Remiss

Caesar är nu snart 1 år och 7 månader och vi har nu ett tag känt en svag oro över att Caesar inte har börjat tala ännu. Han är jätteduktig på logiska och fysiska saker, en riktig problemlösare, men han har inte börjat prata och förstår inte så mycket.

Han kan förstå enstaka ord, men ännu inte meningar. Eller visar inget intresse av att förstå i alla fall. På morgonen vet han att han ska sätta sig i soffan när han får välling, men han förstår inte orden "sätt dig i soffan", ännu. När han behöver hjälp eller vill något, visar han det genom att komma med saken (som han vill ha hjälp med), eller sträcka sig och titta på mig om han vill komma upp i famnen. Han kommunicerar mer fysiskt liksom. 
Han kan enkla kommandon som klappa, give me five, puss, tack tack (ge mig saken, funkar ibland ;) ), titta. Han säger även antydningar till vissa ord som tittit och titta där. Hörde även igår att han höll på att testa olika stämmor med rösten. Han har ju även sagt hejdå (hä-då eller da-då) med det har han lagt ner för tillfället.

Han gillar uppmärksamhet, men inte överdrivet mycket. Han tycker tex inte det är så kul att titta på sig själv i spegeln, eller klappa på magen. Han har dock nyligen börjat tycka om att titta på foton. Speciellt dagisfotot på sin grupp som kom igår :). (Det blev jättegulligt!)

Anledningen till att jag skriver allt detta är nämligen att vi har fått remiss till en
logoped. Kommer nog inte få komma dit på några månader, men det känns ändå skönt att få bekräftat att han är sen i talutvecklingen. Jag har velat vänta ut Caesar lite, men Karln har varit mer orolig. Hur som helst har ju inget förändrats och vi (dvs jag) tränar vidare genom att prata ofta och mycket med Caesar. Måste faktiskt även erkänna att Karln inte är mycket för att prata med Caesar och pratar mest då har tillrättavisar eller säger att han är duktig. Kan ju även ha påverkat eftersom han har varit hemma med C i höst. Säkert inte så mkt dock, men däremot har det gjort att han är extremt mammig.

Han kommer ju börja att prata, frågan är bara när...


Kommentarer
Postat av: Linda

Jobbigt att ni känner oro. Barn utvecklas ju olika. Säkert kommer hans tal hux flux och då har han samlat på sig så mkt att meningarna bara flyter.
Jo, kanske. =)

Är C helt tyst eller pratar han med egna ord?

Ja, kan hända att tystnaden påverkat honom. Karlar är ju inte alltid så duktiga på att snacka "skit" med barnen. Men eg handlar det ju inte om så mkt, bara man pratar, tex vad man pysslar med för stunden, såsom man gjort sen barnen var spädisar.

KRAMIS!

Postat av: Magdalena

Jag förstår att du är orolig, det hör ju liksom till. Det är bra att han får komma till en logoped och att ni får utreda ordentligt. Men sen är ju alla barn olika. Det behöver absolut inte vara något "fel" heller.
Max är också lite som Caesar. Han pratar inte så mycket, men är jätteduktig på att lägga pussel bland annat. Fast han förstår det mesta av vad man säger iofs.

2008-02-14 @ 20:33:12
URL: http://www.magdis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback