. Ta gärna mkt olja så får potatisen rikligare smak. Stek i mitten på ugnen i 30-50 min beroende på storlek. Potatisen ska kännas mjuk när man sticker i den och samtidigt ha en "frasigt" yttre. Blir de inte frasiga kan man höja upp potatisarna och även köra på "grill" i några minuter.
Strimla paprikan och skär rödlöken i klyftor, blanda ihop och häll över lite olja. Häll flytande margarin i en långpanna och sätt in den i ugnen så smöret smälter, INNAN du lägger ner grönsakerna. Lägg sen i grönsakerna och stek i 30 min, rör om lite då och då.
Blanda ihop klyftpotatisarna och grönsakerna och tänrna fetaosten och blanda i.
Skär fläskfilén i skivor, salta och peppra och stek dem i stekpanna.
Servera med tzatziki (se recept) eller aioli och gärna en sallad.
Kommentarer
Trackback