Rabarberpaj
"Du har inget recept på rabarberpaj man kan få.. Har också en stackare kvar i kylskåpet, dock inget recpet... :( stackars rabarber..."
Jag brukar bara göra en vanlig smulpaj. Men den är god så här kommer receptet ;)
Smuldeg
100 g smör eller margarin
2-3 msk socker
1½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn
ca 500 g skivad och skalad rabarber
1 - 1½ dl socker
1 msk potatismjöl
Smuldeg: Blanda ihop allt. Fettet kan vara smält eller fast. I matberedare kan fettet vara kallt och skuret i tärningar.
Välj helst ganska späd rabarber. Drag av skalet på grov rabarber. Skär den i tunna skivor. Blanda socker och potatismjöl med rabarbern. Välj den mindre mängden socker till späd rabarber.
Fördela smuldegen över fyllningen. Grädda i mitten på ugnen (225 grader) tills smuldegen fått färg och fyllningen mjuknat och saftat sig, 15 - 20 min
tack så mycket:) snodde ditt recept på kycklingfilen också.. Så kyckling och rabarberpaj blir det till middag=)
Säger bara ett ord..MUUUUMS=)